BREAKING NEWS

Ambasada României la Atena, feuda grupării Fătu

Comunicat de presă

Stimaţi compatrioţi,

450-13_bazar_atenaUrmare a evenimentelor din data de 06.11.2015 şi a declaraţiilor defăimătoare ale domnului ambasador Lucian Fătu, aş vrea să fac câteva precizări. Voi începe cu două articole din Constituţia României: ARTICOLUL 30 Libertatea de exprimare Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. ARTICOLUL 39 Libertatea întrunirilor Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.

Domnul ambasador a făcut afirmaţia că “un grup” de români a protestat. Ţin să îi reamintesc domnului ambasador că a fost vorba de o comunitate de romăni, care există, din punct de vedere legal, din 1992 şi care a primit autorizaţia de a organiza manifestarea de la Secția de poliţie Paleo Psihico Legislaţia în Grecia prevede ca organizatorul să informeze secția de poliție teritorială, despre locul unde se va desfăşura acțiunea, scopul, durata şi numărul de participanți,datele de contact ale organizatorului. Am vrut doar să aducem un pios omagiu unor victime nevinovate şi nu în scopul de a denigra Ţara, sau Ministerul de Externe sau Biserica. Domnul ambasador a adus prejudicii grave nu numai imaginii membrilor comunităţii noastre, dar şi Romăniei în momentul în care a solicitat întăriri din partea forţelor de ordine elene. Noi nu suntemconsul.L.Fatu_1-210x300 teroristi, domnule ambasador, ci doar simpli cetăţeni romăni care, spre dezamăgirea dumneavostră, îşi mai cunosc drepturile garantate de Constituţia României!

Chiar dacă unii dintre noi suntem cetăţeni români cu domiciliul în străinătate sau cu dublă cetăţenie alţii, tot romăni suntem şi vom rămâne. Este o mândrie şi o onoare cu care ne-am născut şi nu ne-a fost dată de către “X” sau “Y”! Noi am aşteptat din partea domnului ambasador o scrisoare în care să îşi exprime scuzele pentru modul în care a vorbit despre membrii comunităţii noastre. Acest lucru nu s-a întamplat. Mai mult, am primit din partea domnului ambasador următoarea “invitaţie”: Stimate doamne, Am onoarea să vă invit la ambasadă mâine, marţi, 10 noiembrie, ora 17:30, pentru o consultare pe teme de interes pentru comunitatea română din Republica Elenă. Voi aprecia în mod deosebit confirmările şi înţelegereadumneavoastră pentru caracterul de urgenţă al invitaţiei. Vă mulţumesc, Lucian Fătu Ambasador “

Probabil că domnul ambasador a fost deranjat de faptul că am vorbit de proasta creştere a unor angajaţi din cadrul ambasadei, cum ar fi fiica domniei sale, Ioana Fătu, protejată şi de mamă (Lucia FĂTU, Consul, coordonatorul Secției Consulare ), şi de tată (Lucian Fătu, ambasador). De ani de zile aşteptăm un comportament civilizat din partea personalului diplomatic, ca nepotismul să dispară din cadrul misiunilor diplomatice româneşti. În concluzie, noi, membrii Comunităţii “Sf. Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Atena refuzăm categoric orice discuţie cu domnul ambasador, dorind să avem un dialog constructiv cu domnia sa doar în condiţiile în care mediator este Primul-Ministru interimar al României şi ministrul de externe sau o persoană delegată oficial de către domnul Prim-Ministru, împreună cu ministrul de externe .

În numele Comunităţii “Sf. Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Atena

 

Niculiţa Ghiţă

Preşedinte

 

12231279_891407567562203_1987690485_n[1]