BREAKING NEWS

Highly Confidential cu Udrea, Coldea și Bill Gates

Deșelată sub greutatea dosarelor de corupție și ciuruită de tirul delatorilor de partid, clasa politică românească cedează și o sacrifică pe Elena Udrea pe altarul deneaului. Neparcată încă la pârnaie, blonda și-a băgat degetul manichiurat cu grijă acolo unde-l doare mai tare pe Traian Băsescu. În Coldea, o rană mai veche a sistemului ticăloșit, scoțându-l pe fostul președinte din bârlog. Marinarul a apărut la congresul PMP zbârlit ca după o noapte lungă de șpriț, reușind cu chiu cu vai să stoarcă de la foștii săi suporteri aplauze de încurajare. De la tribuna putredă a partidului său, Băsescu i-a transmis blondei sale preferate îndemnul:  Nuți fi bărbată, că nu mai poți fi salvată .
comes-3096-003Cu gura căscată și  popcornul împrăștiat pe canapea, electoratul care se păruia până mai ieri în fața urnelor de vot, are impresia că idolii politici ai zilelor noastre s-au născut în aceeași zodie – Vărsător. Foștii politicieni șoumeni la scenă deschisă, dar șmenari în culise, s-au întrecut în turnătorii, încercând să-și salveze odraslele de la pârnaie. De câteva luni bune, cetățeanul de la bloc nu se mai uită decât la rozaliul Hrebenciuc gata să toarne orice ca să-și salveze fiul, la fostul ministru Gabi-Saltea, actual scriitor și la sponsorul jurnaliștilor Niro. Așteptăm vești de la Dorin Cocoș, un personaj despre care soția sa spune că întra în sediile SRI ori de câte ori îl prindeau nevoile fiziologice la drumul mare.
Personajele implicate în afaceri dubioase, luate la bani mărunți de procurori, nu au apărut din neant, Găbiță Sandu, ministru pe bani mulți sub guvernarea Boc, era  poreclit Saltea la întreprinderea Relaxa Mizil, apoi în fabricile securistul Cataramă, unde lucra cu spor, iar despre Dorin Cocoș ofițerii de informații mai vechi spun că a lucrat înainte de 1989 la o unitate militară de logistică specială.
Rostogoliți într-un amalgam de arestări preventive și urmăriri penale fără sfârșit, vedetele democrației Udrea, Gheorghe Ștefan, Vreme, Funeriu sau Roberta Anastase protejează în fapt, stâlpii corupției endemice. La umbra afacerii Microsoft, stau deocamdată nederanjați de lămpile cu halogen ale anchetatorilor, greii României plini de onoruri și medalii internaționale.
Unul dintre aceștia, George Cristian Maior, nu este încă luat la întrebări deși, în calitate de  însărcinat cu afaceri la Ambasadei României de la Dublin (1997-1999) a demarat negocierile cu Microsoft European Operations Center. Același personaj a dus mai departe negocierile pe contractele penale în perioada 2000-2004, când a fost secretar de stat la Ministerul Apărării Naţionale. Gânditor, filosof și autor de  tomuri glossy despre mendrele concretului din activitatea SRI, fanfaronul Maior ar avea multe de spus și despre mita din dosarele girate cu semnătura sa sau despre banii plecați în conturi off-shore. Documentele jafului instituționalizat publicate de presa centrală, fac referire la alte două personalități dâmbovițene care, deocamdată, se bucură de bunăvoința procurorilor : Călin Popescu Tăriceanu și Radu Stroe.
Nu trebuie uitați nici șefii de facto ai concernului Microsoft, Bill Gates și Steve Ballmer, fără de care contractele penale guvernamentale nu ar fi fost posibile. Să reamintim că, în timp ce jefuirea bugetului de stat mergea ca unsă, președintele Traian Băsescu îl decora pe Bill Gates cu Steaua României în grad de Comandor. Este necesar ca Statele Unite ale Americii să facă de urgență curățenie în propria ogradă, aducându-i cât mai urgent în fața justiției pe cei doi corifei ai mitei internaționale. Îi ajutăm noi, punându-le la dispoziție documentele interne ale firmei, clasificate la nivel “Highly Confidential”. Mita și șpaga aplicate la nivel înalt pe teritoriul României e tot un fel de terorism domnilor și are un nume pompos : Effective Evanghelism.

Eduard Ovidiu Ohanesian

 

fujitsu siemens microsoft-001 fujitsu siemens microsoft-002 fujitsu siemens microsoft-003 fujitsu siemens microsoft-004