BREAKING NEWS

Legiunea de onoare de la Pleșiță la Kovesi

Fabrica de medalii

Știrea că șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a primit Legiunea de onoare cu lacrimi în ochi, a declanșat un val de comentarii pe Internet, descătușând imaginația poznașilor din mediul virtual. Cel mai interesant comentariu referitor la eveniment poate fi citit pe siteul www.corupția.ro, unde un păgubit din dosarele Microsoft și-a vărsat oful, desenând prin cuvinte, cum nu se poate mai bine, atât penibilul situației, cât și portretul madamei înlăcrimate sub povara onoarei ce i se oferea. Redăm mai jos un fragment din  articolul intitulat Adevărul Microsoft „Kovesi a primit Legiunea de onoare cu lacrimi în ochi”.

PROPAGANDĂ DEŞĂNŢATĂ ŞI CULTUL PERSONALITĂŢII

CU LACRIMI ÎN OCHI CITIM … ÎNMĂRMURIŢI

Ce nu am mai citit din timpurile Coanei Leana :

„Tanara sportiva talentata, ati fost selectionata in echipa nationala de junioare de baschet feminin a Romaniei, cu care ati castigat titlul de vicecampioana europeana in 1989. Aceasta perioada sportiva intensa nu v-a deturnat de la studiile dumneavoastra. (…) Aveati 33 de ani cand presedintele Romaniei, Traian Basescu, v-a numit, in 2006, procuror general (…) Anul 2006, care preceda aderarii efective a tarii dumneavoastra la Uniunea Europeana, reprezinta debutul unei extraordinare provocari!

De fapt, ati fost prima femeie care a ocupat postul de procuror general al Romaniei si, totodata, cea mai tanara”. Rezultatele DNA sunt cu adevarat impresionante, lucru confirmat si de un raport al UE, care plaseaza acest Parchet printre primele cinci institutii anticoruptie din Europa. „Astazi putem sa apreciem lungul drum parcurs si transformarea puternica si durabila a unui sistem care va datoreaza multe, deoarece datorita dumneavoastra si numerosilor dumneavoastra colegi devotati cauzei, DNA se bucura de o mare popularitate. De altfel, renumele sau depaseste astazi frontierele tarii dumneavoastra, devenind un model de urmat la nivel european”, a spus Ambasadorul Frantei Francois Saint-Paul .

CONCLUZII

O tinara talentata procuroare, un exemplu al luptei anticoruptie la nivel mondial nu se joaca “prin decizii care tin de alte chestiuni si nu de cele care sunt legate de stat”ul de drept care nu este un moft.

Ea munceste zi lumina si chiar si noaptea in fiecare zi a saptaminii (simbata si duminica incluse), pentru a ii proteja pe Microsoft si pe asociatii acestora, dupa cum e lasata, dar cind nu o sa mai fie lasata, poate o sa ii ancheteze chiar si pe Microsoft, desi a trecut un deceniu de cind ii protejeaza si a devenit o a doua natura a Doamnei Kovesi si a DNA.

Printre miile si miile de sustinatori ai DNA, noi nu am vazut la DNA decit cercetati penal, pentru ca sustinatorii sunt dati afara cu jandarmii de colegii proaspetei detinatoare de Legiune de Onoare, dupa ce sunt amenintati (Catalin Vartic vs. Omnis).”

Reamintim faptul că, în galeria marilor dubioși ai neamului românesc decorați cu Legiunea de onoare, Codruța Koveși se alătură generalului torționar Nicolae Pleșiță (1969), fostului șef al Serviciului Român de Informații (colecționar de onoruri fără număr) George Cristian Maior (2014), generalului-bilețel SRI Florian Coldea (2015), senatorul ex-ministru Șerban Mihăilescu, zis și Miki Șpagă și lista poate continua cu Oprescu, Tăriceanu, etc.

E.O.