BREAKING NEWS

Manualul crimei organizate din România

Cum să furi de la stat zeci de milioane de euro prin activități de spălare de bani și evaziune fiscală pe mână cu Finanțele, SRI, Antifrauda și funcționarii primăriei

Vineri, 19 februarie 2016. În fața Înaltei Curți de Casație și Justiție, televiziunile strâns grupate așteaptă ultimile achiziții penale ale magistraților din rândul politicienilor români. Printre ei se strecoară aproape neobservat, un individ scurt și îndesat, cu ochi vioi și început de barbă. Omul vânează microfoanele deschise ale jurnaliștilor și… se aruncă asupra lor  flutrând niște hârtii în aer. Încearcă în zadar să fie băgat înseamă de camerele de luat vederi. Sunt doar pentru vipuri. Vorbește greu și împiedicat despre dosare, evaziune fiscală de zeci de milioane de euro și despre o rețea de protectori ai infractorilor cu rădăcini în instituțiile statului. Nu este luat în seamă. Presa vrea peștii cei mari. Unul dintre subofițerii care asigură paza ICCJ intervine pentru a-l sprijini pe bărbatul care are un atac de panică. Este băgat în clădire, i se acordă primul ajutor, apoi este dus cu o ambulanță la spital.

denuntSătmăreanul Szatmari Josef, căci despre acesta este vorba, afacerist în domeniul construcțiilor, a ajuns la capătul puterilor. În 21.01.2016, a depus la sediul DIICOT un denunț ( înregistrat cu nr. 175 ) extrem de bine documentat, referitor la caracatița corupției care a cuprins instituțiile de forță ale statului român, politicieni sătmăreni, oameni de afaceri italieni, olandezi și români ș.a. Sute de pagini și zeci de înregistrări  audio și video descriu în amănunt un grup de crimă organizată “ din care fac parte funcționari de la Finanțele Satu Mare, Antifraudă, administratori ai unor societăți comerciale, polițiști, lucrători ai SRI, procurori, avocați, funcționari de la Primăria Satu Mare”, toți implicați în acte de spălare de bani, evaziune fiscală și alte infracțiuni. Prejudiciul adus bugetului de stat este uriaș – zeci, poate chiar sute de milioane de euro.

Denunțul are trei anexe, numai lista cu grupul infracțional întinzându-se pe 15 pagini. Având în vedere gravitatea faptelor, prejudiciul imens și pozițiile infractorilor în stat, Szatmari (susține că a fost amenințat de nenumărate ori de membrii rețelei) a cerut magistraților DIICOT includerea sa în programul protecției martorilor. Nu a primit niciun răspuns, iar denunțul său a ajuns exact în mâinile infractorilor. Omul de afaceri are toate motivele să creadă că se încearcă mușamalizare afacerii.

Iată numai câteva nume din grupul infracțional expus de Szatmari :

ANDREICA VALER, fost director Finanțe Satu Mare

ALBERTO NERVO, administrator la S.C. ALRO INTERNATIONAL S.R.L.

ROLAND VAN DOOREN, asociat S.C. ALRO INTERNATIONAL S.R.L.

VASILE FLORIAN, director la S.C. ALRO INTERNATIONAL S.R.L.

CALIN CODREANU, funcționar Finanțe Satu-Mare

Șef Birou de Control Finanțe Satu Mare, numitul CRISAN (șeful numitului CALIN CODREANU)

NEAMTU GHEORGHITA, funcționar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare

IANCU MARIUS, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu-Mare

Avocatul TINCA MANUEL CLAUDIU (Baroul Satu Mare), reprezentantul firmei S.C. ALRO INTERNATIONAL S.R.L.

BUNEA STELIAN, funcționar în cadrul Departamentului Control T.V.A- Finanțe Satu-Mare

MIRCEA POP, șef Antifraudă Satu-Mare

SARBA IOAN, funcționar Antifraudă Satu-Mare

NAGY ALINA, fost contabil la S.C, NEW IROS S.R.L. și lucrător în cadrul firmei de contabilitate S.C. POMATIA SRL.

CRESTIN DANIEL, administrator la S.C. CRESTIN CONSTRUCTII S.R.L.

COVACI ALEXANDRU, administrator S.C. BARBULESCU S.R.L.

FORGACS IULIU

SUCIUVEANU GHEORGHE, administrator la S.C. GOLD INVEST S.R.L.

GABOR GABOR

Vă punem la dispoziție mai jos, în format pdf, întregul denunț care conține ițele poveștii, circa 28 de pagini de manual – Cum să furi statul român cu instituțiile de forță pe mână și protejat de acestea. Vom reveni cu amănunte. Sute de pagini cu actele doveditoare, pe care conform celor spuse de Josef Szatmari, Parchetul General, SRI și alte instituții de forță ale statului încearcă să le ascundă.

Eduard Ovidiu Ohanesian

Denunțul depus de Josef Szatmari la DIICOT

denunt Ioji