BREAKING NEWS

Misterul Microsoft-Lascu-Kovesi & Co

Ce nu ne spun Alina Bica și Sebastian Ghiță despre Laura Codruța Kovesi și Sergiu Lascu

“Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea au condus România, începând cu noiembrie 2014. De atunci, peste dumnealor nu a mai fost nimeni. Au determinat tot ce au vrut şi când au vrut”

(Alina Bica)

De atunci, peste dumnealor nu a mai fost nimeni. Au determinat tot ce au vrut şi când au vrut” (Alina Bica). Cei mai mulți bani (miliarde de euro) au fost devalizați începând din anul 2000, prin utilizarea firmelor de IT&C în parteneriat cu Microsoft și alte companii “afiliate” Ecosistemului Microsoft – Coldea – Maior – Blaga – Ghiță – Kovesi. Transgaz – Romgaz au încheiat contracte de milioane de euro cu Microsoft – Asesoft – Teamnet – Gama IT și alte companii mai mult sau mai puțin “vizibile” în urma ordinelor primite de la “cooperativă”.

“Potrivit DNA, la nivelul anului 2009, în cadrul PDL a existat o înțelegere între secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan, în sensul obținerii de bani pentru partid. Astfel, Gheorghe Ștefan a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei (Transgaz – Romgaz e.t.c.) o anumită persoană (Sergiu Lascu). Respectiva persoană a fost dispusă să contribuie – indirect – la finanțarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferențială a unor contracte de achiziție publică către diverse societăți indicate.”

Începând din anul 2010, Sergiu Lascu a fost numit Director IT&C la Transgaz, de Florin Muntean prietenul lui Vasile Blaga (Romsys – Microsoft – SIVECO, etc.), ambii prieteni cu tatăl lui Kovesi, procurorul decan de vechime Ioan Lascu.

Începând din anul 2010 până în 2014, Kovesi a avut o relație profesional – prietenească cu Sebastian Ghiță, regele neîncoronat al fraudelor IT&C, atât în România cât și în Moldova și la Bruxelles.

Dosarul pe care Alina Bica l-a avut în mână se referă la fraudele comise de Sergiu Lascu în “cîmpul tactic” al IT&C controlat de Microsoft în parteneriat cu cei menționați și alții.

Dosarele au fost și sunt “păstrate” la Alba Iulia, chiar dacă Augustin Lazăr a fost promovat Procuror General de către Coldea – Kovesi, în contextul în care acesta avea un dosar de corupție … la DNA.

CONCLUZIE

Alina Bica trimite dosarul la Alba – Iulia ca să fie promovată (nu arestată) … Augustin Lazăr ține dosarul ca să nu fie arestat, ci să fie promovat … Totul depinde de ce cred Coldea – Kovesi despre “siguranța și interesul național” și cât de mult îl confundă cu siguranța și interesul personal și de Ecosistemul Microsoft. (http://www.stiripesurse.ro/incendiar-procurorul-general-avea-dosar-penal-la-dna-cand-a-fost-instalat_1160640.html)

CUM AM AJUNS SĂ FIM SUBIECT DE TROCURI ILEGALE FĂCUTE ÎN MAI MULTE REPRIZE DE MICROSOFT – COLDEA – BLAGA – MAIOR – VLĂDESCU – GHIȚĂ – BICA – KOVESI – BĂSESCU … TIMP DE 17 ANI – după cum urmează :

MODUS OPERANDI

„Dacă voiam să o atac pe Kovesi, fratele ei era împachetat și trimis la pușcărie… Eu am avut dosarul fratelui lui Kovesi, dar l-am dat unui procuror când am ajuns șefă la DIICOT” (Alina Bica). Dosarul ar fi ajuns la DIICOT în toamna lui 2012.

Dosarul a ajuns la DIICOT, în urma controlului efectuat în 2012 la Transgaz, la ordinul lui Victor Ponta, control care îl viza direct pe Sergiu Lascu, fratele Laurei Codruța Kovesi.

