BREAKING NEWS

La Negrești Oaș, legea nu face doi bani

Polițiști, procurori, politicieni și funcționari publici în slujba crimei organizate

Zilele trecute am publicat am prezentat mecanismele și amploarea evaziunii fiscale și ale spălării de bani ascunse în spatele unor lucrări fictive și recuperări de TVA în documente. A venit timpul imaginilor. Câteva înregistrări video și fotografii primite de la Satu Mare dezvăluie amplitudinea corupției în rândul funcționarilor publici, plătiți să apere și să respecte legea. Fără sprijinul acestora din urmă, atacul mafioților la bugetul de stat nu era posibil. Județul Satu Mare, fief PSD, zguduit în ultima vreme de scandaluri soldate cu arestări și demisii în rândul politicienilor, a ajuns un fel de cuib al corupției, spălării de bani și evaziunii fiscale, desfășurate sub atenta coordonare și cu sprijinul nemijlocit al autorităților locale și al unor persoane din instituțiile de forță ale țării, așezate politic în capul bucatelor. În continuare vom încerca să vă prezentăm caracatița sătmăreană în imagini și înregistrări video, primite recent la redacție. Actorii principali ai acestui film de prost gust sunt oameni de afaceri dubioși, interlopi și politicieni penali, dar și protectorii acestora polițiști, avocați, ofițeri SRI.

Conform numeroaselor sesizări și plângeri penale adresate poliției, parchetului și prezentate chiar în ședințele Senatului României, trei cetăţeni (Pop Vasile Daniel,proprietate Pop Vasile şi Fedorca Ștefan) şi o societate comercială (SC Cornet Andezit SRL) din Negreşti Oaş judeţul Satu Mare sunt pur și simplu jefuiți și împiedicaţi să-şi exercite dreptul de proprietate asupra terenurilor pe care le au în proprietate cu acte în regulă. Din 2006, proprietarii de drept ai carierei de andezit din perimetrul Cornet, se plâng Poliţiei oraşului Negreşti Oaş, Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, Gărzii de Mediu Satu Mare, Agenţiei de Mediu Satu Mare şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Nu s-a întâmplat nimic. Cei trei sunt jefuiți zilnic de către un individ agresiv, dar cu relații sus-puse, Ciobra Dumitru Florin, care prin intermediul firmei Zapodi SRL Negreşti Oaş, fură  cu acte false, sute de tone de piatră din cariera Cornet.

Agresorul protejat de polițiști conduce mașina fără permis auto

După ce, în data 15.05.2015, proprietarul Pop Vasile Daniel a chemat poliția ( prin nr. de urgență 112), Ciobra a pătruns pe terenul proprietatea SC Cornet AndezitImage1 SRL însoțit şapte bătăuși, cu două autoturisme de teren şi un excavator, a distrus bariera şi punctul de pază de la intrare, ameninţându-l cu moartea pe proprietarul de drept. Urmărit de Ciobra și de oamenii săi, Pop a reuşit să scape fugind pe culmea dealului, unde nu au mai putut urca autoturismele. Surse din cadrul Poliției rutiere ne-au confirmat că agresorul circula la volanul mașinii Nissan Patrol în luna mai, desi permisul îi fusese ridicat cu două luni înainte, pentru “conducerea autovehicului sub influența alcoolului sau a altor substanțe” pe raza județului Baia Mare. Poliţiştii anunțați prin sistemul 112 au venit la faţa locului după circa 40 de minute. Nu au luat măsuri de identificare, de reţinere şi de audiere a agresorilor, iar după circa o lună Poliţia oraşului Negreşti Oaş i-a comunicat petentului Pop Vasile Daniel că plângerea sa a fost transmisă Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvâşirii infracţiunii de tentativă de omor. De atunci, dosarul se plimbă prin sistemul judiciar.

Agresorul Ciobra Dumitru, protejat de poliție, poate fi întâlnit și acum prin județ, venind deseori în control la cariera de piatră, la volanul unui bolid Nissan Patrol cu numărul SM 02 CBF (fost SM 19 RIK), desi după cum se poate vedea pe site-ul Judecătoriei Baia Mare, Ciobra nu mai deține permis, fiind trimis în judecată pentru faptele susmenționate în dosarul nr.10033/182/2015. Prietenii săi din poliția Negrești Oaș, Dinu Daniel Ionel și Gorgan Adrian nu au văzut, nu au auzit. Dar…

… stau la taifas cu infractorul și cu procurorul la cârciumă

După cum arată și imaginile surprinse la pensiunea Pietrosul, comisarul şef Dinu Daniel Ionel, şeful Biroului poliţie rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Negreşti Oaş și colegul său Gorgan Adrian se întâlnesc în timpul programului, la ceas de taină, în cafenea, cu Dumitru Ciobra și cu avocatul său, Bud. În înregistrarea primită la politistiredacție, este surprins Gorgan ieșind primul din cafenea, urmat de Dinu, Ciobra și Bud și de unul dintre șoferii afaceristului. Imediat ce comisarul șef Dinu a observant că sunt filmați, sună pe telefonul mobil, probabil pentru a-l preveni pe protejatul său Ciobra. Conform declarațiilor unor localnici, polițiștii de mai sus și  Bodoc Georgel fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş (anterior poliţist în judeţul Buzău) au fost surprinși alături de protejații lor în mai multe rânduri, la localul Bizo Bar, alături reprezentanţi ai Primăriei oraşului Negreşti Oaş şi de oameni de afaceri influenţi din zonă.

