BREAKING NEWS

Minciunile fonoabsorbante ale cuplului Iulia Iurea / Florin Mitroi

Motto : Iulia Iurea,viceprimarul localității Valul lui Traian –  “Să o voteze pe Iulia Iurea pentru că Iulia Iurea este un produs al lui Florin Mitroi”

Deputatul PSD de Constanța, Cristina Rizea, demontează minciunile de campanie ale cuplului liberal Florin Mitroi – Iulia Iurea aflați la conducerea comunei Valu lui Traian. Reamintim că, Mitroi este noul stindard al PNL, candidatul minune la șefia Consiliului Județean Constanța , la alegerile din 9 iunie. Cum moștenitoarea sa la primăria Valu, nu vrea să-și dezamăgească “mentorul”, Iurea s-a pus pe declarații.

Pe site-ul Vălureni.ro, în data de 7 mai a.c., sub titlul “FOTO VIDEO Noi începuturi, la Valu lui Traian. Primăria a inaugurat noua grădiniță complementară. Agenda de investiții a actualei administrații promite soluții și altor probleme ale comunității”, cuplul Florin Mitroi / Iulia Iurea se laudă cu proiectele pe au vrut sau au de gând să le implementeze. Referindu-se la amplasarea unor panouri fonoabsorbante de-a lungul căii ferate care străbate comuna Valu lui Traian, viceprimărița declara că a existat un astfel de proiect cu un deceniu în urmă, dar că cetățenii comunei s-au opus.   

“Iulia Iurea : Deci, în anul 2012, când a fost recepționată reabilitarea căii ferate, tronsonul Constanța – Fetești,  s-au realizat și cele două pasarele pietonale, în cadrul acestui proiect erau și panourile fonoabsorbante. După cum, probabil, unii dintre cetățeni știu și calea ferată are un relief destul de ciudat, este ba în rambleu, ba în debleu. Puține zone sunt cu legătură la străzile adiacente, drept urmare, conform normelor, în 2012, deci aceste panouri fonoabsorbante nu au mai fost montate, pentru că ele ar fi trebuit să se amplaseze pe mijlocul străzilor adiacente căii ferate, respectiv pe strada Constanței și strada Murfatlar, aceste străzi devenind pietonale. Pentru noi a fost mai importantă dorința cetățenilor  la acel moment și am renunțat la amplasarea acestor panouri.

Reporter : Asta înseamnă că oamenii sunt cei care au refuzat, cei care locuiesc acolo au refuzat acele panouri ?

Iulia Iurea : Da, pentru că astfel aceste două străzi ar fi devenit numai niște străzi pietonale.”

Deputatul PSD Cristina Rizea ( care locuiește comuna în Valu lui Traian ) susține că viceprimarul minte și că, de fapt în proiectele care vizează calea ferată, primăria nu a cerut niciodată montarea unor panouri fonoabsorbante. Rizea a descoperit minciuna după ce a primit un răspuns scris de la CFR S.A. Sucursala Regională de căi ferate Constanța. În documentul înregistrat sub numărul 1/1/ 217/13.05.2024, CFR S.A. subliniază că : “ Planul de acțiune pentru reducerea zgomotului ambiental pe tronsonul Fetești – Constanța elaborat în anul 2019, în concordanță cu traficul feroviar din anul 2016, pe raza localității Valu lui Traian nu prevede amplasarea de panouri fonoabsorbante.” Scopul lucrărilor de reabilitare a tronsonului de cale ferată susmenținonat a fost de creștere a vitezei trenurilor.

Cetățenii cei mai afectați de zgomotul produs pe calea ferată, în comuna Valea lui Traian (vezi filmulețul de mai sus , de la fața locului), locuiesc pe străzile Constanța și Murfatlar. Rizea susține că Primăria Valu lui Traian nu a cerut, vreodată, includerea în proiectul reabilitării căilor ferate sau în alt proiect CFR, montarea panourilor fonoabsorbante pentru reducerea poluării sonore cu care se confruntă cetățenii comunei. “ În martie 2013, Primăria Valu lui Traian a solicitat avizul pentru lucrarea Plantare conifere în localitatea Valu lui Traian, pe partea stângă a liniei CF 800 București – Constanța de la km 209 + 450 la km 213 + 550.”, se mai specifică în răspunsul CFR S.A.  Vă punem la dispoziție documentul CFR S.A. și declarațiile deputatei Cristin Rizea, care arată, în teren, locația precisă unde se pot monta panourile.   

E.O.O.

Leave a comment