BREAKING NEWS

Lansări importante de carte la Editura EIKON

Lansări de carte Editura EIKON la Librăria „Mihai Eminescu” din București
Editura EIKON vă invită joi, 9 ianuarie 2020, începând cu ora 17.00, la Librăria „Mihai Eminescu” din București (B-dul Regina Elisabeta nr. 16), la un eveniment editorial de excepție: lansarea volumelor „Două săptămâni dramatice din istoria României (17-30 decembrie 1947)”, de Eleodor Focșeneanu (ediție îngrijită de Anca Focşeneanu) și „Unde am greșit?”, de Paul Goma (ediție îngrijită, prefață și note de Mariana Sipoș).
Lansările vor fi însoțite de proiecții foto și video.


Invitați: Anca Focșeneanu, Mariana Sipoș, Petre Mihai Băcanu, Radu Creangă, Marius Oprea, Antonie Popescu
Moderator: Valentin Ajder


Detalii despre eveniment:
Maria Tutunaru Marketing Manager Editura EIKON 0733.13.11.45 contact@edituraeikon.ro

„Ce cale au ales comuniștii români, cine a uneltit și cum a fost organizată detronarea Regelui Mihai I, la ce mijloace s-a recurs și cum a fost instaurată republica populară în țara noastră — toate acestea sunt descrise în paginile ce urmează, în care se relatează zi cu zi, uneori oră cu oră, desfășurarea evenimentelor nefaste din ultimele două săptămâni ale anului 1947. Nu este totuși o istorie secretă, deși unele dezvăluiri pot părea și au fost chiar calificate de presă ca senzaționale. Autorul nu a avut niciodată acces la arhivele secrete. Tot ceea ce expune reprezintă, oricât ar părea de necrezut, fapte incontestabile, consemnate chiar în actele oficiale emanate de la guvernul Petru Groza sau extrase din presa vremii.” (Eleodor Focșeneanu)
În semn de recunoaștere, ani mai târziu, el a fost decorat cu „Crucea Casei Regale a României «pentru modul exemplar în care ne-a reprezentat în fața instanțelor și autorităților române. Pentru dedicația și măiestria cu care a depășit obstacole înalte, în apărarea intereselor și poziției de drept a Casei Regale. Pentru devotamentul și loialitatea puse în slujba restaurării Monarhiei în România.»” (Ion Luca-Vlad, Consilier Privat al Familiei Regale, 27 iunie 2015)
*****
„Se poate muri de supărare? de disperare? din sentimentul zădărniciei?
De incapacitate de a răspunde la întrebarea: «Sunt eu a-normal – sau ei sunt ne- normali?»
Ieri, 10 martie 2006, am mai murit o dată (pe lângă morţile nedesăvârşite, cele de la: Gherla din 1958; de la Rahova, 1977; de la Paris, 1982 – bomba în carte; 1983: otrava lui Haiducu; 1990: distrugerea grație prietenului Liiceanu a cărții Culoarea curcubeului; 1997: «Îmi pare rău că l-am cunoscut pe Paul Goma», citat din decretul-lege al Monicăi Lovinescu; «Adio, domnule Goma», opera nemuritoare a lui N. Manolescu din 1998; în fine, în 2005: certificatul de deces semnat de procurorul Ilie Mihai Eduard…);
…ieri, când am citit Apelul iniţiat de cică… Sorin Ilieşiu. (În treacăt: la 21 septembrie 2005 publicam în Ziua «Propunere»(a), afirmînd: De ce n-am alcătui şi noi, indigenii, băștinaşii, majoritarii români – ne-americani, ne-israelieni – un Institut pentru Studierea Terorii Bolşevice în România de la 28 iunie 1940?”) (Paul Goma, Paris, 11 martie 2006)

„Ca avocat, Eleodor Focșeneanu va rămâne mereu cunoscut ca primul avocat al Majestății Sale Regelui de după 1989. În opinii juridice clare, tranșante și argumentate, prin loialitatea, valoarea sa profesională și morală, el și-a acordat sprijinul însemnat la restabilirea locului Coroanei în România în cei mai grei ani ai tranziției.