BREAKING NEWS

Pentru al nostru Inversace, orice șut în fund e un pas înainte

LACRIMA

În zilele noastre, când morala socialistă a dispărut, iar ziarele și emisiunile TV colcăie de sex-simboluri colorate, lumea mondenă, politicul, afacerile și interlopii par a se contopi într-o mahala totală, în care maneaua și ratingul fac legea. De ani buni, în peisajul mondenului dâmbovițean, Cătălin Botezatu ocupă un loc aparte. Scos mai curat și mai uscat din lenjeria intimă urât mirositoare a miliardarului Alexandru Răducan, Bote, acest Inversace al nostru, s-a strecurat cu pricepere printre hoardele de oane, pepe și moni, bahmuțence sau tatoi și ciuvici ce au invadat micile ecrane. Prezență constantă și relativ decentă pe sticla micilor ecrane, îndemânaticul Bote a reușit să-și ferească hăinuțele (de firmă)  de stropii  lăturilor în care se scaldă showbizul românesc. Cum lumea se cam plictisise de lătrăii pro și anti-Băsescu, stăpânul chiloților Swarovski s-a înfipt cu precizie într-o nișă liberă de pe retina telespectatorului sătul de atâta politichie. Bote nu s-a mărginit doar la haine de lux și lenjerie intimă, el este fără doar și poate, formator de parașute smălțuite în dantelă și mătase și mare amator de călătorii exotice pe banii nu știu cui.

Negându-și cu tărie statutul de “bulangiu”, dizainerul nu pare foarte deranjat de comentariile presei de scandal, vizavi de înclinațiile sale sexuale. De unde aceste zvonuri ? Pentru a înțelege mai bine lumea delicatului Cătălin Botezatu, trebuie să ne întoarcem la mijlocul anilor ’90, când acesta bătea Calea Moșilor între restaurantul Odobești și crama Miorița. Două stabilimente frecventate intens de mafia țigănească, recte Fane Spoitoru și Oane Regele Cerșetorilor. La vremea aceea, ofițerii de la fosta UM 0215 spun că Bote era într-o relație nefiresc de apropiată cu vestitul Răducan (patronul firmei SANCA S.A.). Luat la ochi  de serviciile secrete pentru nenumărate mânării, dar mai ales pentru țepuirea Bancorexului, Răducan a fost interceptat, dosarul său de la Direcția de Investigații Economice atingând proporții înspăimântătoare. Pe interceptări “a căzut”, printre alții, creatorul de modă Cătălin Botezatu, cu niște propuneri atât de indecente că roșeau până și obrăjorii celor mai versați ofițeri C.I.

Poate că totul ar fi rămas îngropat în arhivele Ministerului de Interne, dacă Răducan nu ar fi avut intenții războinice cu firma SANCA. Mai precis, prin 1995, prietenul lui Bote ceruse MApN, autorizație de comercializare armament și echipamente militare. Așa a ajuns Botezatu în vizorul serviciilor speciale militare, Departamentul Înzestrării Armatei intrând în posesia dosarului SANCA și a discuțiilor telefonice fără perdea. Având în vedere că la vremea aceea mai erau în lucru niște dosare vizând legăturile trainice dintre lumea interlopă și înalți oficiali din guvern, SIE și armată (generalii Popa Florentin și Constantin Silinescu versus securiștii Gavrilă Vălean și Teodor Ilieș), s-a trecut la verificarea informativă a obiectivului SANCA-Răducan, prilej de noi interceptări audio/video cu Bote în rolul principal.De la big brother-ul militarizat i s-au tras Burlacului zvonurile “rău-voitoare” că ar fi pe invers.

Închis și eliberat, judecat și condamnat în dosarul SANCA-Bancorex, creatorul de modă a avut multe probleme cu justiția și cu portăreii. Dar cum orice șut în fund înseamnă un pas înainte, Bote a renăscut din casetele contrainformațiilor precum pasărea Phoenix din propia cenușă. Așa a ajuns stăpânul chiloților Swarovski să dea știrea anului 2007 la români, lipind mii de astfel de cristale pe budigăii micuței Irina, fiica craiului monden Irinel Columbeanu.

Eduard Ovidiu Ohanesian