BREAKING NEWS

Munaf, teroristul pe care SUA îl iubește

Urmând neabătut exemplul lui Omar Hayssam, prietenul și partenerul său de afaceri murdare, teroristul american Mohammad Munaf trimite bezele autorităților române și Interpolulului care se face că îl cauta de câțiva ani buni. Este de notorietate faptul că în 2006, dupămunafi ce fusese scos din închisoare, apoi lăsat să plece peste granițele țării noastre securizate prin contractul EADS, teroristul sirian Hayssam amețea opinia publică prin intermediul unor emisiuni televizate. Sereiul a pus pe hârtie multe volume de interceptări cuprinzând mulțumirile aduse de sirian celui care a participat nemijlocit la extragerea sa din pușcărie, fostul magistrat Ciprian Nastasiu. Al doilea terorist al țării, Mohammad Munaf este prezent  pe siteul Interpol (http://www.interpol.com/), alături de cei mai periculoși infractori din lume. În ciuda faptului că există documente care atestă prezența sa în custodia autorității militare americane din Bagdad, teroristul american Mohammad Munaf nu a fost tras la răspundere pentru faptele sale. Este de neatins și oferă nestingherit interviuri audio și video pe posturile TV românești. Cine l-a salvat pe terorist de brațul cel lung al justiției ? Oficial este vorba despre două state, aliate în NATO și partenere în lupta antiteroristă – România și SUA.  

Băgat în ecuația antibăsismului deșănțat și aruncat în ochii oamenilor de un anumit trust de presă, Munaf interpretează partitura scrisă de Omar Hayssam cu ani în urmă, încercând să ne convingă de nevinovăția grupului de crimă organizată din care a făcut parte. Cel puțin așa spun rapoartele serviciilor secrete care l-au monitorizat încă din anul 2001. Mai rău, așa-ziși jurnaliști cu nădragii în vine și cu patronul în pușcărie încearcă de zor să-l tragă de limbă, nefiind interesați nici de modul în care a ajuns în mâinile oficialilor SUA, nici de faptul că teroristul american este căutat prin Interpol. Munaf le face jocul și minte cu nerușinare. Aruncă toată vina actului de terorism pus la cale și comis la sfârșitul anului 2005 pe Mohammad Yassin (fost partener de afaceri cu cei doi) și pe prietenul acestuia Traian Băsescu.

“Vă dau cuvântul meu de onoare că adevărul este la mine. Nu a fost niciun plan de răpire, nici nu am aranjat să facem această răpire din România (…) Consider că domnul Yassin a aranjat toată treaba asta cu Guvernul care era atunci. Domnul Yassin, înainte să plec în Irak, mi-a zis că dacă mi se întâmplă mie ceva are niște prieteni în Irak. Domnul Yassin, din noiembrie 2004, până în 2005 a venit la noi la birou și îi cerea domnului Omar foarte mulți bani ca să-l ajute cu problemele economice. Îi promitea că vorbește cu domnul președinte de atunci (Traian Băsescu n.r.) și rezolvă toate problemele astea.”, declara zilele trecute  Munaf într-o emisiune televizată.

