BREAKING NEWS

Cattani de România și-a reluat protestul la Cotroceni

Așa că vorba austriacului, Mein Vaterland magst ruhig sein, adică “patria mea poți sta liniștită nu mai aștepta sacrificii din partea mea !

Ultimul Curier Ilegal  – Cornel Nemetzi – Editura Marist 2013

Batjocorit, umilit și ignorat de Sistemul pe care l-a servit cu credință o viață întreagă, spălând obrazul României într-o perioadă în care Occidentul ne ținea la porțile Europei și ne considera mâncători de lebede, comandorul Nicolae Popa a ieșit în stradă să își strige nemulțumirile. O face în felul său, în fiecare dimineață. De această dată este chiar în poarta Cotroceniului, un palat din care caracatița Securității, cu pișcocii și mișcocii săi, nu a plecat niciodată.

Popa a denunțat în numeroase emisiuni și articole de presă nume grele de comandanți și generali corupți din Ministerul de Interne. Nu se poate mândri cu masterate și doctorate obținute prin fraudă și plagiat, dar poartă direct pe piele și pe față semnele bătăilor încasate de la infractorii periculoși pe care i-a vânat în cariera sa de ofițer. Sute de pagini de note telefonice certifică identificarea și confiscarea unor cantități impresionante de combustibili, țigări și alte bunuri de contrabandă din care infractorii făceau averi în timpul embargoului impus fostei Iugoslavii de Națiunile Unite. De-a lungul activității, Nicolae Popa a fost jignit, amenințat, bătut și, după cum afirmă, a fost subiectul multor tentative de omor.

Presa centrală și cea locală au scris volume de articole despre comandorul Popa, iar diplomele sale și recomandările din partea autorităților pot umple pereții palatelor ridicate de contrabandiștii de pe Clisura Dunării. Unii dintre infractorii dovediți de comandor au ajuns milionari, alții au ocupat fotolii ministeriale sau sunt baroni locali. Pentru urmașii politrucilor Sorin Frunzăverde, Adrian Duicu și ai generalului de 4 stele Gabriel Oprea (și el fost ministru de interne), toate acestea nu sunt îndeajuns.

Pentru actele de curaj, devotament și profesionalism, conform legii, comandorul Nicolae Popa nu le-a cerut guvernanților bani. A dorit ca, în semn de recunoaștere, să fie ridicat onorific la gradul de contraamiral (echivalentul generalului de brigadă). A primit răspuns – Nu se poate.

Pentru gloatele de plagiatori și jurnaliști ticăloșiți care nu au făcut o zi instrucție,  neștiind de unde să apuce o armă, ridicați la apelul bocancilor, la strict secret, din civili colonei și chiar generali s-a putut. Patria mea poți sta liniștită cu ăștia !

Eduard Ovidiu Ohanesian

 

De vorbă cu trecătorii și cu autoritățile.