BREAKING NEWS

De Claudiu Săftoiu ați uitat domnule Băsescu ?

Lacrima_oviTraian Băsescu îmbătrânește politic și o face în cel mai urât mod cu putință. De când a revenit în civilie, dosarele tinereților nu-i mai dau pace. Hăituit de televiziunile mogulilor și de jurnaliștii-tonomat, fostul președinte se simte ca un rege detronat și gol, expus în piață oprobiului public. Este lovit în moalele capului chiar de sistemul de el creat într-un deceniu de domnie. Nu știa Băsescu despre problemele penale ale Elenei Udrea ? Știa foarte bine. Tocmai de aceea, încercarea de imunizare a cadânei sale preferate prin impunerea acesteia la conducerea PMP a fost un fiasco.

Pentru serviciile secrete atât de dragi marinarului în perioada sa de glorie, execuția lui Traian Băsescu la sfârșit de mandat este… un fleac. L-au ciuruit. Muniție s-a strâns destulă din problemele penale de “famiglie”. Legăturile fratelui Mircea cu interlopii lui Bercea Mondialul, apoi afacerile dubioase ale ginerilor s-au materializat în mod natural în dosare. ‘Geaba încearcă zilierii plătiți de Niro să-i spele imaginea pe micul ecran. Afacerile murdare scoase la iveală de procurorii anticorupție din măruntaiele putrede ale pedeleului prezidențial au lăsat dâre de neșters.

Colac peste pupăză, printre atâtea probleme cu justiția, până și sfetnicul de taină al Cotrocenilor din perioada de glorie a ex-președintelui a pus-o de o mică trădare. Memoriile Adrianei Săftoiu, lansate cu mare tam-tam în ultima zi la Bookfest, sunt  secrete pe care le știa toată lumea. Grobianismul fostului președinte și relația cu fustele scurte ale blondei de la Golden Blitz, judecată astăzi în arest la domiciliu, erau de notorietate. Noi așteptam de la sfetnicul trădător dezvăluiri cu substanță, nu cancanuri. De exemplu, Adriana putea să dea amănunte despre modul în care a funcționat grupul de crimă organizată format din pedeliștii de frunte ai regimului strânși uniți în jurul fostului președinte. Voiam să aflăm cum de a ajuns atât de influent la palat mafiotul arab Abu Helmi, alias doctor Yassin. Înconjurat din toate părțile și deposedat de uneltele sale de campanie – serviciile secrete – marinarul de cursă lungă recurge la amemnințări voalate și ne explică cât de puternici au ajuns spionii în raport cu societatea civilă. Servit cu obediență de lichelele cu epoleți, fostul președinte uită că le-a mărit bugetele și că a încurajat incometența la SPP, SRI, STS sau SIE. Este vizbil iritat de trădarea Cronicii de Cotroceni și încearcă din răsputeri să demonteze dezvăluirile consilierei indiscrete. A negat într-o recentă emisiune, la postul B1 TV, că ar fi numit șefi ai serviciilor secrete pe pile, pe relații și pe criterii de gașcă. Nu ar fi știut nici despre legătura strânsă dintre fostul general de Securitate Dan Gheorghe și pupilul său de la conducerea SRI generalul Florian Coldea.

“Directorii SRI şi SIE nu se numesc de către Preşedintele României prin decret, deci nu aveam cum să semnez decrete şi să dispun trimiterea lor la Monitorul Oficial pentru numirea domnilor Coldea la SRI şi Predoiu la SIE. Numirea celor doi directori se face prin hotărîre a Parlamentului, în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului (vezi art. 65 alin. 2 litera h din Contituţia României).”, spunea Băsescu.

Dar de Săftoiu ați uitat domnule ex-președinte ? Claudiu Elwis Săftoiu – o vreme soț al autoarei memoriilor de budoar și ex-director al Serviciului de Informații Externe.

“Cel mai urât lucru este, după ce te-a luat cineva dintr-un purtător de cuvânt, te-a făcut ministru – consilier prezidențial este rang de ministru -, și-a poftit suflețelul să-ți fie soțul șef de serviciu secret, ți l-a făcut președintele șef de serviciu secret.”, declara  marinarul numărul unu al țării, într-un acces de furie, despre familia Săftoiu, la începutul anului 2009.

Așa numeați  directorii serviciilor secrete, domnule Traian Băsescu. Nu după cum vă tăia capul, ci după suflețelul nevestei. Aferim !

Eduard Ovidiu Ohanesian