BREAKING NEWS

Cetățenii protestează în stradă la Tuzla

În perioada 31 august – 1 septembrie, în localitatea Tuzla, mai multe organizații neguvernamentale, filiala Partidul Ecologist Român din Costinești, proprietari și locuitori din zona de coastă Tuzla – Costinești, organizează acțiuni de protest. Participanții la evenimente solicită imperative companiilor Petrom şi Exxonmobil Exploration and Production România Limited Nassau (Bahamas) Surcusala Bucureşti să respecte dreptul cetățenilor din zona Tuzla – Costinești la bună vecinatate, la bunăstare, la un mediu sănatos și dezvoltarea durabilă a perimetrului în care vor activa.

ASOCIATIA DOMINOCOST
Nr 68/ 31.08.2018

COMUNICAT

Asociația Dominocost, cu sediul în București str. Iriceanu Ion nr .19, e-mail: dominocost@yahoo.com, își exprimă îngrijorarea cu privire la intenția OMV Petrom şi Exxonmobil Exploration and Production România Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti, de a amplasa o Statie de Reglare-Masurare Gaze, la distanta de maximum 150 de metri de intravilanul turistic al Statiunii Costinesti.
În ziua de 31 august 2018, între orele 16 – 20, în localitatea Tuzla, judeţul Constanța, pe malul mării, lângă pancarta cu anunțul intenției de Elaborare PUZ – Înființare Stație Măsurare Gaze, organizăm o adunare publică în care cerem mutarea Stației de Reglare-Măsurare Gaze, la vest de Drumul Național Constanța – Mangalia.

În ziua de 1 septembrie 2018, între orele16 – 20, în localitatea Tuzla, judeţul Constanța, pe trotuarele din jurul Primăriei Tuzla, organizăm o adunare publică în care cerem OMV Petrom şi Exxonmobil Exploration and Production România Limited Nassau (Bahamas) Surcusala Bucureşti, mutarea Stației de Reglare-Măsurare Gaze, la vest de Drumul Național Constanța –Mangalia.

Aceste evenimente publice exprimă cererile proprietarilor din vecinatatea amplasamentului Stației de Reglare-Măsurare Gaze.
Consideram legitime cererile proprietarilor din zonă și cerem ca instalațiile supraterane, prin care vor trece cantități semnificative de gaze inflamabile, să fie amplasate la o distanță cât mai mare de zona turistică și de plaja stațiunii Costinești. Pericolul major al unei explozii, în caz de accident, este relevat de recentele explozii de la Baumgarten (Austria), Hurezani (județul Gorj) și Moftinu (județul Satu Mare).

Cerem OMV Petrom şi Exxonmobil Exploration and Production România Limited Nassau (Bahamas) Surcusala Bucureşti să dovedească în continuare că respectă dreptul cetățenilor la bună vecinatate, la bunăstare, la un mediu sănatos și că doresc dezvoltarea durabilă a zonelor în care activează.

Cerem ca la implementarea proiectului Stației de Reglare-Măsurare Gaze, de lângă stațiunea Costinești, să se țină cont de cererile legitime ale vecinilor.
Diminuarea nesemnificativă a cheltuielilor marilor companii din domeniul producției, prelucrării și transportului de hidrocarburi, nu trebuie facută în detrimentul unei zone turistice rare pentru România, în care oamenii au investit și s-au stabilit, pentru calitățile balneare și de agrement ale perimetrului.

Asociația Dominocost                                                                                        31 august 2018
Asociația S.O.S. Viața și Injustiția
Partidul Ecologist Român, filiala Costinești