BREAKING NEWS

Testamentul lui Mitroi, pasajul invizibil și ucrainenii

De când cu Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), România s-a umplut de ctitori. Nu-i știe lumea, dar din când în când (de obicei în campania electorală), aceștia ies la suprafață și promit marea cu sarea. În această categorie se înscrie și Florin Mitroi, primar al comunei Valu lui Traian și, pe stil nou, candidat al PNL pentru președinția Consiliului Județean Constanța. Din spusele lăudătorilor de pe rețelele de socializare, Mitroi a domnit peste vălurenii săi cinci mandate. Dacă ne uităm pe profilul de Facebook al candidatului, aflăm că în două decenii de împliniri mărețe la conducerea primăriei Valu lui Traian, Mitroi a ctitorit rețele de apă și canal, alte utilități, grădinițe, școli, blocuri, liceu, parcuri, străzi, biserici. Plecând de la primărie la nivelul următor, urzitorul i-a anunțat pe vălureni că le lasă moștenire un proiect foarte important. Pasajul lui Mitroi va fi ridicat peste calea ferată, în zona Triajului CFR Valu lui Traian. O moștenire cu valoare de testament, inexistentă deocamdată.

De când a pornit în cursa pentru consiliul județean, voievodul constănțean Mitroi se laudă cum poate, pe toate rețelele de socializare, prin biserici și prin piețe. A pupat găini și babe în piață și și-a lipit sigla NATO pe afișele electorale. Despre moșia de 6,5 ha, ridicată în mijlocul comunei (conacul și anexele de rigoare),  Mitroi nu scoate o vorbă. Cine împarte, parte-și face. Jurnaliștii constănțeni afirmă că  firma de familie a urzitorului deține peste 1000 de terenuri, aproximativ 5500 ha. DNA nu are ochi pentru „băietul sărman” venit cu două decenii la hățurile comunei Valu lui Traian.

“Las moștenire comunei un proiect vital pentru ea, pentru care am muncit și insistat ani de zile. Construirea pasajului peste calea ferată a intrat în linie dreaptă.

Investiția se realizează anul viitor și va descărca traficul rutier atât de pe drumul național ce tranzitează comuna, cât și de pe străzile interioare, unde acum cetățenii așteaptă zeci de minute la barieră. Mulțumesc CNCF “CFR” SA și echipei care a lucrat la acest proiect, condusă de Iulia Iurea!

Fapte, nu vorbe!

Nota: Fotografia atasata este cu titlu informativ! “, anunța Mitroi pe pagina sa de Facebook, la începutul lunii aprilie.

Laudă-mă gură, că d-aia îți dau să manânci !

Din vorbă-n vorbă, aflăm că proiectul pasajului va fi realizat de CFR Infrastructură în colaborare cu primăria și că, recent, în cadrul unei ședințe comune s-a hotărât demararea “procedurii premergătoare încredințării contractelor de proiectare”. Cheltuielile vor fi decontate prin PNRR. Așa că, vălurenii mai au de așteptat până vor beneficia de viziunile ctitorului Mitroi. Dar ce nu face candidatul pentru niște voturi în plus ? “Acest lucru se întâmplă atunci când un lider are viziune și știe să își facă o echipă capabilă să îi pună ideile în practică. Mi-am dorit și am vizualizat această traversare de acum câțiva ani, când toată lumea a spus că nu se poate face. Iată că echipa condusă de Iulia Iurea a găsit și soluția și a și reușit preluarea ei de către CFR”, a declarat pentru presa locală, Florin Mitroi. Noi am urmat viziunile lui Mitroi, am vizitat Valu și am dat peste niște lucrări mai ascunse, care nu au legătură cu moștenirea de mai sus. Deși se muncește intens, se fac canale adânci de circa doi metri de-a lungul căii ferate, nu există panouri care să anunțe scopul și durata lucrărilor, nici numele firmelor executante.   

Muncitori și utilaje din Ucraina

Pentru a ajunge la pasajul virtual lăsat moștenire de vizionarul Mitroi, trecem prin fondul cinegetic nr. 38 Valu lui Traian. După cum spuneam, la fața locului, n-am găsit vreun semn al viitoarei ctitorii. În schimb, am dat peste vagoane de tren, șine dezafectate, mormane de traverse și stâlpi din beton și alte reziduri. Câteva sute de metri mai sus, de-a lungul căii ferate sunt stivuite cu grijă mute conducte albastre, nou nouțe. Au aproximativ un metru diametru și sunt dotate cu manometre de presiune. Cineva face lucrări de aducțiune de apă. Intrăm în vorbă cu muncitorii. Sunt ucraineni, armeni și moldoveni de peste Tisa. Unul dintre ei, cu ochelari de soare, se apropie suspicios, jucându-se cu un cutter industrial. Îi atragem atenția că nu e un obicei sănătos să umble cu obiecte ascuțite. Omul bagă cuțitul în buzunar, se retrage și sună pe cineva pe mobil. Utilajele folosite la lucrări sunt aduse tot din Ucraina, de la firma Velinka Șina, dar sunt înmatriculate în Vinița. Apa este adusă din Constanța, trece prin Valu lui Traian și merge spre Murfatlar. Ne înțelegem greu cu muncitorii. Unul o rupe în românește. Este dintr-un sat moldovenesc de lângă Odesa. Firma din Constanța care i-a adus la Valu ar aparține unui afacerist local pe numele lui Artur. Nu știm dacă oamenii lucrează la negru sau legal. Poate verifică autoritățile competente.  

Eduard Ovidiu Ohanesian