Odată cu expirarea pe 2 noiembrie 2012 a mandatului de Procuror General, Kovesi nu mai putea să protejeze rețeaua infracțională condusă de Coldea și de Ghiță, existând riscul ca dosare “extreme” cum sunt Microsoft (EADS – Fujitsu Siemens) – Transgaz (Lascu) – Omnis (Microsoft – Medist – RSC – Asesoft – Teamnet) și multe altele, să “explodeze” chiar înainte de expirarea ultimului mandat de președinte a lui Traian Băsescu “tatăl” unui sistem pe care Coldea – Maior – Kovesi – Ghiță – Ponta doreau să și-l asume pentru a îl “perfecționa” în continuare.

Alina Bica a fost numită șefă la DIICOT în mai 2013, în urma unui troc “politic” pentru numirea în stil mafiot a Laurei Codruța Kovesi șefă DNA.

Victor Ponta și l-a pus și el pe Tiberiu Nițu procuror general, crezând că le poate struni pe cele două amazoane, dar acesta a fost înlăturat de Coldea – Kovesi și înlocuit cu Augustin Lazăr (dosar penal DNA) venit tocmai de la Alba Iulia, unde dosarele lui Sergiu Lascu stau să se prescrie.

Ambele procuroare “egale” urmau să asculte orbește de comenzile în “interes național” și pentru “siguranța statului” mafiot întruchipat astăzi de Coldea – Kovesi.

Numirea a fost făcută în fapt de Florian Coldea și Sebastian Ghiță, după șantajul făcut de acesta asupra lui Victor Ponta, în prezența lui Sebastian Ghiță și Elena Udrea.

Deși erau certate foarte rău, încă din anul 2007, Alina Bica a decis să “uite” de cele trei dosare Transgaz și să facă pactul cu diavolul (Coldea – Kovesi) pentru a ajunge și ea mare șefă, la fel ca rivala ei Kovesi.

Când a văzut că e pusă să asculte orbește de ordinele venite de la Coldea – Kovesi, aceasta a vrut să-și dea demisia, dar a intervenit marele negociator și dirijor Traian Băsescu … cunoaștem urmarea …

Daniel Morar nu a dorit să se bage în cloaca (troca) nou formată, astfel încât după plecarea lui Băsescu (noiembrie 2014) nu a mai rămas nimeni să mai țină un echilibru, oricât de fragil, și astfel am ajuns astăzi să fim recunoscuți pe plan mondial drept – STAT MAFIOT.

Băsescu a ajuns (2015) să condamne Microsoft și conducerea acesteia, și pe Ambasadorul SUA în timp ce Coldea – Kovesi au făcut cărare pe la toate ambasadele pentru a primi lauri, laude și decorații … în timp ce continuă să îi protejeze pe marii delapidatori și infractori internaționali (Microsoft – EADS – Fijitsu Siemens … etc.).

Dar să vedem ce se întâmplă ….

CÂND PROSTIA (KOVESI) ÎNTÂLNEȘTE FUDULIA (BICA) … ARBITREAZĂ SECURITATEA VERSIUNEA 2.0 (COLDEA)

”Am avut destule dispute cu doamna Kovesi. Îmi reproșa (2007) că politica publică pe care eu o doream în domeniul respectiv nu reprezintă o prioritate pentru domnia sa. Ceea ce eu doream să implementez în zona de spălare, prevenire și combatere a spălării banilor și partea de fiscalitate nu reprezenta o prioritate pentru domnia sa. Am făcut și o greșeală fundamentală. Fiind misiune de evaluare Manival în 2007, am presupus că doamna știe. I-am întocmit un referat, dumneaei m-a chemat și mi-a spus că «ce mă interesează pe mine misiunea». Discuția a degenerat, eu slobodă la gură, domnia sa, de asemenea. M-a poftit să închid ușa pe dinafară”, a mai povestit Bica.

“Cu Traian Băsescu a fost acea discuție (când am solicitat să demisionez) când a fost disputa cu doamna Kovesi în legătură cu dosarul de la Alba cu Traian Berbeceanu (23 octombrie 2013), când exista totuși o persoană care putea solicita anumite explicații, după aceea nu a mai fost nimeni”, a declarat Bica.

Când Alina Bica i-a spus că vrea să-şi dea demisia, Traian Băsescu: ”I-am chemat la mine pe Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi. Era vorba despre un conflict între instituţii. Nu i-am pus faţă în faţă, ci doi câte doi. Între Alina Bica şi Coldea nu era duşmănie, ci între Kovesi şi ea”.

