BREAKING NEWS

Locuitorii comunei Certeze au ajuns la capătul răbdării

Edilii șefi ai comunei Certeze, țăiați și bătuți de un cetățean furios

Nemulțumirile oamenilor din Țara Oașului au ajuns la paroxism. Un conflict violent petrecut în sediul primăriei comunei Certeze, poate scoate localnicii în stradă, în zilele următoare. În după-amiaza zilei de 30 iulie, un cetățean furios a intrat în sediul primăriei din Certeze, unde a șters pe jos cu edilii șefi ai localității. Se pare că, omul i-a atacat pe  primarul Petru Ciocan, viceprimarul Ioan Aurel Ciorbă, pe unii angajați ai Primăriei Certeze, printre care și un economist și pe un angajat al Curții de Conturi Satu Mare, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi.

Cotidianul sătmărean PresaSM scrie că primarul Ciocan se cunoștea foarte bine cu agresorul. ”A venit foarte nervos și la mine, doar de multe ori ne-am băut cafeaua împreună. Nu l-am înțeles ce a spus exact, ceva cu casa lui. A venit către mine, eu m-am apărat de el. Au fost rănite patru persoane, printre care viceprimarul, două persoane și auditorul de la Curtea de conturi, care este în control”, a precizat primarul Ciocan pentru jurnaliștii Presa SM. În cele din urmă, persoanele vizate de cetățeanul furios s-au baricadat în biroul viceprimarului, care s-a ales cu o plagă tăiată la mână.Primarul comunei a mai precizat că s-a trezit cu agresorul năpustindu-se peste el în birou.

IPJ Satu Mare a precizat : “Am fost sesizați in jurul orei 14.00 despre faptul că un bărbat de 50 de ani din Certeze, ar fi agresat alți 3 bărbați, in timp ce se afla in Primăria din loc Certeze iar pe o a patra persoana ar fi rănit-o la mâna stângă cu un corp ascuțit. În acest moment se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs incidentul. Din datele de la această oră, leziunile suferite de cele 4 persoane sunt superficiale și nu le-a fost pusă viața în pericol”.

Poliția în fața primăriei comunei Certeze.

Nonu a văzut negru în fața ochilor

Colaboratorii noștri au aflat de la fața locului că cetățeanul furios se numește Ioan Stan, zis Nonu și că acesta locuiește pe strada Bisericii din comuna Certeze. Conflictul ar fi început imediat ce basculanta primăriei, plină cu materiale destinate asfaltării și cu borduri ar fi încercat să descarce toate aceste materiale pe proprietatea fetei lui Stan, pe strada Principală. Mai mult, șoferul basculantei nu s-ar fi mulțumit cu atât și, a deschis porțile proprietarei, intrând cu basculanta în curte. Martorii susțin că, ajuns la fața locului, viceprimarul Ioan Aurel Ciorbă ar fi avut un comportament provocator și ar fi adresat injurii proprietarilor și de aici până la scandal nu a fost decât un pas. Tatăl proprietarei s-a dus în sediul primăriei să le ceară socoteală celor doi edili.

Localnicii îi dau dreptate cetățeanului furios

Angajații primăriei au sunat la 112 și au chemat la fața locului polițiștii și echipajele de prim-ajutor. Nonu a fost imobilizat de polițiști și prezentat în fața procurorilor chiar de către șeful Poliției Negrești Oaș, comisarul șef Pop Gheorghe, un prieten mai vechi al edililor șefi din Certeze, după cum spun oamenii.

Ilegalitățile și abuzurile comise de edilii șefi și complicii acestora de-a lungul timpului au produs nemulțumiri în rândul localnicilor, aceștia ieșind în stradă de mai multe ori. Presa locală și centrală a atras atenția asupra neregulilor din Certeze, dar dosarele penale deschise pe numele celor doi șefi ai primăriei au fost mușamalizate pe rând, magistrații sătmăreni, ca și cei de la DNA secția teritorială Oradea scoțându-i pe edili basma curată. În urma acestui ultim incident grav, oamenii strânși la locul faptei îi dau dreptate lui Nonu și sunt gata să protesteze în fața parchetului, în sprijinul acestuia.

Eduard Ovidiu Ohanesian