BREAKING NEWS

Adrian Năstase și agentura rusă

INTAVATATURILE LUI ADRIAN NASTASE SAU REVIRIMENTUL AGENTILOR RUSI IN ROMANIA

AMJ constata cu ingrijorare incercarea Rusiei de a-si mentine influenta in Romania prin intermediul agentilor rusi prezenti pe scena politica, economica si in mass media.
In acest sens, se poate constata o campanie sustinuta axata pe zona geo-politica ruseasca, prin publicarea de informatii importante sau minore, inclusiv din categoria can-can-urilor, menite sa mentina spectrul rusesc prezent in societatea romaneasca si sa o faca partasa la evenimentele rusesti.
Rusia este prezentata cu precadere in mod neutru sau amiabil, un vecin a carui prietenie nu poate sa aduca decat un castig Romaniei, care trebuie mai ales sa se fereasca sa supere marea putere rasariteana prin aliante sau pozitii neagreate, deoarece ar putea sa sufere consecinte dezastruoase.
In paralel, este fluturat in mod permanent, spectrul razboiului ca amenintare explicita sau implicita pentru societatea romaneasca, un indemn in sensul desolidarizarii cu politica actuala a Romaniei de apropiere fata de Statele Unite ale Americii.
Este un proces lent si insiduos de manipulare, al carui scop este de creere a unui orizont de asteptare rusofil si, totodata, de paralizare a oricarei opozitii.
Asa cum am aratat si anterior, recenta campanie a Directiei Nationale Anticoruptie nu trebuie vazuta decat in acest context, ca o lupta a frontului de influenta american de indepartare a agentilor rusi si rusofili de pe scena politica si economica romaneasca.
Insuficienta si ineficienta acestei campanii se vede zilele acestea cand, personaje care au ocupat zeci de ani scena politica romaneasca reapar si, in mod evident concertat, pun umarul pentru sustinerea activitatii rusesti in Romania.
De aceea, in realitate, declaratia lui Ion Iliescu din Der Spiegel privind inchisorile CIA din Romania nu doreste altceva decat sa manipuleze societeata romaneasca in blamarea NATO si SUA.
Subiectul acestor inchisori este unul vechi. Prezenta lor in Romania a fost dezvaluit atat de Raportul Comisiei Europene cat si de investigatiile jurnalistice.
Asa cum chiar Ion Iliescu sustine, ele au fost aprobate de catre acesta.
Legal, Ion Iliescu este vinovat daca a acceptat ca ele sa fie organizate pe teritoriul romanesc, fiind complice la tortura, tratamente neomenoase si degradante, chiar genocid.
In acest context, de ce ar readuce Ion Iliescu acum in actualitate acest subiect, incriminandu-se practic si riscand atragerea propriei sale raspunderi?
Este evident ca miza este mult mai mare, iar ordinul primit de Ion Iliescu in temeiul caruia si-a sacrificat propriile interese nu a putut fi refuzat, fiind in joc mult mai mult.
Prin aceasta declaratie, in mijlocul campaniei armatei SUA de creare a unui front de aparare pe teritoriul Romaniei impotriva Rusiei, se urmareste fisurarea simpatiei de care americanii se bucura in Romania.
Totul face parte dintr-o strategie concertata in care nimic nu este intaplator. Nu este intamplator ca interviul lui Ion Iliescu a aparut intr-un ziar din Germania.
Nu este intamplator ca se duce o adevarata campanie de reinventare a unui alt agent rus si rusofil, Adrian Nastase.
Condamnat definitiv pentru doua infractiuni de coruptie savarsite in timpul exercitiului functiilor publice, cercetat in alte cateva zeci de dosare de catre DNA, inclusiv in dosarul Microsoft si EADS, vorbindu-se de spagi de sute de milioane de euro (!), cu pricina iese din nou pe scena politica, folosindu-se de proprii agenti crescuti, educati si infiltrati si care, iata, il servesc la nevoie.
