BREAKING NEWS

Fată blondă nu fi tristă, vine și rândul lor

LACRIMA

Amușinând mirosul greu și inconfundabil al poșetelor Vuitton, lăsat în arest de divele zilei Elena Udrea și Alina Bica, ogarii Direcției Naționale Anticorupție demontează piesă cu piesă mecanismul tâlhăriei generalizate din România ultimilor zece ani. Astfel, procurori tineri cu boticul umed și simțurile netulburate încă de teancurile cu euroi zgâmâie de zor în mușuroiul corupției transpartinice, lipindu-și retina limpede pe șpăgile luate de politicienii noștri. Bine ați venit în lumea lui Traian Băsescu ! Mită de sute de milioane de euro în afacerea Microsoft, zeci de mii de ha de păduri și tereneuri retrocedate ilegal de instituții ale statului și evaziune fiscală pentru alimentarea campaniilor electorale. Un conclav de crimă organizată în care vedetele portocalii, șefii serviciilor secrete și oamenii de afaceri agreați de fostul regim băteau palma cu interlopii promovați la secret de Adrian Năstase.

Vuietul mediatic declanșat de memoriile sultanei din Cotroceni a luat mințile scribilor acoperiți din televiziuni. Deși de câteva săptămâni, pe toate posturile TV, asistăm la un val de interviuri acordate de apostolii Securității Ioan Talpeș, Virgil Măgureanu sau George Cristian Maior, stăpâna ratingului a rămas Elena Udrea. Imbecilizați parcă de secretul lui Polichinelle scos pe boticul rujat, jurnaliștii uită cum făcea arhanghelul dreptății de la Cotroceni, numirile în fruntea spionajului românesc ! “Ți-a poftit suflețelul să-ți fie soțul șef de serviciu secret, ți l-a făcut președintele șef de serviciu secret”, îi arunca în față, cu ani în urmă Traian, cadânei politice Adriana Săftoiu. La vremea aceea, nici opoziția, nici Comisia parlamentară de control a activității SIE și nici presa nu au reacționat așa cum se cuvenea. Afirmația fără precent făcută de fostul președinte fiind cel mai bun motiv pentru suspendarea acestuia.

Practic, în ultimile zile, Udrea nu a făcut decât să confirme serviciile electorale aduse de slugoiul Florian Coldea de-a lungul vremii, din poziția pe care o ocupă din 2005, ca urmare a mușamalizării dosarului Răpirea din Irak. Tot mai tristă și cu bretonul blegit, fata blondă de la Golden Blitz pare din ce în ce mai dispusă să tragă ultima tușă pe portretul și așa destul de pătat al generalului Florian Coldea, smulgând în același timp masca fățărnicie de pe fața călăului său Codruța Kovesi.

Ce îl va întreaba Comisia parlamentară de control al SRI pe generalul Coldea ? Intervenția șefului de facto al spionilor interni în justiție și în politică este de notorietate publică. Pe aceeași frecvență cu prietena ei de șoping la Paris, fosta șefă a DIICOT Alina Bica va da cărțile pe față, confirmând încă o dată imixtiunea generalului Bilețel în dosarele magistraților. Le reamintim jurnaliștilor din gașca Macovei (cei care au înregistrat mărturiile Elenei Udrea) că un episod similar cu cel în derulare a avut loc în 2009-2010, când fostul procuror șef adjunct al DIICOT Angela Ciurea  descria cu lux de amănunte ingerințele cuplului Coldea – Kovesi  în marile dosare de crimă organizată.

Niciun scandal, oricât de mare, în care a fost implicat generalul său de suflet (documentele semnate de Coldea referitoare la agenții SRI implicați în presă, bilețelele de birou ale generalului despre judecătorii de la Curtea Constituțională sau despre activitatea unor membri PNL în teritoriu)  nu l-a clintit pe marinar. Generalul Coldea fiind păstrat la conducerea Serviciului Român de Informații prin promovări constante în grad și funcție.

Așteptăm cu interes de la noua conducere a Parchetului General redeschiderea cercetărilor referitoare la accidentul de circulație în care a fost implicat generalul Coldea, având-o la dreapta sa pe amazoana  Kovesi, din data de 21 septembrie 2010. Dosarul a fost mușamalizat în grabă de slugarnicul șef al Secției Parchetelor Militare din cadrul PICCJ Ion Vasilache, omul potrivit pus de Kovesi la locul potrivit. Episodul de mai sus a fost relatat cu lux de amănunte în Senatul României, în  mai 2013, prin declaraţia politică intitulată “Generalul Coldea, cȃinele de pradă al democraţiei” .

Eduard Ovidiu Ohanesian