BREAKING NEWS

10 ani de la răpirea jurnaliștilor români în Irak

sosire rapiti2

Documentele dosarului de anchetă irakian

“Noi credem că este destul de clar că Statele Unite ale Americii nu va înceta niciodată efortul de a-i prinde pe cei responsabili de acte de teroare.”, afirma secretarul de stat al SUA John Kerry în 06.10.2013.

La sfârșitul lunii martie se împlinește un deceniu de la cea mai mare diversiune din istoria României, Răpirea din Irak, nimic altceva decât o operațiune a serviciilor speciale. Secretizate abuziv pentru următoarea jumătate de secol de Traian Băsescu președintele țării din acea perioadă, documentele afacerii ascund personaje din lumea politică, de afaceri și din comunitatea informativă. Încet, dar sigur, cu complicitatea străinătății sau din dorința de răzbunare a unor participanți direcți la evenimente, misterele afacerii au ieșit la iveală.
Publicarea volumului Îngropat de viu  scris de fostul ostatic American Roy Hallums avea să aducă la lumină20240_1327509991586_1346024059_915353_130550_n dimensiunea internațională a Răpirii din Irak. Roy fiind singurul care recunoștea că a stat cu românii în beciul de la 29 de kilometri sud de Bagdad. Au urmat mai multe filme și emisiuni documentare ale unor posturi importante de televiziune din SUA care au prezentat amănunțit locul în care românii, alături de alți ostatici au fost ținuți captive aproape două luni.
Mai grav este faptul că, la 10 ani de la Răpirea din Irak, unul dintre teroriștii implicațI, cetățeanul American Mohammad Munaf, condamnat la moarte în Irak, condamnat definitiv în România pentru fapte de terrorism șI dat în urmărire prin Interpol, este protejat de SUA.
Deși autorul acestui articol a notificat și renotificat Ambasada SUA la București, Interpolul și autoritățile române cu privire la dispariția misterioasă a teroristului american Mohammad Munaf din custodia forțelor militare americane din Bagdad, nici astăzi o anchetă oficială serioasă nu a fost demarată. O chestiune care pune la îndoială determinarea reală a aliaților de a lupta împotriva terorismului internațional.
Dacă administrația americană reprezentată de secretarul de Stat John Kerry vorbea serios în octombrie 2013, este de neînțeles cum de l-au tocmai pe teroristul american Mohammad Munaf , vinovat de nenumărate fapte de crimă organizată internațională ( evaziune fiscală, spălare de bani, trafic ilegal de armament ) alături de partenerul său de afaceri, teroristul sirian Omar Hayssam, de membri familiei sale din Irak, dar mai ales vinovat de răpirea celor trei jurnaliști români din martie 2005 și cel puțin complice la răpirea și torturarea altora străini Florence Aubenas – franțuzoaică, Robert Tarangoy – filipinez, Hussein Hanoun – irakian. AcelașI Munaf este cel puțin complice la răpirea și torturarea concetățeanului său ofițerul american Roy Hallums, acțiune ce a durat 311 zile !
În mod ciudat, deși teroristul american Mohammad Munaf a fost preluat de la ofițerii SIE din cadrul Ambasadei României în Irak în 25 mai 2005, de către oficiali militari americani din cadrul Forțele de Comandă 134, închis și interogat la Abu Ghraib sub numărul de deținut US91Z200175 (vezi foto), condamnat în două state (România și Irak) pentru acte de terorism, dispare inexplicabil și este dat în urmărire internațională prin Interpol, fiind de negăsit în 2014.
Vă prezentăm în continuare câteva documente din dosarul irakian de anchetă. Este vorba despre hotărârea de condamnare la moarte a grupului Munaf, executanții din teren ai răpirii jurnaliștilor români. Documentele au fost traduse din limba arabă de Al Sudani Diana Suha, fata unui medic irakian școlit pe la noi în urmă cu 30 de ani. Diana este traducător autorizat de Ministerului Justiției cu autorizația nr. 3599/2000.

