BREAKING NEWS

Caracatița corupției din sertarele SRI și DIICOT

De mai bine de un an și jumătate stau în nelucrare sesizările unor cetățeni și oameni de afaceri din județul Satu Mare, referitoare  la un grup de crimă organizată extrem de periculos care se ocupă cu evaziune fiscal, spălare de bani, returnări frauduloase de TVA, fals intelectual pe raza județului. Gruparea infracțională este cu atât mai periculoasă cu cât este constituită  din administrator, asociați și directori români și străini, fiind sprijinită și protejată de funcționari ai statului român, adică exact de cei care trebuie să aplice legea.

CoruptieAstfel, în numai câțiva ani, sub oblăduirea unor politicieni cu mare influență, gruparea criminal a reușit să controleze toate instituțiile importante ale județului Satu Mare și o parte din cele orădene, începând cu direcțiile Finanțelor Publice, continuând cu judecătorii, tribunale și sfârșind cu serviciile teritoriale ale DNA, DGA sau chiar Direcția Județeană a Serviciului Român de Informații Satu Mare.

Am prezentat într-un articol precedent sesizarea omului de afaceri Szatmari Josef, care, din informațiile noastre, a ajuns în mâinile colonelului SRI Dragoș Vasile. Acesta, în loc să acționeze conform atribuțiilor de serviciu, i-a prevenit pe membrii grupului infracțional. Mai mult, unii din membrii grupării au fost trimiși la Szatmari pentru a-i ridica înscrisurile, încercându-se din răsputeri ștergerea probelor.

Redacția Avertisment a reușit să intre în posesia unei liste olografe adusă la cunoștința Serviciului Român de Informații și la conducerea centrală a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), mai precis procurorului șef Daniel-Constantin Horodniceanu.

Lista cu membrii grupării de crimă organizată care acționează pe teritoriul județului Satu Mare și la Oradea este impresionantă. O prezentăm în facsimil și în transcriere pentru o mai bună înțelegere (autorii sesizării exprimându-se mai greu în limba română sau sunt străini), obliterând pe alocuri date personale și numere de telefon.

 

