BREAKING NEWS

Terorism pus la cale în strada Comana din capitală

10 ani de la Răpirea din Irak

A fost arestat doctorul Mohamad Yassin, fostul trimis special al Președinției României în Irak pentru rezolvarea crizei ostaticilor din 2005. Astfel, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au ocazia să scoată la iveală tot ce s-au străduit să ascundă colegii lor de la DIICOT, o instituție aflată în degringoladă după afacerea Alina Bica.

rechizitoriuCum a apărut prea-cinstitul doctor Mohamad Yassin în operațiunea Răpirea din Irak, dar mai ales cum a ajuns acesta să reprezinte instituții de forță ale statului român în exterior, apoi ca traducător într-o anchetă sensibilă privind acte de terorism ? Ne pot lămuri doar prietenul acestuia, ex-președintele Traian Băsescu și martorii prezenți la audierea ostaticilor de către comisia de anchetă irakiană (care a avut loc în sediul Parchetului General) : generalul SRI Florian Coldea, fostul procuror Ciprian Nastasiu, generalul irakian Raad Yaas Hazair de la Unitatea de Crime Majore de pe lângă Sharq El Qaim. Din păcate, cel care a devoalat parțial operațiunea serviciilor secrete, colonelul Moaied Abdel Kazem (adjunctul generalului Raad) nu mai poate vorbi A fost asasinat. Înregistrările au rămas.

Mohamad Yassin apare în afacerea răpirii din Irak încă din seara în care Marie-Jeanne Ion suna în România pentru a-şi anunţa răpirea. După ce a fost scos din țară, Hayssam povestea telefonic în emisiunea “Sinteza zilei” de la postul Antena 3, că l-a sunat pe Yassin imediat ce în România au ajuns primele mesaje de la jurnalista răpită.

“De ce am sunat, am să spun la timpul potrivit”, spunea laconic Omar Hayssam. Când a fost întrebat dacă doctorul Yassin şi preşedintele se cunoşteau, teroristul a răspuns :

“Da. Nu e un secret. Se cunoşteau de foarte mult timp”.

Anchetatorii au concluzionat în rechizitoriul dosarului Răpirea din Irak (pagina 13) că, în sediul firmei doctorului Yassin Mohamad din strada Comana s-au pus la cale detaliile operațiunii teroriste. De ce nu au dus mai departe cercetările ? De ce a fost secretizat pentru 50 de ani adevărul răpirii ? Probabil pentru că prea-cinstitul doctor Yassin apare și în dosarul 628/D/P/2005, mai cunoscut ca Armamentul.

“La mijlocul anului 2005, Marie Jeanne Ion și Omar Hayssam au stabilit telefonic ora și locația unde aveau să se întâlnească în vederea stabilirii detaliilor deplasării în Irak. Întâlnirea a avut loc în biroul martorului Yassin Mohammad situat pe strada Comana din București unde Omar Hayssam i l-a prezentat jurnalistei pe inculpatul Munaf Mohammad.”

De reținut faptul că cetățeanul american Mohammad Munaf, terorist cu acte în regulă, dat în urmărire pe Interpol, a fost predat cu acte și bagaje de serviciile secrete române, oficialilor americani, în urmă cu 10 ani. Conform celor declarate de Munaf în direct la același post de televiziune și la aceeași emisiune la care turna și partenerul său fugarul Hayssam, teroristul american este liber și protejat de SUA.

E.O.O.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Dosarele care vor cutremura România -publicat in A!VERTISMENT .net-promovat de Lucretia BERZINTU din Ramat Gan /ISRAEL- RadioMetafora.ro

Comments are closed.