BREAKING NEWS

Lanțul amintirilor lovește mafia din Satu Mare (II)

Revenim cu noi dezvăluiri extrase din denunțurile unei femei de afaceri sătmărene, încarcerată la Penitenciarul Arad. Mărturiile acesteia devoalează sistemul mafiot care cuprinde, pas cu pas, Nord-Vestul României. Vă reamintim că este vorba despre revenirea în forță a unei rețele de crimă organizată, parțial destructurată în cursul anului 2016. Caracatița este formată din politicieni, afaceriști, ofițeri ai serviciilor secrete, ofițeri din cadrul Ministerului de Interne, angajați ai Finanțelor Publice, cămătari, polițiști s.a.m.d.

Unele personaje din acest articol au mai apărut și în dosarul 3003/VIII-1/2016, lucrare din care am extras câteva fragmente relevante pentru activitățile infracționale descrise mai jos. Denunțătoarea oferă și câteva exemple concludente : firme fantomă pentru emiterea de facturi fictive, evaziune fiscală și spălare de bani, interlopi care controlează Finanțele Publice locale, dosare penale băgate la sertar de polițiști sau chiar de magistrații DIICOT Satu Mare și Oradea. Pe alocuri, unde sunt necesare clarificări, redacția Avertisment.net intervine cu explicații și mici corecții.

Morișca

“3. Cum este posibil ca, în județul Satu Mare, inspectorii și comisarii Finanțelor Publice să nu respecte legea și să facă abuzuri în serviciu fără ca nimeni să nu sesizeze ? Nu este o lege unitară pentru toți ? În acest sens voi da un exemplu.

            Firma S.C. AGRONORDVEST SRL, administrator Dragoș Marica, cu sediul în Satu Mare plătește cu “bani lichizi o factură în valoare de 7,5 miliarde de lei bani vechi” firmei S.C. Diana & Cyntia, administrator fictiv în acte, Mathias. Factura a fost emisă în anul 2011, și plătită la sediul firmei AGRONORDVEST într-o zi de sâmbătă. În anul 2014 sau 2015 a fost sigilat biroul contabilei firmei S.C. Cyntia SRL ( contabila se numește Nagy Alina ) în vederea unui control, la ordinul comisarului Crișan. Bineințeles controlul s-a soluționat cu o amendă în valoare de 5000 lei.

            Revenind în anii 2011-2012, Dragoș Ioan Marin mi-a propus să intru într-un cerc vicios numindu-se “Morișca”, afirmând că tot ce este la Finanțe este sub controlul lui și al comisarului Crișan. Această Morișcă consta în faptul de a emite, pe o firmă ce doreau să o cumpăr, facturi fictive, scopul final era recuperarea TVA-ului de la stat. Acest fapt l-am refuzat și de atunci am repercursiuni.”

Dosare aranjate

”4.Cum este posibil să ai dosar în cercetare la Poliția S.M. și să se piardă urma ? Este posibil, dacă ai norocul să-l cunoști bine pe comisar sau inspector de poliție Ghiorghiță Neamțu, actualmente pensionar. Dragoș Ioan Marin a fost unul dintre cei cu influență asupra comisarului mai sus menționat. Acesta a scăpat de un dosar de evaziune fiscală în valoare de 3 mil. (euro sau lei), iar soluția salvatoare justificată în acte a fost că acești bani erau împrumutați de la fratele numitului Dragoș Ioan Marin aflat în Anglia. Menționez că numitul Dragoș Ioan Marin a avut multe dosare la sediul Poliției sub acoperirea comisarului Ghiorghiță Neamțu, care au fost făcute dispărute (vin cu dovezi în acest sens ).”