 1. Andreica Valer – fost șef al Finanțelor Satu Mare îi protejează pe beneficiarii de la punctele 2,3,4, care fac evaziune fiscală prin firmele S.C. Alrointernațional SRL și SC AV Service SRL în perioada 2007-2011. Beneficiari și manageri ai unor firme de producție mobilă – finisaje, mobilă, tapițerie – SC AV Service SRL, S.C. Alrointernațional SRL, S.C. Tables Ro SRL, S.C. Pure Home Collection SRL.
 2. Alberto Nervo
 3. Roland Van Dooren
 4. Vasile Florian
 5. Călin Codreanu – inspector fiscal Satu Mare – îi protejează pe cei de la punctele 2,3,4 – joacă mai multe roluri în evaziunea fiscală – este protejat de cei de la punctele 6,7,8,10,12,13,14,19
 6. Crișan – șef Birou Control la Finanțe Satu Mare ( vezi Călin Codreanu punctul 5) – îi protejează pe cei de la punctele 2-3-4  – acoperind evaziunea fiscală. Este protejat de cei de la punctele 8,10,13,14.
 7. Comisar șef Neamțu Gheorghiță  – fost șef al Serviciului Investigare a Fraudelor, ulterior ofițer de poliție judiciară – îi protejează pe cei de la punctele 5,6. Este protejat de punctul 8.
 8. Iancu Marius – Procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare și fost șef al Serviciului Teritorial al DNA Oradea și Satu Mare. Îi protejează pe cei de la punctele 5,6,7,9.
 9. Ținca Claudiu – Avocatul celor de la punctele 2,3,4 este prodecan al Baroului Satu Mare. Reprezintă firmele : SC AV Service SRL, S.C. Alrointernațional SRL, S.C. Tables Ro SRL, S.C. Pure Home Collection SRL. Ținca este mâna dreaptă a procurorului Iancu Marius, ducându-i personal șpaga de la protejați.
 10. Colonel Dragoș Vasile – Șeful compartimentului de monitorizare și combatere a criminalității economico-financiare SRI Satu Mare – supraveghează sistemul corupt, fiind bun prieten cu cei de la punctele 6,8,12,13,14.
 11. Doamna Nistor –  de la SRI Satu Mare supraveghează sistemul d corupție, fiind în relatie de prietenie cu beneficiarii de la firma SC Alrointernațional  – vezi punctele 2,3,4.Soțul doamnei Nistor Florin vinde tehnică de calcul marca Xerox firmei Alrointernațional. Nistor este în relații de prietenie cu cei de la punctele 2,3,4.
 12. Bunea Stelian  – ( posesorul automobilului marca Audi Combi înmatriculată SM 01 BUN, inspector fiscal la Finanțe Satu Mare. Protejează firmele SC AV Service SRL, S.C. Alrointernațional SRL, S.C. Tables Ro SRL, S.C. Pure Home Collection SRL. Bunea este în relații de prietenie cu cei de la punctele 2,3,4,5,6.Este protejat de Dragoș Vasile SRI.
 13. Comisar șef Șugag Luminița – ofițer de poliție judiciară la Serviciul Teritorial al DNA Oradea împreună cu procurorul Ardelean. Șugag îi protejează pe cei de la punctul 6, mai ales că domnul Crișan de la Finanțe este nănaș (naș) al doamnei Șugag. Este în relații de prietenie cu punctele 10,14. Este soția lui Șugag Emilian, adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Satu Mare.
 14. Comisar șef Emilian Șugag – Fost șef al Serviciului de Combatere a crimei Organizate,  Satu Mare, în prezent adjunct al șefului IJP Satu Mare, numit cu participarea șefului SRI Dragoș Vasile. Vezi punctele 10,13.
 15. Avocatul Dragoș Ioan – Negrești Oaș. Este fratele șefului SRI Satu Mare Dragoș Vasile (punctul 10). Are cele mai multe procese referitoare la evaziune fiscală câștigate în Negrești Oaș. Are o avere impresionantă. A ajuns avocat cu ajutorul avocatului Moiș Vasile, cunoscut în România și în Rusia. Dragoș ar fi lucrat și la Finanțe Negrești sau Satu Mare. Este prieten cu cei de la punctele 16,17.   15a.Codreanu Nicoleta – este soția lui Călin Codreanu (punctul 5) și lucrează la Primăria Satu Mare. Este în relații de prietenie cu cei de la punctele 12, 27.
 16. Avocatul Moiș Vasile – este avocat specializat în Penal, în relații de prietenie cu Ioan Dohotaru – specialist în insolvență – legat de cei de la Finanțele Satu Mare (vezi punctele 15, 17).
 17. Dohotaru Ion – practician insolvență – fost șef al Serviiului de Poliție economică, apoi ofițer de poliție judiciară la Serviciul Teritorial al DNA Oradea face trafic de influență la nivelt înalt în Satu Mare și Oradea – Poliție, Finanțe, procurori. Face japcă din banii statului, distruge oameni nevinovați prin amenințări, presiuni și șantaj. Este omul de casă al lui Mircea Govor, fost președinte PSD. Vezi punctele 5,6,15,16 și RVA Oradea. Firmele sunt băgate fictiv în insolvență cu ajutorul Finanțelor și cu ajutorul doamnei Vami Csila Silvia, fostă șefă la Oficiul Juridic Finanțe Satu Mare. Csila ar avea legături la nivel înalt, la București, în Poliție și Ministerul de Finanțe. Vami Csila Silvia s-a retras imediat ce a căzut fostul director al Finanțelor Satu Mare, Mircea Ardelean.
 18. Călugăru Stelian – Este șeful DGA Satu Mare. Secretara sa este sora procurorului Marius Iancu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare. A lucrat și la DNA Oradea și Satu Mare. Vezi punctul 8. În anul 2010, Călugăru Stelian a primit informații importante despre evazionistul Micael Mureșan care înșelase statul cu suma de 5 milioane de euro.
 19. Mircea Pop – Este șef birou Antifraudă Satu Mare în relații de prietenie cu Vasile Florian, cu directorul Alrointernațional, cu Alberto Nervo, Roland Van Dorend. A fost coleg cu Marcela Lauran, secretară la S.C. Alrointernațional SRL. Vezi caracatița evaziunii fiscale expusă la punctele 2,3,4,5,6,7,8,10.
 20. Soos Istvan – a fost șeful Biroului executare silită din cadrul Finanțelor Satu Mare. Este înrudit cu fostul șef al PSD Mircea Govor care îl proteja și pe Călin Codreanu. Vezi punctul 5.
