BREAKING NEWS

Gheșefturile viceprimarului comunei Certeze

           În urma întrebărilor care i-au fost adresate, primarul comunei Certeze, Petru Ciocan, se apără că multe dintre aspectele semnalate îl vizează pe viceprimarul Ioan Aurel Ciorbă, care a fost ales pe listele PDL, iar acum este membru PNL.
Astfel, viceprimarul Ciorbă este văr primar cu numitul Gheorghe Ciorbă, în prezent Gheorghe Alek, cunoscut ca denunțător în dosarul „Caltaboșul”, în beneficiul căruia au fost demolate școala și grădinița de pe strada Principală nr. 794 din Certeze, fără autorizație de demolare. Reamintim că numitul Gheorghe Ciorbă alias Gheorghe Alek și-a construit în spatele acestor clădiri o casă de locuit și avea nevoie de vizibilitate și de acces la stradă. Pentru a obține demolarea, susnumitul s-a prezentat la primărie cu ocazia unei ședințe de Consiliu Local cu o plasă în care se afla suma de 250 000 lei, pe care a oferit-o pentru construirea dispensarului uman din localitate. Primarul Ciorbă a refuzat însă banii cu motivul că trebuie întocmite anumite documente. Cert este că școala și grădinița au fost demolate în noaptea de după alegerile locale din 2012, după ce s-a constatat în urma numărării că primarul Ciocan și PDL au obținut cele mai multe voturi. Nu se știe dacă ulterior s-a mai dat suma respectivă și la cine au ajuns banii.
Tot viceprimarul Ciorbă este cel care a aranjat încheierea de către Primăria comunei Certeze, în urmă cu circa trei ani, a unui contract de asistență juridică cu avocatul Adrian Cozma, copreședinte județean al PNL din partea fostului PDL. În baza acestui contract, avocatul Cozma a încasat suma de 4000 lei lunar de la primărie și, în plus, i-au fost decontate cheltuieli de deplasare la instanțele de judecată. Nu se știe însă în ce litigii a reprezentat avocatul Cozma Primăria Certeze și nici dacă a fost prezent în acest scop la vreo instanță de judecată. Unii consilieri locali spun că în puținele litigii pe care le-a avut Primăria Certeze a fost reprezentată de o avocată care are soțul angajat la SRI și de un avocat din Oradea. Pentru a face lumină, consilierii respectivi vor să sesizeze DNA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu respectiv complicitate la abuz în serviciu, comise prin folosirea influenței politice în scopul asigurării unui folos material injust.
Viceprimarul Ciorbă a mai fost implicat în ultimii ani în tăierea și comercializarea nelegală de material lemnos din pădurea comunală. Primăria Certeze a contractat o firmă căreia i-a achitat 87 de lei pentru tăierea și tragerea în rampă a unui metru cub de material lemnos. Primăria a vândut lemnele tăiate cu 87 lei metrul cub, dar o parte din acest material lemnos a fost vândut unor rude apropiate (frați, cumnați, nepoți, veri) cu 67 de lei metrul cub, respectiv cu 20 de lei mai ieftin. Conform unei chitanțe emise de primărie, pe care o prezentăm în facsimil, a fost vândut material lemnos inclusiv unui frate al viceprimarului Ciorbă, cu prenumele Grigore, care a decedat de nouă ani. [E.O.]