BREAKING NEWS

Primarul din Certeze, luat la întrebări de consăteni

Ciocan_petru_primar_certeze_350x387Primarul comunei Certeze din județul Satu Mare, una dintre cele mai arătoase și bogate localități din România, este acuzat de tot mai mulți consăteni că are două fețe. În actualul său mandat, la primarul Petru Ciocan, a devenit un obicei să le spună una în față și să facă alta prin dos. Primarul Ciocan este acuzat că în ultimii ani a transformat primăria pe care o conduce într-un SRL personal. Mai mulți consăteni de-ai săi ne-au trimis o scrisoare prin care ne solicită să-i adresăm următoarele întrebări :

  1. Este adevărat că licitația pentru dispensarul uman construit în localitate a fost câștigată la suma de 1.140.000 lei, dar până-n prezent a fost achitată suma de 1.700.000 lei pentru lucrările executate și nu a fost încă finalizat ? Cum explică majorarea cheltuielilor cu aproape 600.000 lei ?
  2. Este adevărat că, în noaptea de după alegerile locale din 2012, în timp ce se numărau voturile în secțiile de votare, au fost demolate fără autorizație clădirile școlii și grădiniței care au fost situate pe strada Principală nr.794 și că în spatele acestora și-a construit o casă numitul Ciorbă Gheorghe, în prezent Alek Gheorghe, cunoscut ca denunțător în celebrul Dosar “Caltaboșul” ( în care au fost condamnați foștii miniștri Decebal Traian Remeș și Ioan Mureșan) ? Este adevărat că, pentru a avea loc liber în fața casei, acesta a oferit suma de 250.000 lei pentru construirea dispensarului uman din localitate și că s-a prezentat într-o ședință de Consiliu Local cu o plasă conținând această sumă ? Unde a ajuns și ce destinație a avut suma de 250.000 lei ?
  3. Este adevărat că în anul 2013 primarul Ciocan a cumpărat un teren extravilan în suprafațâ de 2,5 ha în locul numit Brebi în comuna Certeze pentru a-și construi o pensiune turistică cu fonduri europene și că ulterior a schimbat zonarea terenului din extravilan în intravilan, deși locul respectiv este situat în extravilanul localității ?
  4. Este adevărat că, prin intermediul său, numitul Seleveschi Petre a reușit să-și intabuleze ilegal suprafața de 36,52 ha din pășunea comunală ?
  5. Este adevărat că numitul Boc Ioan, care este angajat al Primăriei comunei Certeze pe post de paznic comunal, nu efectuează acest serviciu desi este plătit din bani publici, ci23 are grijă de circa 50 de oi ale primarului, pe care I le-a donat fictiv pentru a ascunde proprietatea sa asupra acestora ?
  6. Este adevărat că primarul Ciocan i-a dat spre utilizare numitului Boc Ioan, care locuiește lângă pădure, tractorul Primăriei Certeze pe o durată de doi ani și că acesta l-a folosit atât în scop personal, cât și pentru a sustrage ilegal lemne din pădurea primăriei ?
  7. Este adevărat că numitul Buzgo Gheorghe este angajat și plătit ca șofer de Primăria comunei Certeze, deși autoturismul de serviciu al primăriei nu este funcțional, staționând în parcarea acesteia de mai multe luni, și că au fost întocmite zilnic foi de parcurs și achitate cheltuieli pentru piese de reparații ale acestui autoturism? Este adevărat că numitul Buzgo Gheorghe efectuează diferite munci în gospodăria primarului ?
  8. Este adevărat că, pentru plata chiriei terenului pentru o zi, cu ocazia festivalului Sâmbra Oilor, a fost achitată unor așa-ziși proprietari, care nu au titlu de proprietate, suma totală de 26.365 lei ? Este adevărat că din această sumă consilierul local Șomle Dumitru a primit cei mai mulți bani, respectiv 6.600 lei ?
  9. Este adevărat că primarul Ciocan i-a premiat recent pe toți funcționarii Primăriei comunei Certeze cu suma de 2000 lei, în timp ce consilierii locali au fost premiați doar cu suma de 1000 lei ?
  10. Este adevărat că, deși are angajat jurist, primarul Ciocan a încheiat, fără știința și aprobarea Consililui Local, un contract de asistență juridică cu avocatul Cozma Adrian, copreședintele PNL Satu Mare, partid pe lista căruia urmează să candideze pentru un nou mandat de primar, și că, în baza acestui contract, avocatul susmenționat a încasat lunar 4000 de lei de la primărie și i-au fost decontate așa-zise deplasări la instanțe pentru a reprezenta primăria ? În ce dosare a a reprezentat avocatul Cozma Primăria comunei Certeze, ce soluții au fost pronunțate în acestea și la ce instanțe a efectuat deplasări ?

Eduard Ovidiu Ohanesian