            Dosarul are nr. 57….2015, înregistrat la DIICOT Satu Mare și mutat sub alt număr de înregistrare la DIICOT Oradea. Menționez că am făcut numeroase adrese la sediul DIICOT pentru a afla stadiul dosarului (cereri înregistrate, am dovezi) și până în prezent nu am avut un răspuns, decât cel al numitului Dragoș Ioan Marin și anume că a plătit sume consistente de bani pentru a nu avea dosar penal pe rol. Acesta a precizat că datorită declarației mele, el a avut parte numai de presiuni și șantaj, iar la final a plătit sume considerabile de bani. Oare cui și cât ? (voi reveni cu probe și dovezi). Alt dosar nesoluționat de DIICOT de spălare de bani și evaziune fiscală este al firmei “SC ALMAT COLLOMAN, administrator Buzzi Ioan Colloman” persoană cu handicap și foarte apropiat lui Dragoș Ioan Marin. Aceeași poveste și același cerc vicios. Dragoș Ioan Marin – Dragoș Vasile – Șugar Emilian – același rezultat (probe și dovezi).”   

Escroci cu relații în SRI, la Poliție și în DIICOT Oradea

Personajele susmenționate apar și în alte dosare de evaziune fiscală îngropate la DNA și la DIICOT, structurile locale, dar și structura centrală.

 „5. Cum este posibil ca un dosar, aflat la DIICOT în cercetare din anul 2015, să nu fie soluționat ? Este posibil dacă te cheamă Dragoș Ioan Marin și ai influență la domnul Șugar Emilian și Dragoș Vasile, fost ofițer SRI Satu Mare. În anul 2015 am făcut un denunț la DIICOT Satu Mare, mai precis comisarul Șugar Emilian a făcut un efort foarte mare la îndrumarea d-lui Dragoș Vasile și s-a deplasat la DIICOT Oradea de a-mi lua declarația, deoarece în acea perioadă eram arestată la Penitenciarul Arad. Mai bine spus le-am furnizat acestora informații profitabile pentru ei, pentru interesul personal. Spun acest lucru deoarece dosarul viza pe numitul Dragoș Ioan Marin și pe un mare escroc afacerist “Ben” ce avea firma de îngrășăminte agricole din Sibiu, un dosar de înșelăciune, spălare de bani vehiculându-se sume fabuloase de bani. Vreți să știți finalul dosarului ? Nu este. Cert este faptul că după o lună de la eliberarea mea ( s-a vehiculat faptul că am fost favorizată de SRI și am ieșit condiționat prin facilități, dar adevărul este că am executat în plus 3 luni de la eliberarea condiționată ), Dragoș Ioan Marin mi-a afirmat public, cu martori, că mă lupt împotriva vântului turbat, deoarece el “și-a rezolvat dosarul de la DIICOT Oradea” datorită faptului că Șugar și Dragoș au fost mânjiți, și el și Ben, nu au repercursiuni penale datorită declarației mele de la DIICOT, au avut numai pierderi financiare.

Nota redacției

Nagy Alina – fost contabil în mai multe firme dubioase S.C NEW IROS SRL, și angajat al firmei de contabilitate S.C. POMATIA SRL

Șugar Emilian – Este vorba despre Șugag Emilian, fost șef al Serviciului de Combatere a crimei organizate Satu Mare, fost adjunct al șefului IJP Satu Mare, numit cu participarea colonelului SRI, Dragoș Vasile. Este soțul comisarului șef Șugag Luminița – ofițer de poliție judiciară la Serviciul Teritorial al DNA Oradea.

Comisar Crișan Mircea – fost șef Birou Control de birou Finanțele Publice Satu Mare.

Colonel Dragoș Vasile – fost șef al compartimentului de monitorizare și combatere a criminalității economico-financiare SRI Satu Mare, actual consilier personal a primarului Municipiului Satu Mare.

Dragoș Ioan Marin – din declarațiile denunțătoarei, reiese Dragoș Ioan Marin este afacerist și cămătar, unul din capii rețelei infracționale din Satu Mare care se ocupă cu “blaturi” în instanțe, poliție, SRI și notari. I-am rezervat un capitol amplu în materialele de presă ce vor urma.

Ghiorghiță Neamțu  –   fost șef al Serviciului Investigare a Fraudelor, ulterior ofițer de poliție judiciară.

Vă punem la dispoziție documente din dosarului 3003/VIII-1/2016, unde activitatea   rețelei de crimă organizată este descrisă în amănunt.   

Eduard Ovidiu Ohanesian