 21. Eva Schmiter – Lucrează la Finanțe Satu Mare, Biroul de Executări Silite. Este mâna dreaptă a lui Soos Istvan (punctul 20).
 22. Ioana Mureșan – trafic de influență. A fost inspector fiscal la Finanțe Satu Mare, sora medicului Paula Mare, director al Spitalului de Urgență din Satu Mare, președinte al Organizației de femei a PSD Satu Mare. În prezent este angajată a firmei Alrointernațional SRL ( din septembrie 2014), mâna dreaptă a celor de la punctele 2-3-4.
 23. Bernadett Lorinc – Angajată la firma Alrointernațional SRL, unde se ocupă cu CMR, transporturi fictive în România și Ungaria, recuperări de TVA. Este mâna dreaptă a beneficirilor Alberto Nevro, Roland V.D., Vasile F. – vezi punctele 2,3,4. Știe foarte multe amănunte despre transporturile fictive !
 24. Marcela Lauran – Este angajată la firma S.C. Alrointernațional SRL, unde se ocupă cu plățile către bănci, salarii, facturi furnizori. Vezi punctele 2,3,4 si Mircea Pop  de la Antifraudă,de la punctul 18, fost coleg de clasă la școala elementară cu Marcela Lauran. Este omul de încredere al beneficiarilor Alberto Nevro, Roland V.D., Vasile F.
 25. Doamna Elena – A fost angajată o perioadă la SC Alrointernațional SRL, apoi la SC pure Home Collection SRL de pe strada Careiului nr.164. Este omul de încredere al beneficiarilor Alberto Nevro, Roland V.D., Vasile F. – vezi punctele 2,3,4.
 26. Ștefănescu Ion – Este director la firma SC Pure Home Collection SRL  – cunoaște amănunte despre cei de la punctele 2,3,4.
 27. Judecătoarea Ruba Georgeta Maria – persoana din umbră care, la nevoie, apără și intermediază în interesul SC Alrointernațional SRL – vezi punctele 2,3,4. Soțul judecătoarei, Ruba Călin, este medic de familie în satul Viile Satu Mare și medicul firmei SC Alrointernațional SRL și la SC Pure Home Collection SRL, unde sunt 3-4 sute de angajați. Este medic de familie pentru alte firme din anturajul celor de mai sus, cu circa 200 de angajați. Ruba Călin este verișorul lui Vasile Florian. Vezi punctele 2,3,4.
 28. David Lucian – angajat al Primăriei Satu Mare – se implică din umbră în licitații. De ex. : renovarea clădirilor Penitenciarului, Tribunalului și Judecătoriei Satu Mare. Vezi punctele 10, 29. Este bun prieten cu Vasile Florian și cu cei enumerați la punctele 5, 12 și 15a. David Lucian a ajutat în acțiuni de spălare de bani, un afacerist italian, proprietar al imobilelor de pe strada Caișilor nr. 6-8 care a fost recent renovată de firmele SC Perla Neagră SRL, administrată de Vasile Irimie.
 29. Vasile Irimie – David Lucian se implică pentru a asigura interesele personale ale prietenului său Vasile Irimie – vezi punctul 28.
 30. Radu Indries – deține o fabrică de mobilă amplasată între satul Baltablondă și Sătmărel. Este protejat de Finanțele Satu Mare – vezi punctele 5, 31. O perioadă a fost în relații de prietenie cu cei de la punctele 2,3,4, mai ales cu Roland Van Dorend.
 31. Nelu Gheigheș –  lucrează la Finanțe Satu Mare. Îi protejează pe cei de la puctul 30.
 32. Dani Vitoc – lucrează la Finanțe, fiind în anturajul celor de la punctele 30,31,33.
 33. Adi Zamfirache – posesorul unei firme, protejat de cei de la punctele 30,31.
 34. Păcuraru – A deținut o firmă de construcții hale industrial și feronerie până în 2014, apoi s-a retras și a deschis o fermă de porci, beneficiind de fonduri europene. Este protejat de cei de la punctele 5 și 31 și de Mircea Govor.
 35. Roșcău Mihai – Văr primar al ofițerului SRI Dragoș Vasile, Roșcău este din Gherța Mică, județul Satu Mare. Deține firma SC Roșu Company SRL cu puncta de lucru în : orașul Livada, comuna Gherța Mică, comuna Turu Lung, comuna Păulești. Firma joacă mai multe roluri. Câștigă licitații în toată țara. În orașul Livada a câștigat prin licitații aranjate mai multe clădiri aflate în patrimoniul statului român. În aranjamente sunt implicați mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Livada : Sebeși – fost primar al orașului, Varga Carol – topograf al primăriei – vezi punctul 37, Lupșa Marie secretara primăriei – punctul 40, Meszaroș Ștefan – fost consilier local al primăriei orașului Livada. În present, Meszaroș este topograf în Satu Mare parte dintr-un grup mafiot din cadrul Cadastrului.
 36. Tarr Beton – din orașul Livada. Firmă protejată de Mircea Roman, șeful Poiției Economice din Satu Mare, de adjunctul șefului Poliției Satu Mare Liviu Tăut și de șeful IJP Satu Mare Taloș Constantin Ioan. Patronii au câștigat terenuri și clădiri din patrimoniul de stat prin licitații aranjate sau ilegale, cu ajutorul fostului primar Sebeși, al laui Varga Carol – punctul 37, Meszaroș Ștefan – punctul 39 și cu ajutorul lui Lupșa Maria – punctul 40.
 37. Varga Carol – inginer topograf la Primăria orașului Livada. Este parte din aranjamentele cu terenuri și clădiri expuse la punctele 36, 39, 40.
 38. Nastai Florian – Implicat în achiziții ilegale de la stat cu ajutorul lui Varga Cornel , Meszaroș Ștefan, Lupșa Maria – punctele 37,39,40. O perioadă a fost implicat în contarbanda cu țigări și alcool, fiind protejat de Poliția orașului Livada.
 39. Meszaroș Ștefan – fost consilier al Primăriei orașului Livada. Implicat în aranjarea licitațiilor cu terenuri ale statului. În prezent lucrează ca topograf în Satu Mare, având mare influență la Cadastru Satu Mare, informație confirmată de Călugăru.
 40. Lupșa Maria – Secretară în cadrul Primăriei orașului Livada timp de 20 de ani. Știe amănunte despre aranjamentele cu licitații privind terenurile statului – punctele 35,36,38. Este protejată de colegii din cadrul Primăriei Livada – vezi punctele 37,39.
Eduard Ovidiu Ohanesian