Al doilea terorist al României

Mohamad Munaf, cetățean american, fiul lui Munaf Al-Amin și Suad s-a născut la Bagdad într-o familie înstărită de suniți. A fost căsătorit cu Georgeta, având cu aceasta are trei copii. A terminat facultatea de Construcții la București înainte de 1989, alături de Omar Hayssam, Raad Halool, Shamil Al Abadi și alți arabi influenți cu afaceri, familii și interese în țara noastră. Foștii colegi de facultate (rămași cu afaceri în România) spun că Munaf a fost ținut în facultate de familia sa care avea afaceri cuMunaf1 statul român în confecții. Mai precis, Munafii comercializau uniforme militare și accesorii pentru acestea, produse la o secție specială a APACA de la Gara de Nord. Munaf a fost monitorizat de autoritățile române încă din studenție, când a produs un accident grav de mașină, lovind o fată cu mașina pe trotuar. La vremea aceea, urmând sfatul unui milițian, Munaf a plătit o sumă importantă de bani doctorilor și fetei pentru a nu fi trimis acasă. S-a căsătorit cu Georgeta (nume de scenă Georget), provocând un scandal în cercurile musulmane din capitală. După Revoluție Munaf a dispărut din România o perioadă, întorcându-se cetățean american. Apropiații “americanului”  afirmă că acesta nu a călcat niciodată în SUA. Mohamad Munaf a fost cercetat de procurorii români pentru evaziune fiscală şi alte infracţiuni economice, numele său apărând în numeroase rapoarte ale serviciilor speciale. Presa centrală a scris despre Munaf că era implicat în afaceri murdare cu afaceristul Tânjală (un fost ofițer al Doi ș’un sfert,  fost  parlamentar, fost afacerist căutat de procurori), fiind în spatele scandalului dispariției navei „Red Sky“, care transporta aproape 2000 de tone de nitrat de amoniu poros produs la combinatul Nitramonia din Făgăraş. Marfa (material cu dublă utilizare )  trebuia livrată către Societe Nationale et Miniere din Mauritania. O destinație des folosită de serviciile secrete române și de contrabandiștii internaționali pentru tranzitul armamentului către zona arabă, mai ales spre Irak.  Plecată din portul Constanţa în vara lui 2001, nava Red Sky n-a ajuns niciodată la destinaţie. Nu s-a mai aflat vreodată ceva despre soarta ei şi a mărfii. Combinatul făgăraşean  n-a recuperat nici un leu din transportul pierdut. Se pare că încărcătura a fost deturnată de Munaf în folosul teroriştilor din Irak, care folosesc azotatul poros de amoniu pentru fabricarea explozibililor. 

Crimă organizată în familie 

De-a lungul timpului Mohamad Munaf și soția sa Georgeta apar în multe din firmele sirianului Omar Hayssam, fiind după declarațiile sale, paravan pentru teroristul sirian în  afacerile ilegale desfășurate pe teritoriul României. Hayssam și-a înstrăinat averea, folosindu-se de prietenul Munaf și de soția acestuia. Astfel, imediat ce procurorii și polițiștii au surori munafînceput percheziții ample la firmele sirianului în 4 noiembrie 2004, o mare parte din afacerile lui Hayssam sunt trecute pe numele lui Munaf, numit între timp președinte al grupului Manhattan. În ceea ce privește participarea teroristului american Munaf la afacerile necurate ale partenerului său, trebuie menționat că autoritățile române nu și-au dat câtuși de puțin silința pentru a identifica rețeaua fosită de acesta în finanțarea și sprijinirea acțiunilor de crimă organizată. Una dintre surorile lui Munaf, Miriam, milionară în Irak și Marea Britanie, deținea la Londra, firma  Timesco Ltd de instrumente și servicii medicale și era participantă direct la rețeaua de crimă organizată a teroristului Hayssam. Ea este menționată în declarațiile lui Mohamed Munaf ca fiind cea care trebuia sa-i elibereze infractorului sirian certificate medicale falsificate (cum că ar fi bolnav psihic) pentru a-l scăpa din închisoare. Câți infractori, prieteni ai lui Munaf au beneficiat oare de astfel de servicii ? În prezent, Munaf este dat în urmărire internațională  pentru “ asociere și inițierea unui grup terorist”. Prin metode de intoxicare și dezinformare evidente, niște băieți din mass-media ascund opiniei publice faptul că luându-și în custodie teroristul, Statele Unite își asumă activul și pasivul afacerii Răpirea din Irak, în care au fost implicați nu unul, ci doi cetățeni americani : Mohammad Munaf – infractor și Roy Hallums (fost ofițer la Pentagon) – victimă. La contrapartidă, vajnicii luptători anticorupție și antiterorism americani ascund participarea românească în dosarul Armamentul (628/D/P/2005), alături de celebrul traficant Viktor Bout.

