BREAKING NEWS

Extinderea urmaririi penale in dosarul Revolutiei

Catre
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie și Justitie

Domnului Augustin Lazar  PROCUROR GENERAL

DOMNULE PROCUROR GENERAL,

 

Societatea Timisoara si Asociatia 21 Decembrie 1989 solicita extinderea urmaririi penale in dosarul Revolutiei, nr. 11/P/2014, si asupra faptelor criminale si de diversiune ale membrilor CPEx al PCR, prim-secretarilor, sefilor politici si militari in functii in decembrie 1989, asupra celor din Securitate, Militiei si Procuratura din Timisoara, incepand cu 16 Decembrie 1989 (inclusiv acte pregatitoare din zile anterioare), fapte care nu au fost cercetate pana in prezent in dosarele Timisoara si luarea de masuri asiguratorii in vederea dezdaunarii victimelor represiunii si recuperarii pagubelor unor institutii de stat, ca urmare a faptelor criminale incadrabile la infractiuni contra umanitatii prevazute si pedepsite de art.439 din Codul Penal al Romaniei.

Actele abominale de asasinare a demonstrantilor in strada sau a ranitilor in spital, de ardere a trupurilor celor asasinati si furtul si ascunderea lor au incalcat inclusiv legile razboiului – sunt infractiuni impotriva umanitatii si din aceasta perspectiva a crimelor imprescriptibile trebuie cercetate de procurori.
Reamintim lumii intregi ca aceia care au asasinat si au furat si ars trupurile oamenilor, aceia care au distrus institutii de importanta nationala precum Biblioteca Universitara si Palatul regal, colectiile de arta si manuscrise si carti rare din tezaurul national – sunt cei care au generat si extins reteaua de coruptie si crima organizata care a confiscat intai revolutia si apoi au capturat Statul Roman si i-au paralizat institutiile. Reteaua de coruptie si crima organizata si crimele impotriva umanitatii din Decembrie 1989 sau Iunie 1990 au aceeasi actori si aceeasi regizori ai partidului comunist si institutiilor de forta si represiune.
Pana nu se va pedepsi uriasa crima impotriva umanitatii din Decembrie ’89, reteaua lor ramene puternica si lupta anticoruptie va fi sortita esecului – nu poate izbandi una fara alta !
Pana pe data de 18 decembrie 1989, penitenciarul din Timişoara era plin de oameni ridicaţi şi arestaţi de pe străzi, anchetati de Procuratura, de Securitate si Militie, sub coordonarea partidului comunist, fara ca trimisii CC al PCR sa fi fost interogati vreodata cu privire la multitudinea de fapte penale petrecute in aceasta incartiruire. Dosarul Stanculescu Chitac s-a rezumat la o ancheta restransa si la putine din faptele savarsite atunci la Timisoara care astazi sunt elemente constitutive ale infractiunii de crima impotriva umanitatii. Au fost peste 850 de persoane arestate şi ţinute în condiţii inumane atat in inchisori, sediile militiei si securitatii, dar acelasi tratament de supraveghere si teroare l-au trait si ranitii din Spitalele Timisoarei, sau cei care s-au aflat in gara Timisoarei, fara ca acesti autori ai tratamentelor neomenoase sa fie vreodata anchetati, si fara ca aceste fapte determinate sau savarsite de militie, securitate, procuratura sau de organele de partid si militare sa fi fost cercetate vreodata, din cauza amestecului ilegal si brutal in blocarea anchetei, a factorului politic si militar.
Securisti ca Sima, Tinu, Atudoroaie, Carașca, Teodorescu, … politruci ca Iliescu, Roman, Magureanu si altii din grupul lor ne dau azi lectii de civism in spatiul public si viseaza la ordinea politica si economica a partidului comunist si a securitatii …
Cerem Presedintelui Romaniei si CSAT, Guvernului si institutiilor succesoare institutiilor militare de forta sau procuraturii RSR, declasificarea documentelor si interceptarilor care s-au facut din obiective militare mobile (avioane AWAX) din jurul granitelor Ro, in Decembrie 1989. Sa fie declasificate toate docum SIE si SRI, MAPN si MAI, pentru intreaga perioada infractionala Decembrie 1989 – Iunie 1990, ca sa se poata dovedi ce ordine criminale au dat conducatorii politici si militari de la Bucuresti inclusiv pentru Timisoara. Cei care au ascuns sau distrus probe si au favorizat infractorii in toata aceasta perioada, trebuie sa raspunda !
La 27 de ani de la Crime, spunem raspicat: Toti cei care detin importante functii in Stat si nu se implica in aflarea adevarului privind perioada infractionala 14 Decembrie 1989 – 30 decembrie 1989, si nu pun la dispozitia Parchetului toate probele, de orice natura ar fi acestea, intra in sfera penala si devin complici la crimele impotriva umanitatii savarsite in Revolutia Romana, care trebuiau pedepsite asa cum a stabilit si Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

 

Presedintele Societatii TIMISOARA –  Florian Mihalcea 

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989 Bucuresti – Teodor Maries 

Pt. conformitate: Av. Antonie Popescu