BREAKING NEWS

La umbra telenovelei cu lăscoane

Retragerea vedetei Elena Valerica Lăsconi de pe listele USR de la viitoarele alegeri pentru europarlamentare a produs un  vuiet media în redacțiile televiziunilor și pe rețelele de socializare. Ca de obicei, atunci când instituțiile de forță ale statului păstrează la sertar dosarele jefuitorilor, opinia publică este bombardată cu mondenități de familie. Unii spun că telenovela șoșoacelor useriste ar fi egalat sau chiar întrecut, în audiențe, conflictul din Ucraina. Alții afirmă că, mahlageala mamă-fiică, aruncată în ochii contribuabilului român ar avea darul de a ascunde problemele uriașe pe care le are orașul Câmpulung Muscel sub conducerea lăscoanei excesiv televizată și telecomandată de departe.

Iată ce comenta pe Facebook, jurnalistul Dorin Chioțea referitor la activitatea edilului- vedetă aflat de ani buni la conducerea primăriei muscelene : „ Ei bine, Câmpulung e un dezastru de vreo 25 de ani, o ruină, iar sub mandatul de primar al dnei Vedetă TV Lasconi problemele s-au adâncit”.

Dezastru sau ba, se pare că sesizările cetățenilor la adresa modului în care sunt cheltuiți banii publici la Câmpulung se țin lanț, în timp ce procurorii anticorupție dorm în cizme. Redacția noastră (care a mai atras atenția asupra ilegalităților din Primăria Câmpulung Muscel) a intrat în posesia unui document care atestă bătaia de joc la adresa banului public, trimis de un cetățean, zilele trecute, în atenția instituțiilor de forță ale statului român. Din motive lesne de înțeles am anonimizat sesizarea, dar vă promitem că vom reveni cu date noi despre niște sume importante din bugetul UE prăduite la Câmpulung. Poate aud procurorii EPPO din subordinea doamnei Laura Codruța Kovesi, pentru că în ceea ce privește DNA sunt slabe speranțe că vor face ceva.

Documentul a fost trimis în data de 6 noiembrie către DNA și în atenția Ministerului de Finanțe.

“Către: DNA Pitești

Domnule prim procuror,

Subsemnatul ………., vă informez următoarele:

În urma solicitării transmisă de mine pe data de 3 octombrie 2023, Ministerul de Finanțe mi-a răspuns prin adresa nr.671252/18.10.2023 și mi-a comunicat că orașul Câmpulung a primit în anul 2021 un sprijin financiar de 12.000.000 RON, din care 7.000.000 RON destinați reabilitării străzii Negru Vodă, de la intersecția cu strada Petre Zamfirescu și până la strada Poenaru Bordea. Vă informez că cei 7.000.000 RON au fost deturnați de la destinația inițială de către primărița Lăsconi Valerica, împreună cu un grup bine organizat în astfel deoperațiuni. Lucrările finanțate cu 7 milioane de lei de la bugetul de stat pentru reabilitarea străzii Negru Vodă, de la intersecția strada Petre Zamfirescu și până la strada Poenaru Bordea, s-au executat, în realitate, într-un procent mai mic de 50%. A fost reabilitată strada Negru Vodă de la intersecția Petre Zamfirescu și până la strada Istrate Rizeanu, nicidecum până la strada Poenaru Bordea, fiind reabilitați 350m din strada Negru Vodă, dintr-un total propus de circa 740m. Nici măcar cei 350m reabilitați nu s-au executat conform proiectului și avizului Ministerului Culturii, deși se lucrează în zonă monument istoric, aceasta reprezentând în sine o altă infracțiune. Autorizația de construire nr.101/2019 a expirat, banii s-au cheltuit și nimeni nu se mai preocupă cei 390m pentru care nu s-au efectuat niciun fel de lucrări de reabilitare, așa cum era prevăzut în proiect. Deturnarea sau furtul fondurilor primite ca sprijin financiar de la bugetul statului, în valoare de 7.000.000 RON, s-a făcut de către Lăsconi Valerica, actualmente primar, în calitatea sa de ordonator principal de credite, împreună cu alte persoane, pe care nu le cunosc, dar fără sprijinul cărora nu putea derula o operațiune de asemena amploare timp de 2 ani, fără ca cineva să se autosesizeze. Mă refer inclusiv la persoane din Ministerul de Finanțe, Ministerul Dezvoltării și Curtea de Conturi care aveau atribuții de coordonare și control pe această linie.

Având în vedere cele prezentate, vă rog să dispuneți măsurile legale care se impun, pentru a stabili cum au dispărut mai mult de jumătate din fondurile primite ca ajutor financiar de la bugetul de stat în valoare de 7.000.000 RON. O informare cu privire la faptele sesizate am transmis la Secretariatul General al Guvernului și la Ministerul de Finanțe.

Cu respect,

6 noiembrie 2023

Semnătură”

Fără alte comentarii.

Ohanesian Eduard Ovidiu