BREAKING NEWS

Faptele urâte ale polițistului Dinu Urâte

Într-un articol precedent intitulat “Cine și de ce îl protejează pe polițistul Urâte ?”, v-am prezentat pe larg prima informare înaintată în data de 21 iunie 2012 de reprezentanții principalului sindicat al polițiștilor din IPJ Satu Mare, șefului direcției Investigații Criminale din cadrul IGPR. Documentul făcea referire la fapte deosebit de grave săvârșite de unii polițiști aflați la conducerea Inspectoratului de Poliție Judeațeană Satu Mare, sprijiniți de alte cadre ale Ministerului de Interne de la Oradea și București. Dacă în documentul trimis la “capitală”, actorii principali au fost subcomisarul Dinu Urâte de la IPJ Satu Mare, comisarul șef Luminița Șugac, ofițer judiciar în cadrul  DNA Oradea și soțul acesteia Emilian Șugac, adjunctul șefului IPJ Satu Mare, în cea de-a doua sesizare, trimisă de sindicaliști către șefii IGPR București în data de 30 noiembrie 2013, sunt expuse în detaliu rețeaua de sprijin de care beneficia polițistul Urâte în activitatea sa, ilegalitățile, managementul defectuos și protecția acordată unor grupuri infracționale. După cum afirmă cei care au întocmit documentele, în ciuda neregulilor semnalate, nici aceasta informare nu a fost luată în seamă la București.

“ În data de 30 noiembrie 2013, un alt material cuprinzând nereguli și aspecte ale managementului defectuos exercitat de Urâte la nivelul Serviciului Investigații Criminale, prezentate punctual (în total 34 puncte) și foarte amănunțit, a fost trimis la aceeași Direcție Investigații Criminale din l.G.P.R., care l-a desemnat pe dl. Harasim de la Serviciul Urmăriri să verifice cu simț de răspundere și la modul cel mai obiectiv cu putință tot ceea ce cuprindea materialul respectiv. Dupa 4 (patru) zile în care a muncit asiduu, dl. Harasim s-a reîntors la București, de unde au venit concluziile, previzibile de altfel: nimic din ceea ce s-a scris nu se confirmă !!! Mai mult decăt atăt, în stilul care l-a consacrat, Urâte și-a continuat nestingherit ,,planul managerial” la nivelul Serviciului lnvestigații Criminale, pentru care a fost recompensat cu salarii de merit și avansări rapide în gradul profesional.”, se arată în document.

Vă prezentăm câteva fragmente din cel de-al doilea material trimis la Direcția Investigații Criminale București în 30 noiembrie 2013 de către sindicaliștii poliției sătmărene:

E.O.