BREAKING NEWS

Protest inedit în fața Guvernului de Ziua Națională

Comandorul Nicolae Popa, fost ofițer în Poliția de Frontieră în sectorul Porțile de Fier I – Baziaș povestește că a luptat cu traficanții ce activau pe Dunăre în perioada embargoului impus fostei Iugoslavii. Popa a denunțat în numeroase emisiuni și articole de presă nume grele de comandanți și generali corupți din Ministerul de Interne. A fost jignit, amenințat, bătut și, după cum afirmă, a scăpat din 12 tentative de omor.

În perioada 1993-1997, Popa, poreclit și Cattani de pe Dunăre, a contribuit în mod direct la descoperirea și reținerea unor infractori periculoși. A confiscat 850 de bărci metalice, 742 motoare de barcă, peste 550 tone combustibil, 52.000 mărci germane, mii de baxuri de țigări, peste 8 tone de alcool rafinat, toate folosite sau rezultate pentru/din contrabandă prin Clisura Dunării.

“Pentru că nu am vrut să colaborez cu traficanții și pentru că de fiecare dată îi lăsam fără marfă, am fost amenințat,denigrat, șantajat, bătut. Mi s-a dat foc de patru ori la apartament. Am avut clavicula ruptă și am fost operat de 2 ori de sept nazal.”, povestește comandorul, arătându-ne cicatricile.

Popa Nicolae cere autorităților să îi recunoască meritele și să îl înainteze onorific în grad conform legii – contraamiral în rezervă (echivalentul gradului de general maior).

Amănunte puteți gasi în documentele de mai jos.

E.O.O.