BREAKING NEWS

Studiile “ministrului om” Gabriel Oprea

94155gabriel-oprea-1Adresată: Domnului  MINISTRU  OM  și OM MINISTRU al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea

Senator: Valer Marian

Circumscripția electorală: nr. 32 Satu Mare

Colegiul electoral: nr. 1

Grup parlamentar: independent

 

Obiect: Date privind studiile superioare ale ministrului Afacerilor Interne 

Sedința Senatului din:15.09.2015

 

În temeiul art. 112 alin.1 din Constituţia României şi art. 158 din Regulamentul Senatului, vă înaintez prezenta

 

ÎNTREBARE: 

Conform  prevederilor art. 158 alin. 2  din Regulamentul Senatului, întrebarea pe care  un parlamentar o poate adresa Guvernului, miniștrilor sau a altor conducători ai organelor administrației publice ”constă într-o simplă cerere de a răspunde dacă un fapt este adevărat, dacă o informație este exactă, dacă Guvernul sau celelelate organe ale administrației publice înțeleg să comunice Senatului  informațiile sau documentele solicitate ori dacă Guvernul are intenția de a lua o hotărâre într-o problemă determinată”.

În consecință, având în vedere că aveți calitatea de ministru în Guvernul României și că studiile superioare ale dvs. prezintă interes public, vă solicit să-mi răspundeți la următoarle întrebări :

  1. Dacă este adevărat că ați absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București cu o medie generală în jur de 6 (care este sub media generală a predecesorului dvs. Constantin Traian Igaș, care a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad cu media generală 6, 25) ?
  2. Dacă este adevărat că lucrarea dvs. de doctorat reprezintă un plagiat, cum susține președintele Comisiei de Etică a Universității București?
  3. Dacă, în calitate de conducător de doctorat, aveți indicii că lucrările de doctorat ale unor iluștri doctoranzi ai dvs., ca generalul Florian Coldea (prim adjunct al directorului Serviciului Român de Informații), generalul Neculai Onțanu (primarul Sectorului 2 al municipiului București) și comisarul șef Remus Span (fost șef al Poliției Judiciare a PNA, fost director adjunct al DGA, fost adjunct al șefului Inspectoratului Național al Poliției de Frontieră și fost șef al Serviciului de Interceptări al DGIPI, actualmente urmărit penal de DNA în dosarul de corupție al patronului Romstrade, Nelu Iordache, și al fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi) conțin elemente de plagiat ?

Menționez că am folosit apelativele MINISTRU OM și OM MINISTRU, care au fost utilizate  într-un articol publicat recent de către unul din cei mai titrați subalterni ai dvs, chestorul Nelu Pop, șeful Inspectoratului Național pentru Imigranți, și care mi-au amintit de celebrele sintagme ale epocii de aur, întrucât nu v-ați dezis public de acestea până în prezent.

Solicit răspuns scris și verbal .

 

Senator

Valer Marian