BREAKING NEWS

Cazul Dan Șova – rebrenduirea României

A treia oara au reusit! Senatul a aprobat cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova. Inca566053a5682ccfcdda90b073 un parlamentar care este cercetat in doua dosare de coruptie si, care petrece 24 de ore in arest preventiv. Dar, dincolo de recordul funest al Romaniei de a avea un numar impresionant de parlamentari cercetati sau condamnati in dosare de coruptie sau incompatibilitate, cazul Sova are ceva special. Dan Sova este un lup tanar, jurist titrat, cu pedigree, dintr-o familie cu conexiuni atat in vechile structuri comuniste si de securitate cat si in actuala clasa politica. Dan Sova este exponentul noii generatii care se pregatea, pana recent, sa faca schimbarea la conducerea PSD si a Romaniei. Din aceasta perspectiva, Dan Sova este o mare pierdere pentru fosta nomenclatura comunista care a continuat sa domine Romania si dupa 1989. Impreuna cu prietenul si colegul sau (de facultate, de birou, de partid, de afaceri, de structuri) a esuat in a prelua stafeta de la Ion Iliescu si, de ce nu, de la Adrian Nastase si generatia acestuia.

Votul Senatului in cazul lui Dan Sova mai semnifica ceva: SUA si-au luat mana de pe tanara speranta. Pentru ca, dincolo de discursul sau semanatorist, Dan Sova a fost conexat si intereselor acestora, nu numai direct, dar si prin intermediul mamei sale, avocatul Ana Diculescu Sova, o apriga aparatoare a unor interese americane (mai ales economice si paralegale) in Romania, avocat al Amabsadorului SUA cand acesta era Mark Gitenstein, avocat al fondului de investitii Franklin Templeton, al RCGMB, al firmei Bechtel (sa nu uitam de pierderea miraculoasa a contractului si de faptul ca domnul Sova a dat bun de plata pentru Romania aproximativ o suta de milioane de dolari), al Millennium Building.

Daca mama senatorului Dan Sova, cu toate conexiunile pe care le are, nu a reusit acum sa il scape pe acesta de DNA, daca nu au putut fi platite acum politele Franklin Templton si Elliot prin salvarea fiului, daca drumurile si negocierile pe care Dan Sova le-a dus la Londra in ultima perioada nu au dat rezultatele asteptate, este evident ca aici sunt interese mai mari. Se vrea schimbare, si nu din interior, pentru ca, asa cum spuneam mai sus, aceasta a fost a treia tentativa de avizare a arestarii lui Dan Sova, ci de acolo de unde s-a dat liber la dosarele DNA. Si nu trebuie sa nu avem sperante prea mari: se vrea doar improspatarea clasei politice, nu si pedepsirea acesteia. Dan Sova nu va suferi nimic. Stie prea mult si a facut prea multe pentru ca sa pateasca ceva. Isi va continua nestingherit cariera de avocat si cadru universitar, ca si Andrei Hrebengiuc, isi va pastra ca si acesta conturile intacte prin Turcia si Dubai. Doar este un socialist de moda noua, care conduce masini de curse si are un portofel doldora. Dan Sova este varianta Marian Vanghelie, cu diploma, dar caracterizati de aceeasi ambitie. Iar pe noi, cui ne lasati? Nu va faceti probleme, noua generatie este deja pregatita sa preia conducerea. Pe o parte din ei i-am vazut in ultima perioada, la pregatirea noului Guvern.

Se pregateste rebranduirea Romaniei.

Amjust.ro