BREAKING NEWS

O lege electorală strâmbă și discriminatorie!

“Mascaradă!”

Duminică, 11 decembrie 2016, pe la 6 dimineața, m-am prezentat la Consulatul General al României din New York în triplă calitate: cetățean român, membru în comisia de votare (Circumscripția 43 Diaspora – Secția 376 New York) și jurnalist. La 7 dimineața, după ce s-a deschis secția, am votat printre primii. M-am legitimat, am luat cele două buletine de vot și am intrat în cabină, scriind mare, pe prima pagină a fiecărui buletin, “Mascaradă”. Evident, votul a fost anulat la numărătoarea finală, dar în condiții „speciale“: a fost primul formular extras spre validare din urna deschisă de președinta de comisie, dna Daniela Anton, de față fiind toți membrii comisiei, surprinși și ei de ridicolul situației. Trec peste amănuntele și intru în subiect, încercând să (vă) explic de ce am luat decizia – evident, simbolică – de a-mi anula votul.

1. Păpușarii de la București au schimbat regulile în timpul jocului, blocând accesul candidaților legitimi ai Exilului/Diasporei cu 3 (trei) săptămâni înainte de alegeri! Astfel, cei mai puțin de 9.000 de români înscriși inițial în Registrul electoral au devenit peste noapte aproape 700.000, ceea ce a făcut ca numărul de semnături de susținere pentru independenți să crească proporțional și să fie imposibil de atins în numai 3 săptămâni, aceștia fiind eliminați – în mod brutal! – din joc printr-o lege electorală strâmbă și discriminatorie!
2.Experiența parlamentarelor din anii trecuți m-a învățat că unii candidați ai partidelor și-au obținut mandatele cu numai câteva sute de voturi, o șmecherie electorală care s-a repetat și duminică, 11 decembrie 2016.
Rezultatul final al votului în Exil/Diaspora avea să confirme faptul că am asistat neputincioși la o mascaradă electorală încheiată în coadă de pește și sunt bucuros că am luat decizia de a-mi anula votul. Nu de alta, dar nu vreau ca unii să creadă că toți românii din America sau de aiurea sunt niște idioți care pot fi înșelați și manipulați de o mână de politruci!
În final, să vedem cine sunt aleșii “noștri”: Viorel Riceard Badea (PNL, fost și „reales“ senator de Diaspora), Radu Mihail (USR, specialist în managamentul comunicațiilor, antreprenor) la Senat; Constantin Codreanu (PMP, Republica Moldova), Doru Petru Coliu (PMP, pompier stabilit în Spania); Mihai Voicu (PNL, deputat, președinte PNL Sector 1, a fost președinte al Comisiei parlamentare de elaborare a legilor electorale); Manuel Costescu (USR, fost secretar de stat în Ministerul Economiei în Guvernul Cioloș) la Camera Deputaților. Așadar, de exemplu, românii din America vor avea ca reprezentanți niște autiști care nici nu știu dacă au trecut vreodată Oceanul și care, culmea, vor fi TOȚI în Opoziție! Pe cale de consecință, aleșii “noștri” pot dormi liniștiți în fotoliile Parlamentului, preț de încă 4 ani, neavând nici o armă prin care să-și poată impune proiectele în fața viitoarei puteri-tăvălug dominată de PSD.

Bomboana pe colivă a pus-o Băsescu Traian, stăpânul PMP, care le-a transmis supușilor că nici nu vrea să audă că persoanele care vor deveni parlamentari să se mute la Bucureşti după alegerile din 11 decembrie 2016. Cu alte cuvinte, chelnerii fostului președinte vor fi obligați să-și petreacă week-end-urile în sânul comunităților pe care le reprezintă. Sunt curios cum vor ieși din încurcătură deputații de Diaspora Constantin Codreanu și pompierul Doru Petru Coliu făcând naveta București – Madrid, București – New York sauBucurești – Melbourne în weekend!


P.S. Aștept cu nerăbdare înjurăturile postacilor anonimi (la secțiunea “Comentarii” a Cotidianului), chiar dacă eu semnez cu numele real.
Până atunci, Crăciun și Sărbători Fericite!


New York, 18 decembrie 2016

Grigore L. Culian