BREAKING NEWS

La Certeze, Huta miroase a budă înfundată

De mai bine de trei zile, ulițele celei mai mândre comune din România sunt străbătute de o duhoare grea de budă înfundată. Vizitatorii de ocazie ar putea spune că disconfortul olfactiv s-ar datora izvoarelor minerale din zonă, mai cunoscute ca borcuturi sau chiar de la 9 kilometri distanță, de la Băile Puturoasa.

            În realitate, mirosul vine exact din luxoasele proprietăți ale celor mai “europeni” cetățeni din Țara Oașului, lăsați fără apă curentă. Contactat telefonic, viceprimarul comunei, Ioan Aurel Ciorbă dă vina pe firma Apaserv Satu Mare, care ar fi responsabilă de alimentarea cu apa și canalizarea comunei. Astfel, după cum ne-a spus vicele, în toiul verii, mii de suflete care populează cele mai scumpe palate din Țara Oașului, vor trebui să stea nespălate, până miercuri, când Apaserv va termina de montat două vane noi pe conductele care alimentează cu apă localitățile Certeze și Huta Certeze. Oamenii nemulțumiți spun că aceste vane nu au fost montate cu adevărat niciodată sau, dacă au existat, nu au fost schimbate de 40 de ani, calitatea apei de la robinet fiind îndoielnică. Deseori, după un pahar de apă livrată de Apaserv, cetățenii ghinioniști s-au trezit că ronțăie și o gură sănătoasă de nisip. Conducerea Apaserv Satu Mare își cere scuze prin intermediul unui oarecare domn Sarca și dă de înțeles că nu ar fi avut altă soluție.

            Nervozitatea viceprimarului Ciorbă este de înțeles, mai ales că, în curând, edilul va trebui să dea explicații când va fi întrebat de organele de anchetă ce a făcut cu stația de epurare a apelor uzate menajere, achiziționată cu aproximativ un deceniu în urmă, cu mai bine de 7 miliarde de lei vechi ( proiect cu bani europeni), care zace în curtea unui localnic de pe strada Scânteia, în comuna Certeze. Până să afle presa de utilajul atât de necesar unei canalizări civilizate în zonă, stația de epurare a stat în custodie în capiatală, unde gura lumii spune că primăria Certeze ar fi plătit mulți bani de la buget pentru pază.

Eduard Ovidiu Ohanesian