Eduard Ovidiu Ohanesian

 

Notificarea adresată Biroului Interpol România

Către :

Biroul Naţional Interpol / Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională 

În atenţia :

Domnului Comisar şef de Poliţie Agapie Dragoş Bogdan

 

Notificare

Subsemnatul Ohanesian Eduard Ovidiu, cetăţean român, posesor al C.I. seria … nr. …, în calitate de jurnalist şi de parte civilă (sentinţa penală a Curţii de Apel Bucureşti nr. 122/24 aprilie 2008), luând în considerare înregistrarea şi publicarea în baza de date a Interpol, la rubrica “Persoană Urmărită” a cetăţeanului american Mohammad Munaf, născut la data de 29.11.1962, în Irak, fiul lui Munaf şi Suad, posesor al paşaportului tip PA, nr. 112264008, cu domiciliul  în 53-56 Forest Ave 2R, Sect.5, Ridgewood NY 11385 / New York USA, dat în urmărire internaţională pentru iniţiere, coordonare şi finanţare a unei acţiuni teroriste prin care au fost răpiţi trei cetăţeni români (cu mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea de 10 ani), în vederea identificării, cererii de extrădare şi reţinerii celui căutat, vă pun la dispoziţie următoarele mărturii, documente şi înregistrări audio/video :
Dovada faptului că teroristul american      Mohammad Munaf (recuperat alături de jurnaliştii români răpiţi cu ajutorul său în Bagdad) a fost solicitat în seara de 25 mai 2005 de autorităţile      americane din Irak pentru audiere, a doua zi, fiind predat de ofiţerii      Serviciului de Informaţii Externe (SIE), autorităţii SUA ( vezi declaraţia      ofiţerului SIE acoperit Octavian Hârşeu, negociator în timpul răpirii,      consilier al ambasadorului României în Irak, în 2005 (Mihai Ştefan Stuparu),      în faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti (07.06.2007) – document ataşat şi      înregistrările audio/video cu mărturia acestuia direct din biroul său din      Bagdad – DVD ataşat). Predarea teroristului american Munaf s-a făcut de pe      teritoriul României, adică din ambasada ţării noastre la Bagdad, unde      fusese cazat.
Documentele doveditoare ale faptului      că ofiţerul Octavian Hârşeu, era la data predării teroristului către      autorităţile SUA, angajat al Ministerului Afacerilor Externe (documente,      fotografii, cărţi de vizită ataşate) la Amabasad României din Irak,      implicat direct în operaţiunea de salvare a jurnaliştilor răpiţi.
Dovada faptului că ministrul Justiţiei      de la acea dată (Monica Luisa Macovei) a împiedicat cu bună ştiinţă orice      demers de extrădare a teroristului Mohammad Munaf. Ordin 1833/C/2005 din      05 decembrie 2005 – document ataşat.
Dovada că deţinutul Mohammad Munaf cu      numărul US91Z200175 (US de la United States), învinuit, judecat şi      condamnat în două state pentru infracţiuni de terorism se află în mâinile      autorităţilor americane din Bagdad, la Camp Crooper, Aeroportul Internaţional      Bagdad (BIAP) – document ataşat.
Înregistrarea la Registrul Comerţului,      unei firme aparţinând teroristului american Mohammad Munaf, unde se      certifică, adresa, cetăţenia şi numărul său de paşaport emis de autorităţile      americane 03.02.2000 – document ataşat.
Cererea procurorilor DIICOT, din 23      septembrie 2005, adresată Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti,      prin care se cere oficialilor americani să nu-l predea pe terorist, autorităţilor      irakiene – document ataşat.
Notă a Ambasadei României la Bagdad      (11 iulie 2007) prin care se informează Ministerul Justiţiei că teroristul      Mohammad Munaf “se află în custodia autorităţilor militare americane” – document      ataşat.
Fotografii cu familia teroristului      Munaf din Irak şi firma uneia dintre surorile acestuia, Miriam, din Marea      Britanie – Timesco Ltd – documente ataşate.
Având în vedere cele de mai sus, vă solicit să luaţi la cunoştinţă, să informaţi de urgenţă şi să transmiteţi toate aceste informaţii structurilor centrale ale Interpol şi Biroului Naţional Interpol al Statelor Unite.
Cu stimă,
Eduard Ovidiu Ohanesian
Jurnalist
Tel. Mobil …

 

Hotărârea de condamnare la moarte a Curții Supreme de Justiție Irakiene în ceea ce privește grupul de teroriști condus de Mohammad Munaf și de fratele acestuia Youusef Al Amin.

hot1 hot2 hot3

 

 

 

 

 

 

 

Grupul infracțional Munaf – condamnări la moarte pe bandă rulantă.

abbas cv traducatoare echipa2

 

 

 

 

 

 

 

echipa 1 hekmat Image1

 

 

 

 

 

 

 

Image6

Image11

 

Interogat

 

 

 

 

 

 

mafiot1mafiot2jassam

 

 

 

 

 

 

 

lista1youssef

youssef al amin youssef rana