BREAKING NEWS

Scrisoarea deschisă a unui comandor

CATRE GUVERNUL ROMANIEI

DOMNULUI PRIM -MINISTRU LUDOVIC ORBAN

             Am toata consideratia pentru dumneavoastra, deoarece ca si mine, sunteti un fervent aparator al ideilor de dreptate, justitie si libertate.

             Recurg la aceasta modalitate de a va scrie intrucat nu mai suport modul in care autoritatile statului au inteles sa se comporte si sa aprecieze munca unui fost ofiter de marina care s-a dedicat trup si suflet meseriei sale. In perioada embargoului impus Yugoslaviei am obtinut rezultate deosebite prin actiuni directe la bordul ambarcatiilor Politiei de Frontiera care s-au materializat in descoperirea si retinerea a 1342 infractori, confiscarea a peste 850 barci metalice, 742 motoare de barca, peste 550 tone combustibil, 52.000 marci germane(DM), sute de mii de baxuri de tigari, 86 tone alcool rafinat, confiscarea a peste 43 aparate electrice de pescuit ilegal folosite pentru braconaj. Am obtinut aceste rezultate  conducand direct Grupul de Nave al Politiei de Frontiera Moldova Veche si Berzeasca la bordul carora ma aflam. Pentru indeplinirea misiunilor si stoparea actiunilor contrabandistilor am intervenit de fiecare data in forta, fiind nevoit sa distrug prin impuscare 74 motoare de barca, valoarea fiecarui motor fiind intre 1000-7000 marci germane, in momentul in care eram atacat direct de 45-50 de barci metalice ale contrabandistilor.

     Pe timpul embargoului impus fostei Yugoslavii, valoarea bunurilor si produselor confiscate de mine s-a ridicat la peste 88(optzeci si opt)miliarde lei vechi, bani care s-au materializat in venituri la bugetul statului.

     Am depus eforturi deosebite la frontiera de stat a Romaniei in lupta cu infractorii, detinand functii de conducere in cel mai complex si activ sector de pe frontiera Romaniei, zona Portile de Fier I (Km fluvial 943.5, jud.Mehedinti-Gradinari, limita dreapta jud.Caras-Severin), in care contrabanda nu a avut egal, iar ca prim-adjunct al I.J.P.F Caras-Severin am avut de luptat cu coruptia la nivel foarte inalt. In timpul misiunilor de paza si supraveghere a frontierei de stat, ambarcatiile Politiei de Frontiera, la bordul carora ma aflam, au fost incendiate de 12 ori ,iar eu si comandantul ambarcatiunii am fost gasiti de pescari, a doua zi, agatati de cioatele de pe langa Ostrovul Moldova Veche. Contrabandistii mi-au incendiat apartamentul proprietate personala din municipiul Orsova de 4(patru)ori. In lupta impotriva contrabandistilor am fost agresat fizic in 13 cazuri.De 3(trei) ori am avut clavicula fracturata, am suferit 2(doua) operatii de sept nazal, fiind internat la spitalul Militar Craiova.

    In anul 2011 au avut loc 5(cinci) atentate la viata mea, aceste amenintari si agresiuni cat si presiuni permanente fiind facute de catre Omer Radovancovici -“Printul Clisurii Dunarii”- cel mai puternic contrabandist din aceasta zona. 

      Intotdeauna am fost adeptul principiului ca omul care munceste cinstit si nu se abate de la morala crestina va avea de castigat.

      Daca as fi facut compromisuri (mi s-a oferit de multe ori ocazia) viata  mea ar fi luat poate o alta turnura, dar niciodata nu am fost o persoana de vanzare, pentru a inlesni realizarea unor faradelegi, atat in dauna statului, cat si a oamenilor.

       Nu doresc sa folosesc cuvinte mari, dar toata mass-media la unison, care a scris despre activitatea mea in timpul embargoului, impus fostei Yugolslavii, m-a numit “COMISARUL CATTANI”.

       Stiu ca si dumneavoastra sunteti partizanul acestor idei si sper ca prin functia pe care o aveti sa dati un impuls cat de mic societatii romanesti, care se gaseste astazi in letargie.

        Ca prim-ministru si ca om politic, membru al unui partid istoric ai carui fruntasi au murit in temnitele regimului comunist pentru idei ca democratia, libertatea, unitatea si justitia, binevoiti a-mi trata cazul cu maxima atentie.

       Cunoasteti viata cadrelor militare care, datorita indeplinirii indatoririlor de serviciu, de inalta responsabilitate, au trebuit sa faca numeroase compromisuri in ceea ce priveste viata de familie. Printre acesti militari care au pus de multe ori mai presus indatoririle incredintate de Patrie, ma numar si eu.

           Am observat ca oamenii politici nu-si mai pun problema unui scop suprem, pentru a antrena energiile unei natiuni.

         Idealurile si aspiratiile supreme ale natiunii au devenit obiecte negociabile si sunt supuse frecvent schimbarilor. Ei se agata cand de un scop, cand de celalalt, toata grija lor fiind sa se strecoare printre evenimente, fara a sti unde merg, ca o barca batuta de valuri ce nu-si cunoaste destinatia. Oamenii politici au vaduvit politica romaneasca de partea ei esentiala, de functiunea istorica a natiunii, de viziunea marilor ei teluri si realizari.

       Aceasta “aurea mediocritas” din politica noastra este daunatoare natiunii noastre, care, intr-un fel, a intrat intr-o somnolenta istorica.          M-as bucura ca politica romaneasca, pentru normalitatea careia militez si eu, sa fie asa cum spunea marele cancelar OTTO VON BISMARK, o ” arta a posibilului ” .

           Cu multa consideratie, stima si respect,   

   18.11.2019                                     Comandor                                                             Orsova                   ing.(r)PopaNicolae

           Domnului Prim-Ministru al Romaniei