BREAKING NEWS

Sătmărenii ies în stradă împotriva baronilor locali

La sfârșitul lunii trecute, câteva zeci de locuitori ai satului Amaţi din comuna Păuleşti, au protestat în stradă împotriva fostei conduceri și actualei conduceri ale Consiliului Județean Satu Mare și a unor oameni de afaceri penali agreați de aceștia. Oamenii îi acuză pe politicieni de corupție si incapacitate managerială, revoltați de starea dezastruoasă a drumului numit “Autostrada Codrului”, pe care îl puteți vedea în fotografiile de mai jos.

            Vă prezentăm, integral, articolul publicat de cotidianul Informația Zilei, cu ocazia protestului.

Adrian Ştef, eroul revoltei din Amaţi

Scris de Ioan Aniţaş, 01 iulie 2020

Sătui de promisiuni, de vorbe fără de acoperire faptică, câteva zeci de locuitori ai satului Amaţi, comuna Păuleşti au participat marţi, 30 iunie, la un miting spontan, în centrul satului, în vecinătatea bisericii reformate şi a căminului cultural.

       Aşa cum au putut remarca persoanele care au trecut în perioada mitingului prin Amaţi, o bună parte a participanţilor la această formă de protest au purtat măşti de protecţie. Nu a fost respectată cu sfinţenie distanţarea socială, dar bunele intenţii au existat.

       Este demn de remarcat faptul că printre participanţii la acest miting de protest s-au aflat primarii din Homoroade – Simion Ardelean, dar şi din Păuleşti – Zenoviu Bontea.  Aşa cum ne-a obişnuit pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, n-a lipsit de la protest nici Adrian Ştef. Aşa cum s-a dovedit, prezenţa acestuia a fost una neinspirată. O serie de participanţi, măcar prin pancardele prezentate, şi-au vărsat năduful şi asupra lui. Din fericire, acesta nu a fost luat la bătaie.

Într-un mod civilizat, protestatarii şi-au expus punctual de vedere, acuzând fosta şi actual conducere a Consiliului Judeţean Satu Mare, administratorul drumului care face obiectul unui îndelungat şir de nemulţumiri, de incapacitate managerială şi te miri ce altele.

       O parte dintre protestatari aveau asupra lor pancarte pe care se putea citi: “Lista ruşinii – Csaba Pataki, Adrian Ştef, Mircea Govor, Consiliul Judeţean”, “Dacă DNA – nu vă ia, atunci naiba să vă ia“, “Pataki ne îmbolnăveşte copiii“, “Drum în lucru. Vrem drum European, nu cu crater sătmărean“,  “Uniţi pentru Autostrada Codrului”, “Nu vorbe” ş.a..