BREAKING NEWS

Primarul din Odoreu a fugit de la locul accidentului

3

Locul accidentului

Luni, 23 mai 2016, a fost zi cu ghinion pentru primarul PSD al comunei Odoreu, Dumitru Dorel Pop. În dimineața zilei respective, în jurul orei 7.30, în timp ce conducea autoturismul primăriei, marca Citroen, primarul Pop a tamponat violent un autoturism care circula regulamentar în fața sa, aproape de ieșirea din comuna Odoreu înspre municipiul Satu Mare. Pop nu a avut curajul și responsabilitatea de a anunța accidentul, chemându-l telefonic la locul faptei pe consilierul său Marius Ardelean, probabil pentru a declara că s-a aflat acesta la volan. Martori oculari spun că primarul Pop a șters-o de la fața locului după sosirea lui Ardelean, care a semnat un act de soluționare amiabilă a accidentului cu conducătorul autoturismului tamponat, care domiciliază în satul Berindan. Tot consilierul Ardelean a comandat telefonic un trailer care a sosit rapid și cu care a fost transportat autoturismul primăriei, care era avariat foarte grav.  Nu se știe până în prezent unde a fost dus autoturismul. În ultimile zile primarul Popa a fost văzut conducând mașina directoarei școlii generale din Odoreu , Livia Sarca, consilier local foarte apropiat.

Este curios faptul că nici lucrătorii postului de poliție din Odoreu și nici lucrătorii de la poliția locală nu și-au făcut apariția la locul accidentului. Nici Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare nu a menționat accidentul în care a fost implicat primarului comunei Odoreu în comunicatele de presă din ziua respectivă sau din zilele următoare. Un consilier local din Odoreu a depus a doua zi sesizare scrisă la IPJ Satu Mare cu privire la producerea accidentului și la dispariția autoturismului, dar nu a primit niciun răspuns până în prezent. Același consilier a întrebat la primărie cine a condus autoturismul, unde a fost dus acesta după accident și cine suportă paguba creată, dar nu l-a onorat nimeni cu vreun răspuns. Sătenii din Odoreu vorbesc că edilul lor șef ar fi rezolvat mușamalizarea accidentului cu anumiți șefi din Poliție.

Cel mai probabil este că primarul Pop a șters-o de la fața locului pentru a nu fi testat cu alcoolscopul. Potrivit unor localnici, acesta a dat o petrecere mare la cabana sa din Odoreu, care a durat de duminică seara până luni dimineața și a fost stropită din belșug cu alcool. Este un fapt cunoscut că primarul Odoreului consumă cantități mari de alcool cam în fiecare seară. Aceleași surse ne-au declarat că Pop ar fi plecat grăbit luni dimineața spre Satu Mare penru a duce un invitat la petrecere, care trebuia să ajungă la serviciu la ora 8.

Așteptăm clarificări cu privire la acest accident învăluit în ceață din partea conducerii Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare. Poate ne spune mai multe comisarul șef Emilian Șugac, adjunctul șefului IPJ Satu Mare, cu care primarul Pop se laudă că se află în relații apropiate. Poate aflăm și unde a fost ascuns autoturismul avariat , precum și dacă Primăria comunei Odoreu a achiziționat legal acest autoturism marca Citroen, în condițiile în care toate celelalte comune din județ și din țară au avut dreptul să se doteze numai cu autoturisme marca Dacia Logan.

E.O. Ohanesian

 

2 3