BREAKING NEWS

13 întrebări pentru procurorul șef Man

13 întrebări pentru procurorul șef Ciprian Man de la DNA Oradea

 1. Cu sprijinul cui v-ați transferat de la Facultatea de Drept a Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Oradea și în ce condiții v-au fost recunoscute notele primite ?
 2. Cu ce medii generale ați absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Stat Oradea și Institutul Național al Mgistraturii ?
 3. Având în vedere că, într-o adresă cu precizări pe care ați depus-o la Înalta Curte de Casție și Justiție , în data de 6.12.2015, în dosarul nr, 517/33/2012, ați afirmat că ați fost avocat stagiar la Cabinetul avocatului Ioan Sava câteva luni, cum ați realizat vechimea minimă necesară pentru admiterea la Institutul Național al Magistraturii (1 an și 6 luni) ?
 4. Ce vechime aveați în profesia de procuror la data angajării în Serviciul Teritorial Oradea al Direcției Naționale Anticorupție ?
 5. Cum i-ați cunoscut și în ce relații v-ați aflat cu judecătorii Vasilică Cristi Danileț și Mircea Aron, care au fost membri ai Consiliului Superior al Magistraturii până la sfârșitul anului 2016 ?
 6. Dacă ați primit, cu titlul gratuit, cantitatea de 26 tone de nisip pe care ați folosit-o la construirea unei case în orașul Beiuș, în suprafață de 333 m.p. ?
 7. Dacă v-a fost livrat și montat, cu titlu gratuit, parchetul necesar la casa susmenționată ?
 8. Dacă, după scoaterea de sub urmărire penală a învinuitei Pustan Viorica, acuzată de ucidere din culpă în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș nr. 800/D/P/2011, ați petrecut un sejur pe litoralul Mării Negre într-un hotel aparținând unei firme a fraților Micula, la care era angajat soțul susnumitei ?
 9. Ce sume ați încasat de la numitul Ionuț Ciprian Costea și soția acestuia, cu care ați încheiat în 2012 un antecontract de vânzare-cumpărare pentru casa construită în Beiuș ? De ce nu ați consemnat sumele încasate în declarațiile ulterioare de avere ?
 10. Știți că tatăl dvs. a solicitat, în calitate de director al Agenției BCR Ștei, 10% din valoarea unor credite de la beneficiari, cu motivația că “ trebuie să investesc în Cipri ca să ajungă procuror și să protejeze zona” ?
 11. Dacă și sub ce număr a fost înregistrat la Serviciul Teritorial Oradea al Direcției Naționale Anticorupție un denunț formulat de deținutul Cornel Matei din Penitenciarul Oradea, prin care acesta a solicitat cercercetarea tatălui dvs., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în perioada în care a deținut funcția de director al Agenției BCR Ștei ?
 12. Cum explicați frecvența și durata întâlnirilor pe care le-ați avut cu judecătoarea Crina Muntean, fostă șefă a Secției Penale, actualmente vicepreședinte al Tribunalului Bihor, în sediul Tribunalului Bihor sau în anumite locații din Oradea ?
 13. Cum explicați faptul că, după expirarea primului mandat de procuror șef al Serviciului Teritorial Oradea al Direcției Naționale Anticorupție, ați fost delegat în funcție pentru perioada 27.02.2017 – 26.08. 2017 și nu ați fot reînvestit definitiv pentru al doilea mandat de procuror șef ?

Redacția Avertisment.net