BREAKING NEWS

Operele lui Brâncuși, simboluri naționale

Să cinstim Coloana Infinită, măcar de De Ziua Națională

Astăzi, La Târgu Jiu, nicio instituție și nicio autoritate publică nu și-a amintit de Coloana Infinită. Ignorarea acestui simbol național, chiar de Ziua Națională, este cu atât mai greu de înțeles cu cât GOOGLE, una dintre cele mai mari companii de la nivel mondial, celebrează ziua de 1 Decembrie printr-un logo special, în care apare Coloana Infinită, cea mai reușită sinteză a spiritualității românești și principalul pilon al identității culturale naționale.

De aceea, alături de câțiva tineri din Mișcarea Populară Târgu Jiu, am arborat astăzi drapelul național în parcul Coloanei Infinite, și am făcut posibilă întâlnirea fericită a celor mai importante simboluri ale națiunii noastre.

În al doilea rând, am ales să venim aici în această zi pentru a atrage atenția asupra modului batjocoritor in care autoritățile se îngrijesc de operele lui Brâncuși de la Târgu Jiu.

Coloana Infinită, de pildă, este plină de pete de rugină.

Fostul premier Victor Ponta minte de câțiva ani că va aloca fondurile necesare pentru restaurare.

Peste numai câteva săptămâni, pe 19 februarie, toată România va sărbători Ziua Brâncuși. A mai rămas, așadar, foarte puțin timp până când  toată România va fi cu ochii pe Târgu Jiu și pe Gorj. Din păcate, chiar nu avem cu ce ne lăuda.  Cu ce? Cu cele câteva bârne putrezite care au mai rămas din adevărata casă a lui Brâncuși, de la Peștișani?

Pe această cale, facem un apel ca măcar instituțiile de cultură din Gorj să încerce, pe viitor, să – și amintească de Coloana Infinită, măcar de Ziua Națională.

Președintele Mișcării Populare Târgu Jiu,

Ion SĂVOIU