BREAKING NEWS

Suspiciuni în cazul activistei Oral Naran

Către
Consiliul Superior al Magistraturii
Inspecția Judiciară
Ministerul Justiției
Curtea de Apel Timișoara

În copie:
Președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție
Avocatului Poporului
Procurorului General al României
Presei

 

Domnule Președinte, Domnule Ministru, Doamnă Președinte al Curții de Apel

În conformitate cu prerogativele care vă revin potrivit legilor Justiției, în formă modificată prin Legea de reformă nr. 247/2005, vă solicit să inițiați o verificare a respectării principiului repartizării aleatorii a dosarului privind judecarea cazului doamnei Oral Naran, militant activ pentru respectarea drepturilor omului în Turcia, aflat sub protecția Statului Belgian.

Solicităm aceasta ca urmare a suspiciunilor frecvente că în aceste cazuri s-ar face presiuni asupra judecătorilor sau că ele, în loc să fie repartizate aleatoriu, sunt dirijate către judecători care au lucrat în trecut pentru structuri aparținând Ministerului de Interne și nu au întrerupt legătura cu organizația respectivă, ori care s-ar afla sub influența directă sau indirectă a acestora!

http: //www.romaniacurata.ro/justitie-ca-n-turcia-o-instanta-din-timisoara-tine-in-arest-o-activista-turca-pentru-drepturile-omului-cu-statut-de-refugiat-in-belgia /

În așteptarea unei implicări eficiente în favoarea respectării drepturilor omului, într-un spațiu aflat sub protecția Convenției EDO, și pentru salvarea unui om de la posibile rele tratamente, aplicând legea nr. 590/2003, care la art.31, prevede obligația respectării tratatelor internaționale ale României, inclusiv de către puterea judiciară.

Cordial,
Antonie Popescu

 

Foto preluat de  pe site-ul https://www.romaniacurata.ro/