BREAKING NEWS

Bătăușii cu epoleți fac legea la Satu Mare

valer-marianAdresată: Domnului vicepremier și ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea

Senator: Valer Marian

Circumscripția electorală: nr. 32 Satu Mare

Colegiul electoral: nr. 1

Grup parlamentar: independent

Obiect: Identificarea și sancționarea polițiștilor care l-au agresat pe pe cetățeanul  Miculaș Iacob Florin din satul Iojib comuna Medieșu Aurit județul Satu Mare

Sedința Senatului din: 04.05.2015

În temeiul art. 112 alin.1 din Constituţia României şi art. 158 din Regulamentul Senatului, vă înaintez prezenta

 

 ÎNTREBARE:

Conform unei reclamații primite și verbal și în scris de la cetățeanul Miculaș Iacob Florin, domiciliat în satul Iojib nr. 229 comuna Medieșu Aurit județul Satu Mare, în seara zilei de 01.04.2015, în jurul orelor 21.30, în urma unor discuții aprinse în familie cu soția sa Miculaș Luminița, susnumitul a fost ridicat de la domiciliul său de către doi polițiști și a fost dus la postul de poliție Medieșu Aurit unde, fără a i se lua vreo declarație sau a i se întocmi proces verbal de contravenție, a fost lovit brutal cu pumnii în față și în cap, precum și cu bastonul peste picioare de către cei doi polițiști.

Susnumitul a fost bătut în fața soției sale Miculaș Luminița, care a fost avertizată să nu  spună nimic de cele întâmplate. După agresarea sa de către polițiști, susnumitul a fost scos afară din postul de poliție și a trebuit să stea o perioadă lungă de timp pe bordură datorită durerilor mari și a incapacității de a se deplasa, fiindu-i fisurată tibia piciorului stâng. După ce a reușit să ajungă cu greu la domiciliu, susnumitul a sunat la 112, iar în jurul orelor 02.30 a sosit o ambulanță care l-a transportat la Spitalul Județean Satu Mare, unde a primit îngrijiri medicale la Serviciul Urgențe.

Conform certificatului medico-legal care i-a fost eliberat de Serviciul Medico-Legal Satu Mare, în urma examinării sale în data de 02.04.2015, susnumitul prezenta leziuni traumatice care necesitau 16-18 zile de îngrijiri medicale.

Pentru motivele expuse, având în vedere că organele de poliție au avut o conduită nelegală, inexplicabilă și inacceptabilă într-un stat membru al Uniunii Europene, solicit să dispuneți verificări în vederea identificării și tragerii la răspundere a polițiștilor vinovați de agresarea cetățeanului Miculaș Iacob Florin și să-mi comunicați constatările efectuate și măsurile dispuse, inclusiv sub aspect sancționator.

Solicit răspuns scris şi verbal.

 

Senator

Valer Marian