BREAKING NEWS

Moțăielile unui preşedinte somnambul

Preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu are somnul lin şi codrul aproape. Subprefectul Alexandru Bondre îl veghează.
smile11Zamfir visează că a primit de la guvern 20 de microbuze şcolare, câte ar mai fi necesare în judeţ şi că a rezolvat problema ambulanţelor – peste jumătate dintre cele existente fiind nişte hârburi care trebuiau casate încă de la începutul mandatului său. Îi vine greu să deschidă ochii, realitatea fiind pentru el un coşmar. În stare de veghe și-ar schimba până și numele în… Coşmarenco.
Pe la ministere, nu-l bagă nimeni în seamă. Nici măcar la concursul pentru Miss vaca de la ţară, nu l-a băgat nimeni în seamă. A stat singur la masă, de parcă avea lindini. În schimb, a putut să mănânce cu mâna şi să-şi cureţe gingiile cu degetul.
Când se trezeşte, îşi aduce aminte de prieteni. Mai exact de unul care s-a măritat. Avocatul Niculescu Ţăgârlaş. Tovarăşul său de ceai, că la o ceainărie îşi aranjau procesele. De câştigat, nu le-ar fi putut câştiga, noroc că şi-au găsit câţiva judecători amatori de coada calului şi fructe de pădure. Se temeau să bea ceai negru, să nu le iasă pe faţă ca buba dulce.
Când îşi aduce aminte de Niculescu Ţăgârlaş, Zamfir îl bagă în câte un consiliu de administraţie. Ultima dată l-a băgat la aeroport. Să ia şi el 1.000 euro pe lună ! Zice că din partea liberalilor.  Atât doar că, flăcăul, fost copil de mingi al lui Cristian Anghel, a fost dat afară din partid ca Bulă când făcea vânturi în clasă. Pe Cristian l-a scos Mircea Dolha la aer, ceilalţi au rămas în sediu. Intoxicaţi. Pe lângă bani, Ţăgârlaş mai are nişte facilităţi – poate să zboare gratuit.
Ştim de ce a insistat Ciceu să fie prietenul său în consiliul de administraţie. Se vor mai cumpăra niște terenuri, iar la negocieri e foarte priceput.

Vasile Dragomir

1 Comment on Moțăielile unui preşedinte somnambul

  1. Articolul a abordat o tema foarte interesanta. Mult succes

    View Comment

Comments are closed.