BREAKING NEWS

Monica Macovei, o gravă eroare a Justiției române

Dosarul pierdut

Imediat după lansarea partidului cu nume de “magistrală de metrou” M10, unul dintre filfizonii2013-08-neamtu-si-monica regimului Băsescu, Mihail Neamțu a publicat pe contul său de Facebook câteva gânduri despre fosta prietenă politică Monica Macovei. Încercând să disimuleze furia mocnită împotriva colegei
de fereastră, posesoare a 5 procente la ultimile alegeri prezidențiale, neglijatul Neamțu îi atacă pe traseiștii noului partid. Apoi, aruncă în spațiul virtual câteva tușe ale portretului justițiarei de dreapta, care și-a făcut partid fără el în perspectiva obținerii unui scaun în Parlamentul României la viitoarele alegeri. Cine este tehnocratul Justiție române Monica Macovei ? Citiți în continuare.

Multe reproşuri îi pot fi aduse fostului preşedinte al României Traian Băsescu, numai de faptul că nu a promovat femeile în politică şi în funcţii importante în stat, nu poate fi acuzat.  “Profesionistele” pedeleului i-au dat mari dureri de cap prezidenţiabilului, ajungând de nenumărate ori subiect de scandal în paginile de monden ale ziarelor de scandal. Relaţiile prea apropiate cu muze politice ca Elena Udrea, Adriana Săftoiu, Raluca Turcan, Laura Codruţa Koveşi, Roberta Anastase, Monica Iacob Ridzi sau Mioara Mantale, i-au creat preşedintelui o aură de crai în ochii populaţiei. Excepţie a făcut, poate, fostul procuror Monica Macovei, ministru al Justiţiei “independent”, astăziordonanta_procurorului europarlamentar portocaliu, promovată la cel mai înalt nivel pentru cariera strălucită în magistratură. Mai mult, după debarcarea sa de la conducerea Ministerului Justiţiei, Monica Luisa Macovei, “muză de drept” a ex-preşedintelui Băsescu, a fost omniprezentă în toate emisiunile TV organizate de lingăii Cotrocenilor. Că era vorba de Raportul Comisiei Europene privind Justiţia din România, că se vorbea despre nesupunerea Consiliului Superior al Magistraturii faţă de preşedinte, despre Revoluţia din ‘89 sau mineriade, specialista Macovei era chemată să-şi dea cu expertiza la fiecare dezbatere. Mai nou, europarlamentara pedelistă, plină de expertiză, dar mai ales de profesionalism, acuza partidele politice de corupţie şi clientelism politic.
Monica Luisa Macovei, magistratul care a pierdut un dosar din crasă neglijenţă în 1991, când deţinea o funcţie de conducere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti. Numai bună de făcut ministru al Justiţiei!
Ordonanţa procurorului din data de 12 iulie 1993, un document senzaţional prin gravitatea faptelor, dovedeşte că “specialista” pedeleului în drept, justiţie, mineriade, politică şi alte cele a dat dovadă de neglijenţă crasă la locul de muncă, pierzând un dosar pe când era procuror şef de birou la Parchetul de pe lângă TMB. Aflată probabil într-o avansată stare de beatitudine, Macovei a rătăcit dosarul nr. 1539/P/1991, referitor la unul dintre participanţii la evenimentele din 13-15 iunie 1990. Mai precis, este vorba despre prima mineriadă de la Bucureşti. Ca urmare a dispariţiei dosarului sus menţionat, procurorul Popescu Alexandru emite o ordonanţă cu următorul conţinut:

 

„MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÎNGĂ TRIBUNALUL

MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

Nr. 1539/P/1991

ORDONANŢA

12 iulie 1993

Procuror POPESCU ALEXANDRU de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti;

 Având în vedere dispariţia dosarului nr.1539/P/1991, privind pe inculpatul -GAIU FLORIN, cercetat sub aspectul săvârşirii infr. Prev. de art.2 şi 3 Decretul-lege nr. 88/1990;

 CONSTAT

 La data de 31.05.1991, cu referatul nr. 157561, Inspectoratul General al Poliţiei – Direcţia Cercetări Penale a trimis dosarul nr. 1539/P/1991, privind pe inc. GAIU FLORIN cu propunerea de scoatere de sub urmărire penală a acestuia în baza disp. art. 10 lit.e c.pr.pen.-

După înregistrarea dosarului în evidenţele Secretariatului Parchetului de pe lîngă Tribunalul Municipiului Bucureşti, acesta a fost preluat de proc. şef birou MONICA MACOVEI. în vederea repartizării sale procurorului pentru soluţionare, dată de la care dosarul nu s-a mai regăsit în evidenţele secretariatului, iar verificările ulterioare au stabilit faptul că dosarul respectiv nu a fost repartizat, în vederea soluţionării lui, vreunui procuror. Având în vedere faptul că de le data preluării sale de către proc. şef birou MONICA MACOVEI, dosarul nu a mai putut fi găsit, în vederea soluţionării acestuia şi a scăderii lui din evidenţele unităţii, se impune reconstituirea sa de către Inspectoratul General al Poliţiei – Direcţia Cercetări Penale.

Văzând şi disp. art.509 c.pr.pen. şi art.51a1.2c.pr.pen.

 DISPUN: 

1.- Reconstituirea dosarului nr.1539/P/1991, privind pe inculpatul GAIU FLORIN, cercetat sub aspectul săvârșirii infr. prev. de art.2 si 3 din Decretul-Lege nr.88/1990.-

2.- Reconstituirea dosarului va fi efectuată de către Inspectoratul General al Poliţiei – Direcţia Cercetări Penale, căreia i se va trimite prezenta ordonanţă. 

Procuror

Popescu Alexandru“

Carevasăzică, marea specialistă în drept a zilelor noastre, europarlamentar, moralista Monica Luisa Macovei, dând dovadă de înalt profesionalism şi responsabilitate, a rătăcit definitiv un dosar, preluat personal de la Secretariatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti. Drept răsplată, după ani de activitate în slujba adevărului şi a dreptăţii, Macovei a fost promovată mai departe în “sistemul ticăloşit”, până a ajuns ministru al Justiţiei în regimul lui Traian Băsescu. Asta ca să vedeţi cine a condus ani la rând Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului – Comitetul Helsinki şi pe cine a uns drept ministru camarila lui Băsescu.

Eduard Ovidiu Ohanesian