BREAKING NEWS

Competențele domnului Andrei Rizoiu

 8330640Adresată: Domnului prim-ministru, Victor Ponta

Senator: Valer Marian

Circumscripția electorală: nr. 32 Satu Mare

Colegiul electoral: nr. 1

Grup parlamentar: independent 

Obiect: Criteriile de competență și experiență profesională care au stat la baza numirii domnului Andrei Rizoiu în funcția de secretar general adjunct al Guvernului 

 

Sedința Senatului din: 11.05.2015

În temeiul art. 112 alin.1 din Constituţia României şi art. 158 din Regulamentul Senatului, vă înaintez prezenta

 

ÎNTREBARE:           

În cursul anului 2013, Guvernul pe care îl conduceați a adoptat o hotărâre prin care Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a trecut în subordinea Secretariatului General al Guvernului și sub coordonarea directă a primului ministru. Ulterior, l-ați numit în funcția de secretar general adjunct al Guvernului pe domnul Andrei Rizoiu, cu atribuții de coordonare a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Referitor la acesta, au apărut articole de presă potrivit cărora ar fi fost  subaltern al dvs. în cadrul Corpului de control al primului ministru Adrian Năstase și ar fi fost angajat al firmei Mandarine Production, la care soția dvs., Daciana Sârbu, a deținut 50 la sută din capitalul social.

Solicit să-mi comunicați care au fost criteriile de competență și experiență profesională care au stat la baza acestei numiri, precum și dacă domnul Andrei Rizoiu a avut calitatea de subaltern al dvs. și de angajat al firmei soției dvs.

Solicit răspuns în scris. 

Senator

Valer Marian