BREAKING NEWS

Buruienile lui Ponta în Guvernul Cioloș

Fost director la cabinetul parlamentar Ponta, adoptat de Guvernul Cioloș

savoiunouPentru că s-a spetit cu servieta deputatului Ponta, în rarele ocazii în care acesta își vizita cabinetul “parlamentar” de la Gorj, Ion Claudiu Teodorescu, zis “Radu”, a fost avansat prefect de Gorj. Ce anume îl recomanda pe cărăuș pentru acest post ? În primul rând, Răducu trebuia să fie cauciucul menit să mărescă aderența politică a lui Ponta în Gorj, astfel încât acesta să-și „intre în Vână” din punct de vedere electoral. Apoi, pentru că s-a dovedit băiat cuminte și i-a vândut veneticului premier o casă, încetățenindu-l „gorjean”. În scurt timp, băiatul de prăvălie parlamentară și-a primit răsplata. Cu ajutorul ministrului Robert Cazanciuc (un personaj special din viața fostului premier PSD), Teodorescu a fost înscăunat secretar general adjunct la Ministerul Justiției, pe locul încălzit vremelnic de Monica Dragomir.

În cele din urmă, pentru a evita încă un scandal și pentru a o calma pe descăunată, Teodorescu l-a rugat pe Cazanciuc să modifice organigrama Ministerului Justiției și să creeze al doilea post de secretar general adjunct. Astfel, ca să-l servească pe dicipolul unineuronal al lui Șefu’, ministrul Justiției a întocmit rapid o Hotărâre de Guvern și a reînscăunat-o pe bosumflata Monica. Mai mult, pentru a scăpa de obsesia CV-ului gol și de imaginea de cărăuș pontac, Ion Claudiu Teodorescu se puse degrabă pe treabă, transformându-și biografia în pomelnic, așa cum îi stă bine unui om de stat.

Și în timp ce se lupta eroic cu problemele justiției românești, Radu deschise al doilea front, cel al doctoratelor și masteratelor în specialitatea siguranță naționale, intrând cu buldozerul pe domeniul de expertiză al îndrumătorului Gabriel Oprea, fost vicepremier, actual general de izmene.

Dornic de reșapare ca orice cauciuc tocit pe cărările palatului Victoria, Teodorescu s-a înscris la un doctorat în “interes național” și patru masterate simultan. Acum bate la poarta noului premier Dacian Cioloș, intrarea din spatele curții. Mai precis, în ajunul Crăciunului, pe data de 15.12.2015, fostul aspirator de scame al lui Ponta și-a aranjat un concurs de vulcanizare la Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

Noi rămânem cu cu un gust amar și cu impresia că programul Guvernului Cioloș de reformare a statului și a administrației publice, trâmbițat în stil didactic și cu repere sociologice de către strategul SRI Vasile Dâncu, are și o componentă de reciclare a gunoiului ascuns sub preș de Victor Ponta. Încet dar sigur, asistăm la transformarea în tehnocrați a buruienilor care supraviețuiesc prin asimilație clorofiliană.

Domnule Cioloș, stingeți lumina nesimțirii !

Ion Săvoiu – Mișcarea Populară