BREAKING NEWS

Profilul unui găinar, candidat la șefia județului Constanța

E putred de bogat sau, cel puțin, așa spune lumea. Mai are puțin și cumpără secția penitenciară din localitatea pe care o păstorește de două decenii (vezi foto 1 și 2). “În anul în care ajunge primar, firma fanion a familiei înregistrează un profit de 1000 de euro. Doar 1000 de euro. În anul următor 10.000 de euro, iar peste încă un an 5000 de euro. Apoi, pe măsură ce anii petrecuți în funcția de primar au trecut, profitul firmei explodează. Astăzi, la 20 de ani distanță, firma familiei Mitroi înregistrează un profit de 4 – 5 milioane de euro anual. Păi nu e bine să fii primar?”, scria despre personajul nostru, jurnalistul constănțean Dorian Hapurnea.

Florin Mitroi este sfertodoct, mimează inteligența, dar, în secret, se mândrește cu școala vieții. Din când în când dă în mintea interlopului. Se vrea șef peste județul Constanța, dar are aerul unui mic găinar din Tărgu de Floci, locul din care, spun unii că, s-ar fi ridicat Mihai Viteazul. Atenție ! Nu este vorba despre manelistul Florin Mitroi, ci despre liderul penelist, cu același nume, actualul primar al comunei Valu lui Traian. Cu subordonații și cu cei care îi stau în cale, Mitroi din Valu, candidatul Partidului Național Liberal ( PNL) pentru șefia Consiliului Județean Constanța la alegerile din 9 iunie, este agresiv, tupeist și obraznic.

Vi se pare normal ce se întâmplă în Valu lui Traian, comuna în care nimeni nu are curajul să candideze împotriva lui Mitroi? Dacă cineva îndrăznește să-l critice sau să-i facă anticampanie se trezește aruncat pe scări…”, a spus Ludovic Orban, fostul coleg de partid al lui Mitroi,într-o conferință de presă, în luna aprilie 2024.

Nu demult, în presa locală și în cea națională au apărut adevăratele talente ale viitorului președinte al CJ Constanța, Florin Mitroi : bătaia, palma peste bot și scuipatul. Dosarele agresorului Mitroi au fost acoperite de unii procurori, cu alte dosare instrumentate împotriva victimelor sale, cum ar fi fostul șef al Poliției locale Valu și un cămatar catalogat drept “alcoolic” din comuna minune Valu.
Nu știm dacă s-a inspirat din realitate – lângă uriașul domeniu care poartă numele latifundiarului Mitroi, care se întinde peste Valu lui Traian și Murfatlar, funcționând “Secția Exterioară Valu lui Traian a Penitenciarului de Maximă Siguranță Poarta Albă”- dar în conferința susmenționată, Orban a mai spus : “Vreți ca județul Constanța să devină pușcăria în care a transformat Mitroi Valu lui Traian? El va face același lucru”. O fi bine, o fi rău? Dumneavoastră, alegătorii, veți hotărâ în 9 iunie, la urna de vot. Noi vom reveni cu amănunte.

E.O.O.

Foto – Secția Exterioară Valu lui Traian a penitenciarului Poarta Albă.