BREAKING NEWS

Note informative întocmite pe formularele DIICOT

Aventurile spionilor la curtea Ministerului Public

Documente senzaționale intrate în posesia redacției Avertisment.net, dovedesc modul în care serviciile secrete și Justiția au lucrat în simbioză, la nivelul anului 2005, pentru mușamalizarea unor dosare de siguranță națională. Intimitățile “Binomului” au rămas consemnate în dosarele de terorism 540/D/P/2005 și 628/D/P/2005, secretizate la ordinul comandantului suprem Traian Băsescu, prin intermediul slugilor sale care, conform înscrisurilor, își dădeau silința să acopere operațiunile ilegale din spatele afacerii “Răpirea din Irak”, chiar în sediul Parchetului General.

Vă prezentăm pentru început, o notă informativă, olografă, al cărui conținut a mai fost dezbătut, parțial, în presă. În anul 2006, în căutare de senzațional, jurnaliștii s-au concentrat asupra presupusei operațiuni de răpire a fiicei președintelui Traian Băsescu cuprinsă în notă, trecând cu vederea, cu ușurință, restul informațiilor și formatul documentului. Nota informativă face un tablou destul de realist al lumii politice din perioada 2004-2005, informațiile livrate de Omar Hayssam fiind confirmate în mare parte și în declarația susținută de partenerul său de infracțiuni, cetățeanul SUA, Mohammad Munaf, independent, un an mai târziu, în detenție, în Irak, sub supravegherea armatei americane.
Trecând peste conținutul exploziv al documentului, poate cel mai interesant element al notei informative este suportul material folosit de agentul cu nume conspirat Serghei, pentru a-și vărsa dialogurile purtate în arest cu teroristul româno-sirian Omar Hayssam.
Cea mai importantă caracteristică a notei informative semnată de un agent al unui serviciu secret, avizată de ofițeri superiori din cadrul Ministerului de Interne și promovată mai departe către conducere, este formularul standard de declarație al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) pe care documentul cu pricina a fost redactat. Practic, formularul tip I-b 007, folosit pentru audierea inculpaților sau a martorilor de către procurorii DIICOT, a fost folosit pentru întocmirea unor note informative și rapoarte, ceea ce ne duce la concluzia că, la data redactării documentului, agentul Serghei se afla în sediul Parchetului General. Paginile formularului conțin ca notă de subsol, în clar, observația “Fiecare pagină a declarației se iscălește după caz, de către învinuit, inculpat, martor etc. și de către organul care a luat-o.”
Ministerul Justiției ar trebui să ne lămurească dacă în protocoalele secrete semnate de DIICOT, DNA și alte structuri subordonate Ministerului Public, cu serviciile secrete, este reglementată redactarea notelor informative pe formularele standard folosite de procurori.
Mai interesant este faptul că, documentul a fost avizat de șefi, purtând o serie de avize, atenționări și propuneri de promovare a informațiilor către forurile superioare. Unul dintre semnatarii observațiilor de pe marginea documentului pare a fi chestorul Dan Valentin Fătuloiu, fost inspector general al Poliției Române la vremea aceea ( de remarcat că, în 2004, Fătuloiu era director adjunct al Direcției Generale de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române).
Vă prezentăm mai jos documentul și transcrierea acestuia așa cum a fost redactat, Serghei având serioase probleme cu gramatica limbii române. Intertitlurile ne aparțin.

Hayssam plănuia răpirea Elenei Băsescu și era convins că partenerii kurzi îl vor ajuta să scape

Prezintă interes operativ FF urgent spre valorificare 06.2005

….a fost transmis domnului ministru pentru a dispune.

Notă informativă privind pe Omar Hayssam

Revin cu următoarele precizări :

Îi este teamă că, nu știe exact cât și ce anume i-a spus doctorul Yassin dlui președinte Băsescu din tot ce cunoaște despre el și ca să nu creeze o diversiune, aruncându-i în sarcină (lui) și o parte din faptele făcute de acesta, fiind momentul cel mai optim pentru a scăpa de ele, este hotărât să pună la dispoziție o sumă de chiar peste un milion de dolari pentru al asasina și spune că, o va face cât de curând într-una din țările arabe unde va fi tras într-o cursă, sub pretextul unei afaceri, prin oamenii lui.

Atenție :
Se gândește la un plan diabolic, prin care intenționează să răpească fica d-lui Băsescu, pe Elena Băsescu, pe care spune că o cunoaște foarte bine fiind o fire foarte libertină, și cum este perioada estivală, este convins că vara aceasta va sta mai mult pe litoral, de unde cu ușurință poate fi răpită și ținută în Turcia, și se va negocia în schimbul cedării ei, punerea lui în libertate și extrădarea lui.
Deasemenei este convins că, cei pe care i-a ajutat – se referă la unele grupări de kurzi pe care i-a finanțat – nu vor fi indiferenți și se vor pune un plan prin care să-l ia din Tribunal. Spune că în urmă cu două săptămâni când a fost dus la C. Apel a văzut pe unul din oamenii lui de încredere care nu l-a trădat niciodată și speră să-l vadă și și acum când va fi dus la prelungirea mandatului și să-i descifreze mesajul.