Sifon în dosarul de contrabandă internațională cu arme

Din declarațiile fostului procuror șef adjunct DIICOT Ciprian Nastasiu, magistratul care a instrumentat dosarele secreteViktor-Bout-007 Răpirea din Irak, Armamentul și multe altele la colaborare cu Secret Service, DEA și Departamentul de Justiție al SUA, reiese că despre traficul cu armament și activitățile de crimă organizată desfășurate pe teritoriul României de clanul Hayssam, a vorbit pentru prima oară, cine altul decât Mohamad Munaf. Astfel, strâns cu ușa, teroristul a dezvăluit numele de cod al traficantului de armament “Ivanov”, cel care apărea în mai toate dicuţiile cu Omar Hayssam pe această temă,  identificat mai târziu în persoana colonelului GRU (serviciul secret al armatei ruse) Ivan Grigorevici Busuioc, partener de ilegalităţi cu numai puţin celebru Shimon Naor. Dealtfel, imediat ce a fost arestat şi interogat, Ivanov şi-a adus aminte despre interesul partenerului Omar Hayssam pentru tractoare, combine şi elicoptere produse în Belarus. Se cunoscuseră la începutul anilor 2000 la Bucureşti, apoi au avut numeroase întâlniri şi discuţii referitoare la tranzacţii cu echipamente militare la Moscova şi în Siria cu mai multe delegaţii din care făceau parte diplomatul Nicolae Săracu, Cico Dumitrescu  sau Mustafa Tlas. Cazul Busuioc a fost conexat dosarului 628/D/P/2005 şi a fost rezolvat prin arestarea, judecarea şi condamnarea traficantului în anul 2007.

Antiterorism să fie, dar nu pentru toți

Oficial, Mohamad Munaf a fost predat trupelor americane staționate în Bagdad la (25 mai 2005) câteva zile după eliberarea jurnaliștilor români. Scriptic, deținutul cu numărul  US91Z200175  a fost cazat și anchetat la închisoarea Camp Crooper. Tot acolo l-au găsit și magistrații români la jumătatea anului 2005. Trupele americane l-au protejat mai mult de cinci ani, timp în care al doilea terorist al României, cetățeanul american Mohamad Munaf a fost condamnat la moarte de un tribunal irakian și la ani grei de închisoare în România. În mod curios, cu teroristul la sute de kilometri depărtare, în spatele gratiilor, actele prin care Munaf înstrăina bunurile familiei și cele primite de la Hayssam circulau în voie. În cartea sa, Prădarea României, fostul procuror șef adjunct al DIICOT Ciprian Nastasiu  își aduce aminte despre declarațiile teroriștilor. Munaf și Hayssam oferind generoase informații despre grupul celebrului traficant de armament Viktor Bout, partenerul lor de afaceri și protejatul serviciilor secrete românești. Cât despre finanțarea partidelor politice de către grupul de crimă organizată condus de Omar Hayssam, Munaf a dat declarații detaliate cu nume, date și sume exacte. Reamintim autorităților americane că după 9-11 septembrie 2001, SUA a declanșat operațiuni complexe antiteroriste pe tot globul, cerând în mod expres aliaților săi (între care se numără și România) să respecte regulile jocului. De ce oare îl iubește și îl protejează Statele Unite ale Americii pe teroristul Mohammad Munaf ?