Prezenta infractorului Adrian Nastase la evenimente oficiale ale Ministerului de Externe, la invitiatia fostului sau doctorand Bogdan Aurescu este o palma la adresa Romaniei, a societatii civile si a legii.
Ce poate sa spuna un infractor la o reuniune oficiala? Ce valori poate el sa reprezinte si sa sustina, cand intreaga sa existenta este bazata pe fapte penale?
Raspunul domnului Bogdan Aurescu dovedeste ca acesta nu are minima intelegere a functiei sale, nu face distinctia dintre un SRL si MAE.
Aceeasi confuzie pe care a facut-o un alt doctorand a lui Adrian Nastase, Victor Ponta, atunci cand si-a manifestat solidaritatea cu fostul sau profesor dupa ce acesta fusese condamnat definitiv pentru fapte de coruptie, un afront adus Puterii judecatoresti din Romania.
Iar din aceasta pozitie, ca pasarea phoenix, infractorul Adrian Nastase ne da invataturi politice, ne explica de ce Rusia si China sunt prietenele noastre iar Romania ar trebui sa se indeparteze de UE si de SUA, aliante desuete si neinteresante.
China, eterna prietena dupa care tanjeste si pupila sa, Victor Ponta, trimis in aceasta tara de mosul sau, Iliescu, la scolarizare in timpul studentiei. (etapa din viata sa despre care omite sa ne povesteasca, cu acelasi patos cu care vorbeste de vizita la Paris)
Iar mass-media se grabeste sa preia declaratiile lui Nastase, sa le comenteaze, sa le amplifice, in loc sa faca ceea ce in mod normal si natural ar trebui – sa le ignore cu desavarsire, ca fiind zicerile unui puscarias eliberat conditionat pentru fapte de coruptie multiple.
Din pacate, aceasta demonstreaza ca scena politica romaneasca inca mai este condusa de agenti rusi care duc o lupta de gherila pentru pastrarea influentei rusesti in Romania.
Sa ne amintim de dosarul penal Lukoil, societate cercetata pentru un prejudiciu de 230 de milioane de euro intr-un dosar omorat din fasa de premierul Victor Ponta.
A fost de ajutor, bineinteles ca cercetarea era condusa de sotia Ministrului de Justitie, Robert Cazanciuc, varul Primului Ministru.
Sa ne amintim de dosarul ALRO, in care au fost cercetati nume din prim planul scenei politice, Elena Udrea, Dorin Cocos, Teodor Stolojan, dosar inchis tocmai pentru protejarea intereselor rusesti sustinute la acel moment si de Traian Basescu.
In Romania interesele rusesti sunt reprezentate de vechii colaboratori, persoane cu pedigree profund rusesc, chiar descendenta ruseasca, si care au creat o nomenclatura care a transcens timpul si ocupa scena politica romaneasca de la 30 decembrie 1947. Blestemul Romaniei despre care vorbea chiar Traian Basescu.
Iesirea recenta la scena deschisa a lui Ion Iliescu este semnalul ca s-a atins un punct culminant hotarator in care, in functie de pozitia societatii civile, se va determina viitorul Romaniei.
Ramanem un stat dominat de Rusia, condus de agenti rusi?
Lasam persoane ca Bogdan Aurescu, Victor Ponta, Tiberiu Nitu sa conduca institutii si sa reprezinte Romania, prin prisma intereselor rusesti?
Acceptam amnezia pe care incearca sa ne-o induca Adrian Nastase si Ion Illiescu, un alt puscariabil, vinovat de genocid in dosarele revolutiei si mineriadei, in care Parchetul asteapta sa moara pentru a nu-l mai putea cerceta?
Mangaiem talpa ruseasca pusa pe grumazul nostru?
Daca exista o societate civila veritabila romaneasca, atunci aceasta are datoria sa se implice si sa sutina adevaratele interese ale Romaniei, boicotand, blamand si condamnand public non-valorile care au acaparat politica si societatea romaneasca.

AMJ