BREAKING NEWS

A.M.J. cere lista sclavilor SRI din magistratură

viorica costiniuÎn urma declarațiilor incendiare ale fostei șefe a Asociației Magistraților din România, judecătoarea Viorica Costiniu, referitoare la  angajamentele semnate de judecători prin care aceștia se obligă să nu pună la dispoziţia inculpaţilor și avocaților anumite documente şi probe obţinute de serviciile secrete, Asociația pentru Monitorizarea Justiției a cerut public,  Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliului Superior al Magistraturii, lista cu magistrații care au semnat astfel de angajamente în fața Serviciului Român de Informații.

 

Către
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție
 
Consiliul Superior al Magistraturii

Declarația fostei președinte a Asociației Magistraților din România, doamna Costiniu Viorica, judecător la Curtea de Apel București a trezit interesul public pentru aspectele semnalate.

Vă solicităm să ne comunicați care sunt magistrații care au semnat angajamentul pendinte de accesul la informațiile clasificate.

Fiind o informație de interes public, vă solicităm să declasificați în cazul în care este clasificat (respectând interdicția de secretizare prevăzuta de Legea nr. 544/2001) și să ne comunicati textul angajamentului asumat de procurori și judecători conform declarațiilor doamnei judecător Costiniu.

Asociația pentru Monitorizarea Justiției
prin reprezentant

Reamintim declaraţia judecătoarei Viorica Costiniu, publicată de luju.ro:

“Legea siguranţei naţionale s-a promulgat recent şi a prevazut, sub sancţiune disciplinară… s-a introdus o literă: 1 (din Legea 51, Legea Siguranţei), în care obligă, sub supravegherea unui director de securitate, a unui ofiţer de securitate care poate să mă verifice ce măsuri iau în dosar, să îmi iau angajamente cu privire la instrumentarea anumitor documente care sunt în dosar. Adică ce presupune? Că eu dacă am într-un dosar anumite documente, pot să am acces la ele numai eu, să-mi formez o opinie, nici inculpatul, nici avocatul nu au acces la aceste documente şi eu pot să judec dosarul şi sub influenţa acestor documente la care ceilalţi nu au voie. Dacă eu încalc, lucru pe care l-am facut o dată, şi pun la dispoziţie şi avocatului şi inculpatului, sunt susceptibilă de sancţiune. La ce a dus acest lucru? Angajamentele s-au semnat. Toată magistratura română… sunt puţini care n-au semnat.”

Eduard Ovidiu Ohanesian

 

 

1 Comment on A.M.J. cere lista sclavilor SRI din magistratură

  1. Bucur Dinu // 13/07/2015 at 07:31 //

    Aceasta mizerie este prezența in Romania din anii 1950.Astfel se face ca tara a fost in toata aceasta perioada condusă si controlată de servicii .În paralel si marile mizerii economice ale României au avut acea si soartă.

    View Comment

Comments are closed.