Alina Bica a fost “făcută” de Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea: „În timp ce îmi cerea să reanalizez situația domnului Tender, la DNA pleca o informare ca Bica vrea să-l favorizeze pe Tender”.

HOP ȘI ELENA UDREA (MICROSOFT)

”Coldea e pa după foto ale lui Ghiță din seara asta. Care e diferența dintre foto cu Udrea – Bica și soțiile lui Coldea- Ghiță?

Fotografiile lui Elena Udrea – Alina Bica și Ana Maria Topoliceanu făcute la Paris, au fost comandate și exploatate de Florian Coldea – Laura Codruța Koveai, pe când cele făcute soțiilor lui Florian Coldea și Sebastian Ghiță atât la Paris cât și în alte locații, au fost făcute de Sebastian Ghiță și exploatate și de Alina Bica.

Au urmat arestări, denigrări și întreg tacâmul de acțiuni teroriste, la care au fost suspuse Udrea și Bica, pentru că au îndrăznit să spargă OMERTA și să denunțe organizația criminală și teroristă condusă de Coldea – Kovesi …

Ulterior s-au alăturat acestui grup mic și foarte select Traian Băsescu și Sebastian Ghiță, înclinînd balanța în defavoarea Binomului Coldea – Kovesi.

Coldea e pă făraș și Kovesi nu mai poate rezista singură acum că cei patru cruciați, i-au luat regele … o fi ea regina crimei organizate, dar nu mai are portanță să se pună cu cei menționați … … dar să vedem mai bine cum stăm decât să anticipăm …

TRADIȚII, CUTUME ȘI OBICEIURI LA ROMÂNII … UCIGAȘI

“Elimini omul elimini problema”, spunea expertul Stalin …

Așa gândesc și acum Ion Iliescu, Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi, Sebastian Ghiță … și ECOSISTEMUL MICROSOFT… etc.

Ghiță spunea (la figurat?) că dacă Maior și Coldea îndrăznesc să îi facă fratelui lui ce i-au făcut fratelui lui Băsescu îi împușcă … se pare că se referea la lichidare reputațională și nu numai.

Afirmația este făcută după ce Ghiță împreună cu Coldea și Kovesi l-au băgat în pușcărie pe Vîntu, după o provocare marca Vîntu …

Ce este oare în stare să facă Kovesi pentru a-și apăra fratele care a activat împreună cu Blaga – Ghiță și Microsoft la delapidări masive, mult mai grave decât Pinalti, Romsys, Niro și Cocoș …

Până unde este capabilă să meargă Kovesi pentru nu ajunge la pușcărie împreună cu toată famiglia ei … că în famiglia Coldea și Ghiță nu mai are nici o bază … a rămas cam singurică cucuveauamov … poate doar Microsoft ce o mai ajută … că zice că FBI nu se bagă … și nici CIA …. și mai nimeni nu mai vrea să o ajute.

SĂ ÎNȚELEGEM CRONOLOGIA … ȘI MINȚILE CRIMINALE

GHIȚĂ NE PREZINTĂ DESFĂȘURĂTORUL “LASCU”

“La începutul lui 2010 în debutul lunii februarie am fost împreună cu familiile în Seychelles, doar noi” (Sebastian Ghiță, – Florian Coldea – George Maior).

”Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI, la K2, la K4 și T14. Acolo ne întâlneam de minimum două ori pe săptămână încă din anul 2010. A durat această serie de întâlniri până în 2014.”

Putem presupune că sutele de întâlniri bi-săptămânale aveau un caracter în primul rând profesional, și se refereau la infracțiuni deosebit de grave și profitabile, relație care a devenit o relație de prietenie, între conducătorii lumilor prezente și viitoare, ulterior lunii Martie 2010 și anterior lunii Decembrie 2014 (cînd a plecat Băsescu și a venit Iohannis).