Eduard Ovidiu Ohanesian

 

 

Notificare către Biroul Interpol România

notificare1 notificare2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Către :

Biroul Național Interpol / Centrul de Cooperare Polițienească Internațională 

În atenția :

Domnului Comisar șef de Poliție Agapie Dragoș Bogdan 

 

Notificare

Subsemnatul Ohanesian Eduard Ovidiu, cetățean român, posesor al C.I. ………., în calitate de jurnalist și de parte civilă (sentința penală a Curții de Apel București nr. 122/24 aprilie 2008), luând în considerare înregistrarea și publicarea în baza de date a Interpol, la rubrica “Persoană Urmărită” a cetățeanului american Mohammad Munaf, născut la data de 29.11.1962, în Irak, fiul lui Munaf și Suad, posesor al pașaportului tip PA, nr. 112264008, cu domiciliul  în 53-56 Forest Ave 2R, Sect.5, Ridgewood NY 11385 / New York USA, dat în urmărire internațională pentru inițiere, coordonare și finanțare a unei acțiuni teroriste prin care au fost răpiți trei cetățeni români (cu mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea de 10 ani), în vederea identificării, cererii de extrădare și reținerii celui căutat, vă pun la dispoziție următoarele mărturii, documente și înregistrări audio/video :

  1. Dovada faptului că teroristul american Mohammad Munaf (recuperat alături de jurnaliștii români răpiți cu ajutorul său în Bagdad) a fost solicitat în seara de 25 mai 2005 de autoritățile americane din Irak pentru audiere, a doua zi, fiind predat de ofițerii Serviciului de Informații Externe (SIE), autorității SUA ( vezi declarația ofițerului SIE acoperit Octavian Hârșeu, negociator în timpul răpirii, consilier al ambasadorului României în Irak, în 2005 (Mihai Ștefan Stuparu), în fața instanței Curții de Apel București (07.06.2007) – document atașat și înregistrările audio/video cu mărturia acestuia direct din biroul său din Bagdad – DVD atașat). Predarea teroristului american Munaf s-a făcut de pe teritoriul României, adică din ambasada țării noastre la Bagdad, unde fusese cazat.
  2. Documentele doveditoare ale faptului că ofițerul Octavian Hârșeu, era la data predării teroristului către autoritățile SUA, angajat al Ministerului Afacerilor Externe (documente, fotografii, cărți de vizită atașate) la Amabasada României din Irak, implicat direct în operațiunea de salvare a jurnaliștilor răpiți.
  3. Dovada faptului că ministrul Justiției de la acea dată (Monica Luisa Macovei) a împiedicat cu bună știință orice demers de extrădare a teroristului Mohammad Munaf. Ordin 1833/C/2005 din 05 decembrie 2005 – document atașat.
  4. Dovada că deținutul Mohammad Munaf cu numărul US91Z200175 (US de la United States), învinuit, judecat și condamnat în două state pentru infracțiuni de terorism se află în mâinile autorităților americane din Bagdad, la Camp Crooper, Aeroportul Internațional Bagdad (BIAP) – document atașat.
  5. Înregistrarea la Registrul Comerțului, unei firme aparținând teroristului american Mohammad Munaf, unde se certifică, adresa, cetățenia și numărul său de pașaport emis de autoritățile americane 03.02.2000 – document atașat.
  6. Cererea procurorilor DIICOT, din 23 septembrie 2005, adresată Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, prin care se cere oficialilor americani să nu-l predea pe terorist, autorităților irakiene – document atașat.
  7. Notă a Ambasadei României la Bagdad (11 iulie 2007) prin care se informează Ministerul Justiției că teroristul Mohammad Munaf “se află în custodia autorităților militare americane” – document atașat.
  8. Fotografii cu familia teroristului Munaf din Irak și firma uneia dintre surorile acestuia, Miriam, din Marea Britanie – Timesco Ltd – documente atașate.

Având în vedere cele de mai sus, vă solicit să luați la cunoștință, să informați de urgență și să transmiteți toate aceste informații structurilor centrale ale Interpol și Biroului Național Interpol al Statelor Unite.

Cu stimă,

Eduard Ovidiu Ohanesian

Jurnalist

Tel. Mobil – ……

e-mail – eohanes@yahoo.com

 

Munaf2

 

 

 

 

 

 

 

Dovada că teroristul american Mohammad Munaf a fost preluat în custodia autorității militare SUA

munaf1