BREAKING NEWS

Mesaj de solidaritate al avocaților cu UNJR

La inițiativa avocatului Antonie Popescu, Congresul Uniunii Naționale a Barourilor din România a mandatat Consiliul UNBR să transmită un mesaj deantonie solidaritate Uniunii Naționale a Judecătorilor din România.

Avocatul Popescu, membru al Baroului Bucuresti a propus în cadrul Congresului Avocatilor, desfășurat la Bucuresti în zilele de 25 si 26 martie 2016, adoptarea unei rezoluții cu următorul conținut:

Congresul Avocatilor se declara solidar si sustine demersurile Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania – UNJR, in apararea statului de drept, in mentinerea echilibrului intre puteri si in respectul fata de drepturile omului.

Fundamentul statului de drept este separatia puterilor in stat, din acest motiv nu putem accepta ideea ca servicii de informatii, care tin de putere executiva, se pot implica in justitie, care e putere de sine statatoare in stat, pe baza unor protocoale sau decizii necunoscute publicului. Tot ce tine de justitie trebuie sa fie transparent si public, altfel e greu sa vorbesti despre independenta justitiei”, spunea presedintele UNJR Judecatorul Dana Girbovan de la Cluj.

Ca si UNJR,  UNBR ramane deschisa la dialog, purtat in spiritul respectului fata de principiile fundamentale ale statului de drept, cu orice parte interesata, in principal cu institutiile statului: CSAT, CSM, Guvern, Parlament si cu Presedintele Romaniei ca mediator intre puterile statului – continuind insa absolut toate demersurile legale pentru transparentizarea tuturor aspectelor ce tin de relatia dintre serviciile secrete si justitie.

Vezi

http://www.unjr.ro/comunicate-de-presa/page/2/

E.O.O.

photo