Dealtfel, pentru a-și demonstra forța și relațiile sus-puse, afaceristul Ciobra Dumitru obișnuia să defileze alături de mai marii orașului, județului și chiar de șefii PSD la nivel central, după cum arată imaginea surprinsă în 30 octombrie 2015, cu ocazia convocării   Biroului Permanent Național al PSD la Complexul Turistic Valea Măriei, situat lângă Negrești Oaș, aflat în proprietatea altui afacerist dubios, Mihai Crișan, cunoscut drept un  individ violent și analfabet, fost cioban până în 1989, devenit ulterior unul din marii potentați ai zonei.

În imaginea de mai jos îl puteți vedea pe Dumitru Ciobra defilând demonstrativ prin Negrești Oaș alături de șeful PSD Liviu Dragnea (condamnat în dosarul “Referendumul”), fostul șef PSD Satu Mare Mircea Govor (arestat și cercetat într-un dosar de trafic de influență) și de Aurelia Fedorca primărița pesedistă a orașului.

Furtul continuă cu acordul ANRM sub protecția SRI

În acest timp, proprietarii carierelor de andezit de la Cornetu, privesc neputincioși cum sunt furați de camioanele de mare tonaj (unele neînmatriculate) ale firmelorcamion Roșu Company, Alfarom, Tehnicasist, ș.a. (vezi foto), care scot din extracție, zeci de tone de andezit extras ilegal de Ciobra și firma Roșu Company, cu preponderență din cariera lui Pop Vasile zis și “Frizerul”. Roșu Mihai, administratorul firmei Roșu Company, partener în firma Zapodi (deține 50% din acțiuni) cu Ciobra, apare într-un denunț penal complex referitor la grupul de crimă organizată care se ocupă cu evaziune fiscal și spălare de bani (formulat la DIICOT) alături de protectorul său, șeful SRI Satu Mare, Dragoș Vasile (foto cu proprietățile șefului SRI și ale fratelui date în chirie).

Conform unei interpelări formulate de senatorul Valer Marian în Senat în data de 07.09.2015:

“SC Zapodi SRL nu şi-a achitat obligaţiile la bugetul statului de mai mulţi ani, acumulând datorii, reprezentând taxe, impozite şi redevenţe, cifrANRMate la circa un milion de lei în 2010, când Direcţia Generală a Finanţelor Publice Satu Mare i-a aplicat sechestru asigurător pe toate bunurile deţinute, respectiv la circa 1,5 milioane de lei în prezent.

Menţionez că în ultima perioadă SC Zapodi SRL a exploatat piatră de andezit în perimetrul Cornet cu concursul firmei SC Roşu Company SRL Livada, care nu are obligaţii restante către bugetul de stat, motiv pentru care şi-a mutat sediul la sediul acestei firme din oraşul Livada.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale fie nu au dat curs sesizărilor şi solicitărilor petenţilor fie au efectuat verificări formale, manifestând o atitudine vădit părtinitoare faţă de SC Zapodi SRL. Potrivit petenţilor, această atitudine vădit părtinitoare şi-ar avea explicaţia în faptul că unul dintre asociaţii SC Zapodi SRL, respectiv Vicoleanu Vasile, ar fi fost angajat şi ar fi avut funcţii de conducere la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, iar asociaţii SC Mevas Comerţ SRL Bucureşti ar fi avut legăturii strânse cu persoane cu funcţii de conducere din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.”

Imaginile de mai jos îi surprind pe angajații Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, trimiși într-un control de formă (la ora 18) tocmai de la filiala Reșița, la exploatarea ilegală Zapodi, urmărind indicațiile șefului ANRM Baia Mare, Burzo Grigore. Mașina acestora este ascunsă într-o vâlcea de unde nu se poate vedea mai nimic, inspectorii ascultând doar ce le spune Burzo.

Eduard Ovidiu Ohanesian

 

Exploatările ilegale ale firmelor Zapodi  SRL și Roșu Company SRL

 

Se fură piatră zi și noapte, uneori, cu mașini neînmatriculate.

Inspectorii Agenției Naționale pentru Resursele Minerale într-un așa-zis control în perimetrul Cornet.

Img_2126 Img_2127 Img_2128 Img_2131 Img_2132 Img_2140

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imobilele sefului SRI Satu Mare

image image1

 

 

 

 

 

 

 

 

Înregistrări video