„Domnul Sergiu Lascu a fost numit (de PDL) în funcția de director adjunct al Directiei Tehnologia Informațiilor și Comunicare la data de 07 iulie 2010.” (Comunicat Transgaz)

Sebastian Vlădescu era ministru de Finanțe și asociat cu Sebastian Ghiță, întors din vacanță cu Coldea, după ce plătise avionul lui Popa și Băsescu câștigase alegerile la buză, în fața lui Geoană care încercase să îl miște pe Coldea … dar l-a mișcat Vîntu pe el crezând că va fi iertat de Coldea – Kovesi – Ghiță … care făceau “bine” pentru țară.

Cunoaștem acum faptul că Vasile Blaga nu numea din partea PDL nici un factor de decizie decât dacă acesta era dispus să finanțeze partidul și pe el personal (vezi cazul Romsys), ori nu există nici un domeniu mai lucrativ decît IT&C, mai cu seamă dacă colaborezi strâns cu Microsoft și companiile interpuse ale acestora.

“La unele dintre întâlniri erau prezenți doar Florian Coldea, Laurea Codurța Kovesi și un șef al stației CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezența doamnei Kovesi a fost domnul Karl Schwab, fost șef al doamnei Kovesi. Iar al doilea este Eric Easkey, poate actualul șef al doamnei Kovesi.”

“Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că va cere un control “riguros” la Romgaz şi Transgaz pentru a vedea cum s-au folosit banii, spunând că s-a terminat cu societăţile de stat “puşculiţe pentru partid”. (19 Mai 2012 – Victor Ponta)

1 Octombrie 2012 – Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, l-a delegat pe şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, pentru şase luni.

Kovesi își exprimă dorința de a candida la conducerea DNA, deși în conformitate cu opinia lui Daniel Morar aceasta nu este calificată pentru această funcție. Opinie împărtășită și de alti procurori DNA.

Daniel Morar nu dorește să candideze la funcția de Procuror General. “În momentul în care cei mai importanţi oameni din statul român, premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu, îţi spun că e o problemă mare de constituţionalitate şi îţi spun ţie, Morar, că rămânând acolo împiedici numirile în fruntea Ministerului Public sau că eşti o problemă pentru sistem este momentul să pleci. Eu am venit aici să rezolv probleme nu să creez unele”, a declarat el.

PRO MEMORIA

Sergiu Lascu este director adjunct în cadrul Transgaz, Societatea Națională de Transport de Gaze Naturale din Mediaș, una dintre cele mai prejudiciate companii de stat.

Și încă un aspect interesant: în perioada supusă verificărilor, Transgaz era condusă de Florin Muntean, fost deputat PDL, cel mai bun prieten al lui Vasile Blaga, un personaj despre care senatorul Valer Marian afirmă că este un apropiat al tatălui Laurei Kovesi, fostul procuror Ioan Lascu, mai spune luju.ro, citat de flux24.ro.

“La DIICOT era și dosarul lui Lascu, cu Transgaz… știam lucrurile astea și le-am chemat să le rog să nu altereze funcționalitatea instituțiilor”, a povestit Traian Băsescu, care a mai adăugat că „ele aveau un conflict mai vechi, unul profesional, de când era Kovesi procuror general”.

Prim adjunctul PICCJ Bogdan Licu a confirmat că dosarele privind posibile fapte de corupție comise la Transgaz, în perioada în care director era fratele Laurei Kovesi, zac la DNA de 2 ani, scrie Lumea Justiției.

Din datele comunicate de Licu reiese că la nivelul DNA se afla nu un singur dosar privind posibile fapte de corupție comise la Transgaz, ci 3. Două dintre ele sunt la DNA-Alba Iulia, fiind deschise în 2014, iar cel de-al treilea este la DNA-Structura centrală, fiind deschis în 2015.

Niciun dosar din cele trei nu a fost soluționat însă până în prezent, asta din motive ce ar ține de complexitatea cauzelor, așa cum a precizat Bogdan Licu.

„Cauzele nu au fost soluționate datorită complexității acestora”, a precizat prim adjunctul procurorului general.

CONCLUZIE

Vom reveni, dar între timp facem apel la presa liberă să investigheze care sunt prejudiciile aduse de Sergiu Lascu economiei naționale reale … nu cea operată în paradisuri fiscale de Coldea – Microsoft – Ghiță – Lascu – Blaga – Vlădescu – Kovesi …

Dragoș Rișcanu