BREAKING NEWS

Hai la lupta cea mare, conduși de securiștii CIE !

O veche vorbă românească spune că “ la pomul lăudat să nu te duci cu sacul”. Proverbul se aplică și în cazul judecătorului militar Constantin Udrea ( foto preluată de la postul TVR1), noua vedetă a luptei împotriva statului paralel. Mediatizat excesiv datorită criticilor sale la adresa intervenției spionajului intern în activitatea statului de drept, mai ales în Justiție, colonelul Udrea și-a uitat activitatea intensă în structurile de informații comuniste. Înainte de 1989, judecătorul militar Udrea, apărătorul statului de drept de astăzi, era ofițer de informații în cadrul U.M. 0544, Centrul de Informații Externe al Securității. Zilele trecute, un justițiabil l-a surprins pe judecătorul Constantin Udrea în biroul unui procuror militar, având cu acesta din urmă un dialog de șantierist.

În luna septembrie a acestui an, presa angajată în lupta împotriva statului paralel, alături de Liviu Dragnea și de Daniel Dragomir, a scos la iveală un erou guraliv și curajos nevoie mare. Într-o serie de interviuri televizate, magistratul militar, Constantin Udrea, ne arăta cum serviciile secrete își bat joc de statul de drept. Colonelul Udrea, judecător la Curtea Militară de Apel București, acuză cu aplomb serviciile de informații că “au cotropit Justiția, îndeosebi cea penală”.
“În ce privește protocoalele secrete încheiate cu organele judiciare, ele constituie o mare dramă a poporului român. N-aș fi crezut vreodată ca voi trăi momentul în care un serviciu de informații să gireze și să coordoneze activitatea, în mod obscur evident, adică secret, activitatea organelor judiciare. N-am crezut că voi trăi aceste vremuri, și sper ca tinerii să înțeleagă ce pericole paște țara și statul de drept dacă un serviciu de informații conduce activitatea judiciară. E un semnal de alarma pe care vreau să îl tragem împreună. E dramatic ce se întâmplă.”, afirmă colonelul Udrea. Spusele colonelului sunt cu atât mai uluitoare cu cât, chiar el a servit, ani la rând, sistemul totalitar.
Dacă cineva ar fi avut curiozitatea să ceară mapa profesională a justițiarului Udrea, ar fi avut parte de o surpriză de proporții. Trecutul eroului nostru este, în întregime, legat de spionaj. Conform foștilor săi colegi din SIE, colonelul Constantin Udrea a lucrat cu spor înainte de 1989, în Centrul de Informații Externe, U.M. 0544, adică în spionajul extern comunist. Revoluția l-a prins tot în sistem , în calitate de ofițer de informații, în MApN, în cadrul Direcției de Siguranță Militară ( actuala DCSM), unde activa în subordinea colonelului de contraspionaj Nicolae Dorobanțu. Colegii își aduc aminte că, imediat ce a intrat în magistratura militară, viața ofițerașului Udrea s-a schimbat în bine. Și-a schimbat repejor casa și nevasta. Chiar și după intrarea sa în magistratură, eroul antiprotocoale l-a păstrat “în lucru” pe unul dintre cei mai mari avocați ai României, cunoscut ca mare consumator de alcooluri (care după deces, în anii ’90, a fost îngropat cu onoruri militare și grad de general). Caracter flegmatic și retras, Constantin Udrea nu era prea iubit de colegi. Dar ca să înțelegeți mai bine cine este eroul dezvăluirilor despre preluarea justiției de către noua Securitate și serviciile secrete, vă relatăm un episod surprins de un justițiabil, prezent în biroul procurorului Paul Truică, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, exact în perioada în care judecătorul minune lupta împotriva statului paralel.

Vizită amicală în biroul procurorului Truică

Ca să întregim profilul moral al luptătorului din interiorul sistemului împotriva statului paralel, vă propunem să luați aminte la declarațiile justițiabilului Nicolae Moldoveanu, care în ziua de 17.09.2018, a avut o experiență de neuitat în biroul procurorului militar Paul Truică. În ziua aceea, în prezența cetățeanului Moldoveanu, judecătorul Constantin Udrea făcea o vizită cât se poate de amicală procurorului militar Truică. A câta oare ? Moldoveanu se contra cu Serviciul Român de Informații și cu Serviciul de Informații Externe într-un dosar la Tribunalul Militar București, când i-a venit ideea să ceară instanței de judecată să întrebe Parchetul Militar, dacă în dosarul său s-a lucrat pe vestitele protocoale mult contestate de societatea civilă în ultima vreme. Ca să fie mai convingător, mai întâi, justițiabilul s-a prezentat în 17 septembrie, la Parchetul de pe lângă Curtea Militară de Apel București, la procurorul Paul Truică, pentru a depune o cerere referitoare la cooperarea dintre Justiție și serviciile de informații sus menționate în dosarele sale. Cetățeanul indignat povestește :
“ Cert este că eu când am ajuns acum, pe 17.09 [ 2018, nota red.] la el, că pe 20 aveam termen la Tribunalul Militar. Ca să depun cererea asta, am intrat la el în birou. La el în birou, ti-am povestit… M-a întrebat direct. – Ai venit pentru protocoale, nu ? Asta, iarăși este o întrebare. De unde știa ? Nu pun bine hârtia pe masă, și intră în birou Udrea. Eu nu știam că e Udrea ăsta, dar îl știam după figură. Intră și zice : – Bună ziua maestre. Ăsta zice :
– Bună ziua, domnule judecător. Și în timp ce mă întorceam cu spatele, judecătorul întreabă: – Unde-ti e, unde e canapeaua de futut ? Deci judecătorul îl întreabă pe Truică cu subiect și predicat unde-i canapeaua de futut. Sunt curios dacă în ziua aceea domnul judecător a fost înregistrat că a intrat. Că acolo e unitate militară. Oricine intră și iese trebuie notat la intrare. Mi se pare, în primul rând, grav, că intră un judecător în parchet, în biroul procurorului. Ce căuta acolo ? Nu mai vorbesc că era amicală.”

“Ești evreu și ar trebui să fi mândru că ești spion”

Nicolae Moldoveanu nu era la prima experiență halucinantă în biroul procurorului Truică. Din plângerile și sesizările depuse de justițiabil la instituțiile competente, împotriva procurorului militar aflăm că, în cursul unei audieri la parchetul militar, în cursul lunii ianuarie 2015, Moldoveanu a fost victima unei acțiuni de intimidare fără precedent.
“Evidențiez din nou că pe parcursul audierii, în prezența secretarei mi s-au spus următoarele:
-Ești un bolnav, ai venit să ne molipsesti aici, nu pune mâna pe birou, nu atinge pixul meu, nu te apropia de mine, nu sta pe canapea ca lași păduchi, spune clar ce boli ai?
-Esti evreu și ar trebui sa fi mândru ca ești spion, minti.
-Ești un hoț și un recidivist.
-Ne îmbolnăvești de psiriazis (dl. procuror nu putea pronunța corect cuvântul psoriazis).
– Ești un mincinos.”, se arată în sesizarea nr. 1341 din 29.01.2018, depusă de Moldoveanu la PÎCCJ.

Eduard Ovidiu Ohanesian

7 – plangere impotriva solutiei truica

2-plangere-Nicolae-Moldoveanu-PM-PICCJ

5 – declinare CSm truica

4 – raspuns CSM truica