ATENȚIE măsuri suplimentare de pază – semnat Fătuloiu

Înainte de a fi arestat, a fost invitat la Ambasada Emiratelor Arabe, al cărui ambasador îi este un foarte bun amic, și care ia propus să plece în Dubai cu familia și îi pune la dispoziție totul; ca să poată ieșii mai repede din țară, fiindcă este comandată arestarea lui, situație în care a reușit să poată transmite câte ceva din tot ce au făcut “ prietenii lui kurziși arabi “, ca să-l scoată mai repede dacă va fi arestat.”

Teroristul româno-sirian, dezamăgit de politicienii pe care îi sponsorizase cu milioane de dolari în campania electorală

„Între el și cei care luptă pentru dreptate națională, stă un jurământ cu mâna pe Coran și în fața lui Alah. Mai afirmă că, teroriști nu pot fi cei care vor libertatea poprului lor.
Din ce-am vorbit cu el, rezultă șeful tuturor servicii secrete arabe este prietenul și ruda lui, pe care el însușii la ajutat ca să ajungă unde este acum, și s-au întâlnit de mai multe ori în delegațiile pe care la însoțit pe Iliescu, fiind prezent și fostul Președinte și d-ul Adrian Năstase.
Majoritatea deplasărilor în care era și el inclus, erau sponsorizate de el – Omar Hayssam.
S-ar fii așteptat la mult mai mult ajutor din partea celor din PSD pe care i-a finanțat timp de peste 10 ani, fiindu-le loial.
La una din întrevederile pe care le-a avut cu d-ul Băsescu, acesta i s-a adresat în termeni murdari referindu-se la ziariști, în schimb și-a dat cuvântul de onoare că, dacă-i va pune pe tavă pe cei din PSD cu care are informații că a lucrat, nu se va atinge nimeni de un fir de păr din capul său.
Acum, îi pare rău că nu a vorbit, că poate mai câștiga timp și încrederea Președintelui și l-ar fi lăsat să plece după ziariști, dar a avut încredere în d-ul Adrian Năstase, care i-a promis că nu mai are pe rol unul din dosarele economice și a vorbit cu d-ul Timofte șeful Serv. Rom. De Inf., care la asigurat că nu se va atinge nimeni de el.”

Conturile din străinătate ale fruntașilor PSD

„La o masă comună cu d-ul Adrian Năstase, Miron Mitrea …., ce a avut loc în vara anului 2004, în plină campanie electorală, spuneau fiecare dintre ei, că indiferent de rezultatul alegerilor, sunt asigurați cu soții, copii și cei care vor venii după ei, astfel, …. că are cca 600 mil. dolari în băncile din străinătate, Miron Mitrea în jur de 450 de milioane iar Adrian Năstase, peste 1,5 miliarde dolari, în afară de proprietăți și acțiuni în unele societăți.
Despre d-ul Adrian Năstase afirmă că, numai de pe urma privatizării Sidex Galați, a luat de la partea indiană 1 mil. dolari de față fiind și Omar Hayssam. Despre d-na Dana Năstase, afirmă că lunar primea de la șeful vamelor sume cuprinse între 50-100.000 dolari.
Iar despre d-ul Dan Ion Popescu, spune că au făcut multe afaceri împreună, de pe urma cărora îi ofera comision de 30% din valoarea tranzacțiilor și este om de peste 500 milioane dolari.
Campania electorală a PSD din București din 2004, a fost făcută pe banii lui Omar Hayssam, ca și deplasările prin țară. Toate gecile, căciulițele și fularurile de culoare albastră a PSD au fost confecționate de una din firmele lui Omar Hayssam, iar lichidități le-a oferit numai în vara lui 2004, peste 3 milioane de dolari.
D-lui Adrian Năstase, personal i-a dat 800.000 de dolari, după ce-a primit un telefon să se prezinte imedita cu bani, ca apoi să-l asigure că-i va oferii lui și alor lui, spațiu de mișcare și contracte cu toată lumea arabă. „

Ziaristul “incomod în România”

„Revin cu următoarea precizare, referitor la dr- Yassin.
După ce-a fost audiat de cei care au venit din Irak, are convingerea că aceștia au stat de vorbă cu Yassin și are convingerea că (cunoaște) cunosc mai multe. Totodată, este convins că Marie Jeanne Ion, nu va declara nimic, pentru că și ea știa ce urmează să aibe loc și ea a vorbit cu ziaristul de la R. Liberă, fiind incomod în România.

Serghei

Voi reveni cu date despre legăturile cu cei din SRI.

Serghei

Notă Inculpatul Omar Hayssam este cercetat în dosarul de terorism de către PÎCCJ-DIICOT – procuror Ciprian Nastasiu
Prescuratarea materialului anchetatorului și conducerii IGPR

De acord
Fătuloiu

Cms SS Indescifrabil
23.06.2005 ”

 

Eduard Ovidiu Ohanesian